Unika hotell i Sverige

På Countryside Hotels hittar du en samling av anrika svenska slott, pampiga herrgårdar, charmiga värdshus, snygga designhotell, gemytliga pensionat och gästgiverier i vackra miljöer.

Exteriörbild på Albert Hotell

Albert Hotell

På Albert Hotell, med sin spektakulära panoramautsikt över Trollhättan och Göta Älv, står maten och servicen i centrum. Här skapar man en upplevelse där varje måltid och varje interaktion är kärleksfullt utformad.

Weekendresor och hotellpaket på Asa Herrgård

Asa Herrgård

På gränsen till det småländska höglandet finner man vackra Asa Herrgård. Hit kommer du för lugnet, hotellet ligger nämligen i en av Sveriges tysta zoner.

Aspenäs Herrgård

Aspenäs Herrgård

Aspenäs Herrgård finner du nära Göteborg, men tillräckligt långt bort för att byta stadens brus mot naturens lugnande ljud.

Bjertorp Slott

Bjertorp Slott

Bjertorp Slott är Sveriges yngsta jugendslott beläget mellan Vara och Skara. Här kommer du hänföras från sekunden du öppnar slottsporten.

Exteriörbild på Brösarps Gästgifveri & SPA

Brösarps Gästgifveri & SPA

Brösarps Gästgifveri är ett varmt och traditionellt gästgifveri i modern tappning, beläget precis vid porten till det fagra Österlen.

Boka paket på Båsenberga Hotell

Båsenberga Hotell

Båsenberga Hotell lockar bäst med sin naturskönhet och närheten till golfbana, vilket skapar en perfekt balans mellan rekreation och aktivitet. Här står också maten och möjligheten till avslappning i centrum.

Dömle Herrgård

Dömle Herrgård Spa & Resort

Med anor från 1446 har Dömle Herrgård i natursköna Värmland skapat en vacker blandning av klassisk herrgård med toppmodernt koncept.

Eriksberg Hotell & Safaripark

Eriksberg Hotell & Safaripark

I Blekinge finner du Eriksberg som med sin intilliggande safaripark och sitt lyxiga koncept bjuder in till naturen på ett helt unikt sätt.

Boka ett hotellpaket på Fredriksborg Hotell

Fredriksborg Hotell

Med spektakulär utsikt över Stockholms skärgård ligger Fredriksborg Hotell. Platsen bjuder på en rik historia med anor från 1700-talet.

Hotellpaket på Fryksås Hotell & Gestgifveri

Fryksås Hotell & Gestgifveri

Fryksås Hotell finner du i en historisk fäbodmiljö i Dalarna. Beläget med hänförande utsikt över Orsasjön och Siljan.

Gå med i Countryside Friends

Vi belönar våra trogna och återkommande gäster med vårt lojalitetsprogram ”Countryside Friends”. Efter 10 nätter bjuder vi på ett presentkort på 2 000 kr.

Gå med i Countryside Friends
Paket och erbjudanden på Gimo Herrgård

Gimo Herrgård

Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas du till Gimo Herrgård.

Gysinge Herrgård

Gysinge Herrgård

Gysinge Herrgård är en vacker herrgård som ligger vid Gysinge Bruksområde, ett historiskt område som tidigare var känt för sin järnframställning.

Exteriörbild på Hennickehammars Herrgård

Hennickehammars Herrgård

Hennickehammar är en klassiskt vacker herrgård, omgiven av värmländska skogar och spegelblanka sjöar belägen utanför Filipstad.

Hotel Montagne

Hotel Montagne

Hotel Montagne ligger i hjärtat av den gamla bruksorten Åmmeberg, en bit utanför Örebro. Hotellet har funnits sedan 1862 och tidvis varit både hotell och casino.

Weekendresor och hotellpaket på Hestraviken hotell & restaurang

Hestraviken Hotell & Spa

Ån Nissan flyter stilla förbi Hestraviken på sin natursköna plats i den täta Smålandsskogen. Här finner du utrymme för både avkoppling och aktivitet.

Semestra i Sverige och bo på Hotell Järvsöbaden

Hotell Järvsöbaden

Inbäddat mitt i den vackra naturen i Hälsingland, utgör Järvsöbaden en oas för avkoppling och äventyr. Här bjuds det på mängder av säsongsbetonade aktiviteter.

Knistad Herrgård

Knistad Herrgård

Knistad Herrgård är en tidlös herrgård som inbjuder till både lugn och spännande aktiviteter. Här bor du bekvämt i hotellrummen som blickar ut mot den intilliggande golfbanan.

Åk på golfweekend på Körunda Golf & Konferenshotell

Körunda Hotell

Körunda Hotell är ett paradis för golfentusiaster med sina två närbelägna golfbanor. Beläget vid den natursköna sjön Muskan bjuder hotellet på spektakulära vyer.

Lejondals Slott

Lejondals Slott

Lejondals Slott ligger vackert beläget vid Lejondalssjön, några mil norr om Stockholm. Området och parkerna runt slottet är natursköna, och slottet med sin vackra tegelrosa färg gör skäl för epitetet “sagoslott”.

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang

Vackert beläget intill sjön Sävelången ligger Nääs Fabriker i byggnader härstammandes från ett bomullsspinneri från 1800-talet. 

Rosersbergs Slott - Ett slott du inte får missa

Rosersbergs Slottshotell

Bortom den vackra slottsallén möts du av pampiga Rosersberg Slott. Här bor du kungligt med historiens vingslag ständigt närvarande.

Skytteholm Hotell

Skytteholm Hotell

Skytteholms ägor sträcker ut sig vid Mälarens strand på Ekerö, utanför Stockholm. Här finner man ett trivsamt lugn mitt i den vackra miljön med fantastisk utsikt över vattnet.

Exteriörbild på Storsätra fjällhotell

Storsätra Fjällhotell

I den spektakulära fjällmiljön i Grövelsjöfjällen har Storsätra Fjällhotell välkomnat gäster sedan 1939, och än idag fortsätter hotellet vara en plats där besökare kan uppleva fjällvärldens stillhet och storslagenhet.

Sverigesemester med countryside hotels

Stufvenäs Gästgifveri

Stufvenäs, med rötter från 1700-talet, är ett klassiskt småländskt gästgiveri som lockar med en charmig och modern känsla. Här kan besökare förkovra sig i god mat och dryck, spaupplevelser och mycket mer.

Weekendresor och hotellpaket på Sundbyholm Slott

Sundbyholms Slott

I hjärtat av Mälardalen finner du ståtliga Sundbyholms Slott med vackra omgivningar bestående av sandstränder och bokskogar.

Missa inte våra nya erbjudanden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna och erbjudanden.

Hotellpaket och erbjudanden på Söderköping brunn

Söderköpings Brunn

Längs den slingrande Söderköpingsån intill Göta kanal ligger kurorten Söderköpings Brunn med anor från 1719.

Boka paket på Toftaholm Herrgård

Toftaholm Herrgård

Som en rofylld oas sträcker Toftaholm Herrgård ut sig intill strandkanten i den småländska, trolska naturen.

Hotell Två Skyttlar

Två Skyttlar

Omgiven av skog, ängar och sjö finner du Två Skyttlar. Här kan du känna dig som hemma och få chans till återhämtning.

Exteriörbild på Tällbergsgårdens Hotell​

Tällbergsgårdens Hotell

Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och är en av de äldsta gårdarna i byn. Här känner du att du är i Dalarna. 

Ulvsby Herrgård

Ulvsby Herrgård

I lantliga omgivningar i de värmländska skogarna och med björkallén ner till egen ångbåtsbrygga ligger Ulvsby herrgård.

Villa Brunnby

Villa Brunnby

Med sina kulliga landskap, öppna fält och äppelodlingar bjuder Kullahalvön och Villa Brunnby på fantastiska vyer, som påminner om Toscana.

Villa Gransholm

Villa Gransholm

Med över 100 år på nacken och ursprung som disponentvilla ligger vackra Villa Gransholm med sina tinnar och torn i naturskön småländsk miljö.

Vadstena Klosterhotel

Vadstena Klosterhotel

Historiska Vadstena klosterhotel bjuder på genuin klostermiljö, modernt boende och vackra blickfång var man än tittar.

Villa Sjötorp

Villa Sjötorp

Med sitt oslagbara toppläge intill kurorten Lyckorna, med milsvid utsikt över det västkustska kustbandet ligger Villa Sjötorp.

Boka weekendpaket på hotell Västanå Slott

Västanå slott

Utanför Gränna ligger idylliska Västanå Slott med anor från 1590. Personlig inredning med många tidstypiska detaljer är något som genomsyrar slottet.

Wallby Säteri

Wallby säteri

Mitt i Smålands trädgård med utsikt över Skirösjön, hittar du Wallby Säteri. En oas omgiven av djupa skogar, susande fält och glittrande sjöar.

Boka paket på Hotell Ängavallen

Ängavallen

På Ängavallen i Skåne lever man efter devisen ”från jord till bord”. Här går ekologi och gastronomi hand i hand och de flesta råvaror kommer från egen produktion.

Personliga och kulturhistoriska hotell i Sverige

På Countryside Hotels hittar du cirka 40 hotell som kommer från hela Sverige, från norr till söder.

Hotellen är en samling anrika svenska slott, pampiga herrgårdar, charmiga värdshus, snygga designhotell och gemytliga pensionat och gästgiverier. De utvalda hotellen som samverkar hos oss är alla privatägda med en egen unik profil, historia och identitet.

Bland alla slott och herrgårdar bjuder många byggnader på en spännande historia i vacker miljö då alla våra medlemmar har en kulturhistorisk koppling.

Gå med i Countryside Friends

Åk på minisemester i Sverige och ladda ny energi

Det sägs att många kortare resor ger mer energi än en lång resa om året. Alla våra slott och herrgårdar erbjuder olika sorters weekendresor och hotellupplevelser som ger dig oförglömliga minnen att se tillbaks på med ett leende på läpparna.

Åk på en romantisk weekend för två eller upplev den svenska naturen med våra vandringsresor. Koppla av på ett spahotell eller åk på en spännande jaktresa. Valet är ditt.

Vad som kännetecknar ett Countryside Hotell

  • Har en egen personlig profil som erbjuder en unik gästupplevelse.
  • Har ett erkänt bra kök med en hög ambitionsnivå.
  • Ligger i en naturnära miljö.
  • Har en kulturhistorisk koppling.
  • Har en hög ambitionsnivå på såväl service som ”hård- och mjukvara”.
  • Har gratis Wi-Fi och hög standard på teknisk utrustning.
  • Arbetar aktivt med hållbarhet – ex. Svanen, Gröna Nyckeln eller Naturens Bästa.
  • Är medlemmar i Visita och motsvarar minst 3-stjärnig standard enligt branschorganisationen Visitas kriterier

Unika hotell med fantastisk miljö i Sverige

Unik står för – enda i sitt slag och har synonymen enastående. Något som alla hotell som finns hos oss på Countryside Hotels har gemensamt. De är drivna av eldsjälar och bjuder på en unik vistelse i en enastående miljö. Men utöver det är inget hotell det andra likt, inte minst arkitekturen. Här finns något för alla, allt från gestgifveri till designhotell.

Hotellupplevelser för matälskaren

Att äta gott är något vi alla uppskattar och något som sätter guldkant på vår mysiga hotellweekend. Maten ska dofta gott, se vacker ut, smaka magiskt och servicen ska vara personlig och trevlig.

För att lyckas med det har vi köksmästare som har en stor passion för sitt yrke och våra hotell satsar stort på närproducerat, ekologiskt och säsongsbaserat för att ge maten den där extra kärleken.

Hos oss finns det björnkött i norr, skaldjur i väst, vilt i öst eller gås i söder – Allt vackert presenterat på tallriken. Självklart finns även duktiga sommelierer till hands för att hjälpa dig att välja rätt dryck till maten.

Lev kungligt och bo på slott

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar.

Om du vill ha en hotellupplevelse utöver det vanliga ska du besöka något av slotten inom Countryside Hotels och bo som en kunglighet! Slotten har ofta anrika historier som är väldigt spännande att ta del av, och personalen berättar mer än gärna om slottets historia.

Se alla våra fantastiska slottshotell här.

Spahotell i Sverige

Att infinna sig i ett spa är att infinna sig i lugnet. Ljuvliga dofter, varma bad och mjuka morgonrockar får dig att gå ned i varv för att slappna av i både kropp och själ. Vilken avslappningen drömmer du om? Bastu, bad eller behandlingar?

Flera av våra hotell inom Countryside Hotels erbjuder olika spapaket, så du kan hitta något som passar just dig. Oavsett om du vill ha egentid eller bjuda med dig någon du tycker om, kommer du hitta rätt paket.

Hundvänliga hotell

Letar du efter ett hotell där du får ta med dig ditt husdjur på vistelsen? På de flesta av hotellen inom Countryside Hotels finns möjligheten att ta med sig hundar. På så sätt får hela familjen möjlighet att följa med på hotellövernattningen.

Se alla våra hundvänliga hotell

Vackra hotellokaler för bröllop och fest

Letar ni efter den perfekta bröllopslokalen för ert bröllop, en stämningshöjande festlokal för den privata festen eller företagseventet?

De flesta av våra anläggningar går att hyra exklusivt för fester eller bröllop.

Då hotellen på Countryside Hotels är små och personliga, engagerar ofta hela hotellet sig för att din stora dag ska bli precis så underbar som du vill ha den.

Läs mer här

Äger du ett hotell?

Äger du ett hotell och vill höra dig för om medlemskap i Countryside Hotels?

Hör av dig till marknadschef Anna Övergaard på anna.overgaard@countrysidehotels.se eller tel. 073-063 63 05 för mer information.

Läs mer här

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev