Havsnära hotell

Ted Gärdestad sjöng en gång i tiden om sol, vind och vatten, höga berg och djupa hav, och just sommaren spenderas väl bäst vid havet? Njut av god mat, solbad på värmande klippor och härliga dopp i saltvatten vid ett havsnära hotell. Här har vi tre helt unika hotell med en sak gemensamt – de har havet och himlen runt hörnet.

Salt & Sill – Med havet under fötterna

Salt och Sill är så nära havet man kan komma, det är nämligen Sveriges första och enda flytande hotell. På ön Tjörn i fiskesamhället Klädesholmen har vi Salt och Sill. Här har alla rum sin egen entré och ett flertal rum har även en badstege, perfekt för den som vill ta sig ett svalkande bad dag som natt.

Entré hotellrum på Salt & Sill

På Salt och Sill är god mat något heligt, så heligt att rummen är döpta och färgkodade efter de olika kryddor som används i köket. Utöver det präglas inredningen av nordisk enkelhet med funktionella möbler och unika detaljer.

Med havet runt hörnet, varför inte utforska skärgården i en kajak? Det är inte så svårt som man kan tro och bjuder på en fantastisk natur och rogivande känsla. Ta sedan ett svalkande dopp, en stund i solen på soldäcket och njut av den fantastiska utsikt som är Bohuslän och Tjörns magiska skärgård.

Villa Sjötorp – Se solen gå ner över horisonten

Söker du en sagolik solnedgång? Då har du kommit helt rätt. Villa Sjötorp har en gång i tiden varit sommarbostad åt bruksägaren Emil Haeger, morfars far till Ellika Mogenfelt som förvandlade villan till ett magiskt hotell år 1995. Haeger ritade själv huset och nog gjorde han det med kärlek då Villa Sjötorp är ett praktexempel på ren och kär snickarglädje.

Villa Sjötorp

Foto: Viggo Lundberg

Här bjuds det på mat av högsta kvalité, Villa Sjötorp har till och med vunnit Historic Gourmet Award 2017 för bland annat sin historia och goda mat. Varför inte kombinera god mat med lite härlig aktivitet utomhus? För den som vill passa på att motionera under ledigheten bjuds på vandring, golf och tennis med mera.

Njut av en drömlik weekend med en sagolik solnedgång, ta ett bad i havet och en cykeltur i det vackra landskapet.

Stufvenäs – Sol, vin och vatten

Vid Kalmarsund i Småland har vi fantastiska Stufvenäs Gästgifveri. Här får man det bästa av två världar, ett modernt hotell med en historia som sträcker från 1700-talets slut. Stufvenäs Gästgiveri präglas av personligt värdskap med värme såväl som omtanke i en harmonisk miljö.

Vin på Stufvenäs-Gästgifveri

Här bjuds på traditionell och genuin husmanskost, och för den som vill njuta av ett härligt glas vin finns här en vinkällare med cirka 1500 flaskor och 300 etiketter. Varför inte avsluta dagen på Stufvenäs spa?

I området finns mycket att upptäcka, här kan man ta till vara på sin semester – bland annat kan man vandra till Gransö för en sälsafari, njut av sol och värme på Fulviks badplats alternativt besök naturreservatet Örarevet. Stufvenäs Gästgifveri har något för alla!

Spendera din sommar vid havet

Boka in en weekend på ett havsnära hotell här

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev