FAQ - Vanliga frågor och svar

Jag har frågor om betalning

Varför måste jag lämna mitt kreditkortsnummer?

Det är endast en garanti för hotellen och inga pengar dras.

När betalar jag min bokning?

Du betalar när du checkar ut från hotellet.

Jag har frågor om Countryside Hotels presentkort

Hur löser man in presentkort?

När du vill handla för ditt presentkort, måste detta göras på countrysidehotels.se. Du bokar vad du vill på vår hemsida, garanterar med kreditkort och tar med dig presentkortet som hel- eller delbetalning. När du gjort din bokning får du en bekräftelse via mail. Ta med presentkortet till hotellet och lämna till receptionen som betalning vid ankomst. Du kan inte använda presentkortet som betalning om du bokar direkt med ett hotell.

Hur länge är presentkorten giltiga?

Våra presentkort gäller i ett år från och med utskriftsdatum.

Kan jag boka direkt med hotellet?

Nej, det går inte. För att använda våra presentkort måste bokningen göras på vår hemsida, countrysidehotels.se.

Jag har frågor om Greatdays eller Upplevelse.com

Jag har ett värdebevis med Greatdays eller Upplevelse.com. Hur bokar jag?

När du vill handla för ditt värdebevis, måste detta göras på countrysidehotels.se. Du bokar vad du vill på vår hemsida, garanterar med kreditkort och tar med dig värdebeviset som hel- eller delbetalning. Du kan inte använda värdebevis som betalning om du bokar direkt med ett hotell. Skriv in att du betalar med värdebevis från Greatdays eller Upplevelse.com i rutan för ”Meddelande eller önskemål” som du finner på sista sidan i bokningen. När du gjort din bokning får du en bekräftelse via mail.

Ta med värdebeviset till hotellet och lämna till receptionen som betalning vid ankomst. Viktigt att du har rätt värdebevis att lämna till hotellet. Hotellet tar inte emot valörkort. Har du inte rätt värdebevis med dig får du betala din vistelse med kreditkort på plats!

Jag har frågor om ert lojalitetskort

Hur samlar jag stämplar?

Efter fem vistelser på minst två olika hotell som ingår i Countryside Hotels, bjuder vi på en övernattning med frukost. För att få en stämpel måste du ha bokat din vistelse via countrysidehotels.se och inte direkt med hotellet.

Hur bokar jag min frinatt?

Efter fem stämplar från minst två olika hotell på kortet, sker bokningen av frinatten (rum och frukost) direkt med det hotell där frinatten ska utnyttjas. Betalning sker på plats med det fullstämplade kortet. Observera att hotellet har rätt att neka frinätter under hög beläggning, och det är mycket viktigt att uppge vid bokningstillfället att det gäller en frinatt. Meddelas inte detta vid bokningstillfället har hotellet rätt att ta ut full betalning för bokat rum.

Jag har frågor om hotellet

Hundrum?

Hundar är välkomna på de flesta av våra hotell men inte i alla rum. När du gör din bokning, ange i meddelanderutan att du önskar ha din hund med dig. Om det är något problem eller om hotellet tar ut en avgift, kontaktar de dig.

Handikappanpassade rum?

När du gör din bokning, ange i meddelanderutan att du önskar ett handikappanpassat rum. Om det är något problem kontaktar hotellet dig.