Skidsemester i fjällen

Vintern närmar sig med stormsteg och det börjar kanske bli dags att planera årets skidsemester. Det är fantastiskt att upptäcka de svenska fjällen med dina nära och kära, eller varför inte som kick-off med jobbet?

Genom att åka skidor i de svenska fjällen slipper du checka in skidutrustning på flyget, du får uppleva den fantastiska naturen som finns närmare än du tror och dessutom är det bättre för miljön än att t.ex. flyga till Alperna. I det här inlägget tipsar vi om två Countryside Hotels som ligger nära fjällen.

Fantastiska miljöer hos Storsätra Fjällhotell

Som namnet antyder ligger Storsätra i fjällen, närmare bestämt i Grövelsjöfjällen vid norska gränsen i Dalarna. Hotellet omges av tre nationalparker i den milsvida vildmarken. Här finns alla fjällaktiviteter du kan tänka dig; fjällvandring, längdskidåkning, utförsåkning, fjällfiske… listan kan göras lång. I området runt Grövelsjöfjällen finns tio mil preparerade längdspår i varierande landskap, med både enklare terräng och utmanande backar. Om du hellre vill åka utför ligger Grövelfjäll med sina preparerade backar bara två minuter från hotellet. Här finns åtta fina nedfarter, från barnbacken till mer krävande pister. 

Efter en heldag på fjället är det fantastiskt skönt att komma in till Storsätra Fjällhotell, där ni kan slå er ner framför den öppna brasan eller bada bastu. Njut av en god middag och låt trötta muskler få ny energi när ni vilar ut i de sköna sängarna.

Fryksås Hotell & Gestgifveris anrika fäbodmiljö

Fryksås Hotell & Gestgifveri erbjuder både skidåkning och skotersafari. Drygt 500 meter över havet finns ett av Mellansveriges mest snösäkra ställen, med 6 mil skidspår som passar både för nybörjare och mer avancerade åkare. När du bor på Fryksås Hotell finns det möjlighet att boka en härlig skotersafari i Fryksås vackra omgivningar.

Fryksås hotell ligger Sveriges största fäbodmiljö som har anor ända från 1500-talet. Den unika platsen och miljön gör det till en plats att bli förälskad i.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev