Vandra i Sverige: magiska naturupplevelser

Du behöver inte resa långt för att njuta av storslagen natur! Vandringresor har ökat i popularitet de senaste åren och det är lätt att förstå varför. Vandra i den vackra, svenska naturen och avsluta resan men en lyxig hotellövernattning på något av våra Countryside Hotels.

Vandra och bo på Storsätra Fjällhotell

Vandringsled utanför Storsätra Fjällhotell

Storsätra är ett Klassiskt fjällhotell omgivet av tre nationalparker! På Storsätra kan du vandra i de storslagna fjällen och njuta av naturen och den magiska utsikten. Det spelar ingen roll om du reser med familjen, i par eller på egen hand: här bor du alltid bra. Även om vi inte tror att du kommer vilja spendera så mycket tid på ditt rum – den fantastiska naturen utanför lockar! Välj mellan vandringsresor på 3, 4 eller 7 dagar.

Vandra och bo på Ulvsby Herrgård

Åk till Ulvsby Herrgård på er nästa weekendresa

Bo på Ulvsby Herrgård och njut av en fantastisk naturupplevelse i vackra Värmland! Här finns massvis med fina vandringsleder där du kan njuta av storslagna vyer och det böljande landskapet. Vila ut på hotellet och börja dagen med en rejäl frukost så är du redo för en heldag med vandring och naturupplevelser.

Du får en matsäck från hotellet innan du ger dig iväg, så du orkar med hela vandringen. Om du har tur kanske du får syn på något av skogens djur.

Vandra och bo på Wallby Säteri

Natursköna upplevelser på Wallby Säteri

När du bor på Wallby Säteri får du uppleva trollska skogar och sagolika omgivningar! Hotellet hjälper dig med transporten till Stenberga by, där er vandring börjar. Efter några härliga timmars vandring kommer ni fram till hotellet där ni möts av en vedeldad bastu och en god 3-rätters middag.

Att avsluta sin vandring med en lyxig hotellövernattning blir verkligen pricken över i.

Vandra och bo på Fredriksborgs Hotell

Hotellrum på Fredriksborg

På en klippa med fantastisk utsikt över Oxdjupet ligger Fredriksborgs Hotell. Byggnaden var en gång i tiden officersbostäder till intilliggande Fredriksborgs Fästning från 1735 som skyddade inloppet mot Stockholm.

Här vandrar du alltså inte bara i en vacker miljö utan också i en kulturhistorisk omgivning. Intill hotell sträcker sig även den 5 km långa Värmdölinjen som ringlar sig fram till många spännande platser.

Efter vandringen kopplar du av på hotellet, eller kanske tar ett uppfriskande dopp, äter en god 3-rätters middag och sover ut i våra sköna sängar. Frukostbuffén står uppdukad innan avfärd och kan avnjutas inne, ute eller i orangeriet.

Vandra om bo på Aspenäs Herrgård

Aspenäs Herrgård

Intill sjön Aspen finner du Aspenäs Herrgård som varit en plats för möten och gemenskap i över 100 år. Här finns Gotaleden som sträcker sig över 70 kilometer och är indelad i nio etapper. Väljer du att utforska denna led så kommer du bland annat få upptäcka fantastiska utkiksplatser och böljande landskap.

Efter den härliga vandringen väntar god mat och en skön säng för att ladda batterierna. Under din vistelse har du även fri tillgång till bastu, gym och biljardrum.

Vill du se ännu fler hotell och deras olika vandringspaket?

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev