Upptäck 3 natursköna upplevelser i Sverige

Plötsligt behövde alla ta ett djupt andetag ute i naturen, för att hela själen lite. För om senaste året skapat många stora förändringar, har naturen stått kvar som en oföränderlig och stabil bas. Där har man kunnat samla kraft, njuta men också fått en ny mötesplats för att kunna umgås. Visst tror vi att denna trend kommer hålla i sig framöver.

Vi vill ut och njuta samt upptäcka vilka guldkorn vi faktiskt har i Sverige. Vare sig du vill röra på dig, ta en picknick vid en sjö eller promenera i skogen. Här delar vi med oss av 3 natursköna upplevelser i Sverige som du inte får missa i vår och sommar. Ut och njut!

1. Kunglig naturupplevelse

Att må som en prins är ett uttryck som du säkerligen hört. Vi är inte helt säkra vart uttrycket har sitt ursprung, men vi tror att en stor del av att må som en prins kommer från slottets vackra omgivningar. En slottspark och dess miljö är välplanerade och inbjudande för promenader och kanske en liten picknick.

Vill man sätta lite kunglig glans på sin vardag kan en vistelse på Rosersbergs Slottshotell vara en bra alternativ. Beläget norr om vår huvudstad ligger slottshotellet nära både natursköna stigar och ett stenkast från Mälarens strand. Gå längst med strandkanten och gör en avstickare på stigen till Kettils grotta och upptäck sentida ruinskrifter. I slottsparken finns promenadstråk upp till 5 km. Vill fötterna vandra ännu längre börjar Ingegerdsleden vid slottet och sträcker sig ända till Sigtuna 13 km bort.

 2. Upptäck naturen på cykel

Ett bra sätt att upptäcka omgivningen på är en befriande cykeltur. Till skillnad från våra fotsteg kan cykelns hjul rulla längre utan större ansträngning. Du hinner upptäcka mer fortare eller komma till ditt smultronställe snabbt för att kunna njuta en längre tid. En oslagbar upplevelse är Smålands drömmiga landskap. Omgiven av djupa skogar, susande fält och glittrande sjöar finner du Wallby Säteri. Hit kommer man om man vill uppleva mormors varma famn med lyxig hotell känsla. Visste du förresten att alla boende på Wallby har en egen farstukvist för att njuta av solens strålar med morgonkaffet eller kvällsvinet. Är inte det Svensk superlyx så säg!

Få en packad matsäck, karta och tips från säteriets personal på deras hemliga smultronställen och ge dig ut på tur. Hur långt du cyklar bestämmer du. Runt Wallby finns många naturupplevelser att upptäcka.

Foton av EmmaIvarsson med fler

3. Upplev Sverige från vattnet

Vad säger mer svensk sommar än skvalpande vatten. Har du någongång glidit över vattenytan på Vidöstern? Om inte så finns det ett riktigt guldkorn att upptäcka! Kliv i en kanot och bli ett med den ca 40 kvadratkilometer stora sjön. Vattnet är näringsrikt så gös, gädda och abborre trivs som fisken i vattnet. Om du tycker kanot och fiske låter avancerat finns även möjligheterna till att låna en roddbåt eller motorbåt. Vid Vidöstern finns ett av Countrysides Hotells herrgårdar, Toftaholm, som bjuder på ECO-spa efter kanotturen beläget precis vid kanten av sjön.

Upptäcka alla våra härliga Ut & Njut paket och upplev fantastiska svenska naturupplevelser.

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev