Skidweekend i fjällen

Vintern i Sverige är magisk! I vårt avlånga land finns varierande miljöer och något som lockar tusentals svenskar varje vinter är de vackra fjällandskapen. Tjock snö, höga fjäll och frusna vattendrag. Att åka på en skidweekend i fjällen är en härlig upplevelse vare sig du åker med familjen, jobbet eller vännerna.

Svenska skidbackar finns många gånger närmare än du tror, här tipsar vi om 3 vackra fjällnära hotell.

1. Åk på Skidweekend i fjällen och bo på Fryksås Hotell & Gestgifveri

2 hotell perfekte för en skidweekend

Stig tillbaka i tiden i ett vackert vinterland i en av Sveriges äldsta fäbodmiljöer. Snötäckta gärdsgårdar, små trähus och vackra utsikter är vad som möter dig på fjällresan. Fryksås Hotell & Gestgifveri är ett av Sveriges största fäbodmiljöer och erbjuder både skidåkning och skotersafari i den vackra omgivningen.

Drygt 500 meter över havet finns ett av Mellansveriges mest snösäkra platser, med 6 mil skidspår som passar både för nybörjare och mer avancerade åkare. En vinterupplevelse att drömma om helt enkelt.

Läs mer och boka här.

2. Åk på skidweekend i fjällen och bo på Storsätra Fjällhotell

Åk på skidweekend och stanna över på hotell i fjällen

Alldeles intill den norska gränsen i Dalarna ligger Storsätra Fjällhotell. Grövelsjöfjällen som omges av tre vackra nationalparker lockar dig närmare till naturen och dess upplevelser. Här finns alla fjällaktiviteter du kan tänka dig; fjällvandring, längdskidåkning, utförsåkning, fjällfiske med mera.

Runt Grövelsjöfjällen finns tio mil längdspår i ett vackert och varierande landskap. Terrängen kan både vara enkel men även utmanande. Grövelsjöfjällens mäktiga backar finns endast två minuter från hotellet. Bland åtta nedfarter finner du både barnbackar och mer krävande pister.

Efter en lång spännande dag i fjällen kan ni värma er i Storsätra Fjällhotells mysiga rum. Basta, njut framför en varm brasa eller ät goda middagar innan ni lägger er i sköna sängar för att hämta energi till morgondagens äventyr.

Läs mer och boka här.

3. Åk på Skidweekend i fjällen och bo på Tällbergsgårdens Hotell

Vinterbild på Tällbergsgårdens hotell

Det är lätt att förstå att många genom tiderna sökt sig till Tällbergsgården för inspiration och rekreation. Gården med anor från tidigt 1800-tal ligger vackert med utsikt över Siljan och riktigt lyser av äkta dalaatmosfär.

Vill du ge dig ut i skidspåret så går ett längdspår endast 200 meter från hotellet. Men om du är ute efter lite mer fart så hittar du Granbergets skidanläggning och Bjursås Skicenter i närheten.

Läs mer och boka här.

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev