Fredriksborg Hotell

Byggnaden som idag hyser Fredriksborg Hotell uppfördes 1751. Det ritades av Sveriges dåtida mest tongivande arkitekt Carl Hårleman (1700-1753). Denne är mest berömd för slutförandet och interiören av Stockholms slott, men har även ritat ett stort antal andra slott och herresäten i landet. Han är känd för att ha tagit rokokostilen till Sverige och hade som överintendent och medlem i Vetenskapsakademin den högsta översynen för alla större byggnationer i landet.
Statens Fastighetsverk genomförde, i nära samarbete med slottsarkitekt Sven Ahlsén, en noggrann och pietetsfull renovering av byggnaden och 2013 öppnades den som hotell - tekniskt sett modernare, men med den ursprungliga charmen bevarad. Många av rummen inhyser fortfarande kakelugn och inget rum är det andra likt.
Totalt finns 10 rum i huvudbyggnaden. Ytterligare 5 rum finns i den s.k. officersbostaden som uppfördes redan 1721, dvs innan fästningen. 1994 renoverades själva byggnaden av SFV och 2015 byggdes den om till fem nya charmiga hotellrum. Samtliga ligger i markplan med utgång till en stor terass som vetter mot Oxdjupet.
Utöver dessa byggnader finns ett stort orangeri som uppfördes 2013, och rymmer 20-30 matgäster. Intill huvudbyggnaden finns ett stort eventtält som huvudsakligen används för bröllop och andra större arrangemang och rymmer upp till 100 sittande. Nere på bryggan kan servering sommartid, eller ex brudskål och liknande, ordnas från pentryt i det s.k. Corpes de Garde-huset. Till oss är alla välkomna för att uppleva lugnet, utsikten, charmigt boende och god mat. Oavsett om ni vill äta lunch, middag eller bara ta en fika. Oavsett vad ni väljer så kommer det att vara tillagat med de bästa råvarorna i kombination med en kärlek för mat i alla dess former.

Aktuella erbjudanden

Countryside Weekend

Anländ på fredagen och möts av mousserande och choklad på rummet. Gör er redo för trerätters båda kvällarna och övernatta i något av våra fantastiska dubbelrum. Vakna upp utvilad både lördag och söndag och njut av vår väl tilltagna frukostbuffé!

BOKA

Julbordspaket

Boka ett julbordspaket hos oss och passa på att njuta av den underbara naturen, lugn och ro. Vi serverar traditionell julmat som bordsbuffé i olika serveringar och efterföljande dessert samt godisbord. Utsikten över Solöfjärden är magisk och ni kan njuta av skådespelet på vattnet från morgon till kväll. Den unika historiska miljön runt omkring hotellet är väl värd ett besök.

BOKA

Romantik i Skärgården

Kom till oss och njut av den härliga miljön, närheten till naturen och förhoppningsvis de vackra solnedgångarna. Ät en härlig middag i vår restaurang och avrunda sedan kvällen med varsitt glas mousserande och en god chokladbit på ert mysiga rum.

BOKA

Countryside Break

Äntligen har ni tid att tala om allt det där som inte hinns med vid vardagsmiddagen - hur livet känns just nu, om när ni träffades, de underbara ungarna, vad ni ska göra som pensionärer. Drömmar? Allt är möjligt. Countryside Break innehåller en övernattning i dubbelrum på valfritt Countryside hotell inkl trerätters middag och frukost.

BOKA

Hitta dit

The TrustScore is the standard for reputation, summarizing verified reviews and comments from various sources.

Learn more »

Trustscore
Very Good
196
86

Så här säger våra gäster

Dela