Skidweekend i fjällen

Vintern i Sverige är magisk! I vårt avlånga land finns varierande miljöer och något som lockar tusentals svenskar varje vinter är de vackra fjällandskapen. Tjock snö, höga fjäll och frusna vattendrag. Att åka på en skidweekend i Sverige är en härlig upplevelse vare sig du åker med familjen, jobbet eller vännerna.

Svenska skidbackar finns många gånger närmare än du tror, här tipsar vi om två vackra fjällnära hotell.

Skidweekend på Fryksås Hotell & Gestgifveri

2 hotell perfekte för en skidweekend

Stig tillbaka i tiden i ett vackert vinterland i en av Sveriges äldsta fäbodmiljöer. Snötäckta gärdsgårdar, små trähus och vackra utsikter är vad som möter dig på fjällresan. Fryksås Hotell & Gestgifveri är ett av Sveriges största fäbodmiljöer och erbjuder både skidåkning och skotersafari i den vackra omgivningen.

Drygt 500 meter över havet finns ett av Mellansveriges mest snösäkra platser, med 6 mil skidspår som passar både för nybörjare och mer avancerade åkare. En vinterupplevelse att drömma om helt enkelt.

Läs mer och boka här.

Skidweekend på Storsätra Fjällhotell

Åk på skidweekend och stanna över på hotell i fjällen

Alldeles intill den norska gränsen i Dalarna ligger Storsätra Fjällhotell. Grövelsjöfjällen som omges av tre vackra nationalparker lockar dig närmare till naturen och dess upplevelser. Här finns alla fjällaktiviteter du kan tänka dig; fjällvandring, längdskidåkning, utförsåkning, fjällfiske med mera.

Runt Grövelsjöfjällen finns tio mil längdspår i ett vackert och varierande landskap. Terrängen kan både vara enkel men även utmanande. Grövelsjöfjällens mäktiga backar finns endast två minuter från hotellet. Bland åtta nedfarter finner du både barnbackar och mer krävande pister.

Efter en lång spännande dag i fjällen kan ni värma er i Storsätra Fjällhotells mysiga rum. Basta, njut framför en varm brasa eller ät goda middagar innan ni lägger er i sköna sängar för att hämta energi till morgondagens äventyr.

Läs mer och boka här.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Boka julpaket på Fryksås Hotell & Gestgifveri

Fira jul på hotell

Känns det stressigt att planera allt inför julfirandet? I det här inlägget tipsar vi om 4 av hotellen inom Countryside Hotels som har julerbjudanden.

Läs mer
Solnedgång Villa Sjötorp

Havsnära hotell

Just sommaren spenderas väl bäst vid havet? Njut av god mat, solbad på värmande klippor och härliga dopp i saltvatten på ett havsnära hotell. Här har vi tre helt unika hotell med en sak gemensamt – de har havet och himlen runt hörnet.

Läs mer
Träningsreor på Nääs Fabriker

Träningsresor i naturnära miljö

Träning kan vara det du vill att det ska vara – en lugn ridtur i skogen, fart och fläkt på en mountainbike alternativt lite härlig utomhusträning. Njut av en weekend på hotell med motion i det gröna, god mat och vila. På Countryside Hotels finns något för alla.

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev