Hennickehammars Herrgård

Hennickehammars Herrgård, 682 92 Filipstad

Boka weekendpaket & hotellerbjudanden på Hennickehammars Herrgård - En idyllisk herrgård i vacker natur med egen sjö, utsökt kök & personlig service.

Hotellerbjudanden & weekendpaket

Hennickehammars Herrgård

Herrgårdsdygn

En skön minisemester med god mat och avkoppling i Värmlands djupa skogar. Kom bort från vardagsstressen och låt er bli omhändertagna för en stund. Njut av det välrenommerade köket som bjuder på härliga smakupplevelser, vackra gästrum och en magiskt vacker natur. Det är omöjligt att inte smittas av förtrollningen som råder här på Hennickehammar.

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Höstmys

Under hösten så kör vi vårt fredagspaket hela veckan istället! Passa på att mysa lite extra hos oss oavsett veckodag.

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Herrgårdshelg med Peder Lamm

Under ledning av antikprofilen Peder Lamm får vi uppleva en exklusiv Herrgårdshelg fylld av feststämning, afternoon tea, antikviteter och mycket annat som hör det svunna herrgårdslivet till. Peder erbjuder antikvärdering av gästernas medhavda föremål. Det går alltså utmärkt att ta med sig antika ting hemifrån. Innan kvällens middag serveras så håller Peder en bubbelprovning med utvalda viner. Varmt Välkomna!

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Herrgårdshelg 2 dygn

En hel helg(eller mitt i veckan), med god mat och avkoppling i vackraste Värmland! Kom bort från vardagsstressen och låt oss ta hand om er för en stund. Njut av vårt välrenommerade kök som bjuder på härliga smakupplevelser, vackra gästrum och magiskt vackra natur. Det är omöjligt att inte smittas av förtrollningen som råder här på Hennickehammar.

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Julbordspaket

Unna er en övernattning i härlig julpyntad herrgårdsmiljö med vårt traditionella stora Julbord på kvällen och frukostbuffé dagen efter.

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Herrgårdsmys 1 dygn

Avsluta veckan med en trevlig helg och ta med din käresta på herrgårdsromantik! Atmosfären på Hennickehammar andas romantik, det är något med den förtrollande stämning som råder i såväl natur som i den 1700 tals miljö som herrgården bjuder på. Att komma bort från vardagsstressen och bara få ta hand om varandra för en stund, att njuta av gudomligt god mat och goda viner, att få sova gott i sköna sängar i vackra rum och att bara få ta hand om varandra – visst låter det som en dröm?

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Herrgårdslyx 1 dygn

Här är ett paket för Er med det lilla extra! Kanske har ni något att fira eller vill ni bara unna er att få njuta maximalt. Den varma och inbjudande atmosfär som råder här på Hennickehammar gör er upplevelse något att komma ihåg för livet. Vi längtar efter att få ta hand om er och se till att ni helt och hållet kan koppla av och bara tänka på varandra och er själva. Självklart bor ni i våra Premiumrum i Bäckgården eller Huvudbyggnaden

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Herrgårdslyx 2 dygn

Här är paketet för Er som vill bli bortskämda med god mat & dryck i en härlig avkopplande miljö. För er som vill ha det där lilla extra. Kanske har ni något att fira eller vill ni bara unna er att få njuta maximalt. Den varma och inbjudande atmosfär som råder här på Hennickehammar gör er upplevelse något att komma ihåg för livet. Självklart bor ni i våra finaste rum i Herrgårdsbyggnaden eller Bäckgården

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Golfpaket 1 dygn

Paketet för den som vill kombinera god mat & miljö med en dag på golfbanan! Greenfee ingår på Saxå Golfklubb ca 15km från Hennickehammar.

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Herrgårdsmys 2-dygn

Ta med din käresta på herrgårdsromantik. En hel helg med din käresta på romantisk herrgård! Atmosfären på Hennickehammar andas romantik, det är något med den förtrollande stämning som råder i såväl natur som i den 1700 tals miljö som herrgården bjuder på. Att bara få ta hand om varandra för en stund, att njuta av gudomligt god mat och goda viner, att få sova gott i sköna sängar i vackra rum och att bara få ta hand om varandra – det låter som en dröm!

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Golfhelg 2 dygn

Ett paket för den som vill helst kombinerar en helg på golfbanan med god mat och sömn!

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Countryside Break

Äntligen har ni tid att tala om allt det där som inte hinns med vid vardagsmiddagen - hur livet känns just nu, om när ni träffades, de underbara ungarna, vad ni ska göra som pensionärer. Drömmar? Allt är möjligt.

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Countryside Weekend

Anländ på fredagen och möts av mousserande på rummet. Gör er redo för trerätters båda kvällarna och övernatta i något av våra fantastiska dubbelrum. Vakna upp utvilad både lördag och söndag och njut av vår väl tilltagna frukostbuffé!

Boka paket
Hennickehammars Herrgård

Nyårspaket

Ring ut det gamla och ring in det nya med dina nära och kära i mysig herrgårdsmiljö. På nyårsafton bjuder vi in till en oförglömlig vistelse med härliga aktiviteter och goda smakupplevelse

Boka paket

Hotellinformation

Hennickehammars Herrgård är en idyllisk herrgård i en vacker natur med egen sjö, utsökt kök och personlig service strax utanför Filipstad i Värmland. Här kan gäster aktivera sig med promenader runt sjön, spabehandlingar av olika slag, en avkopplande relaxavdelning eller ett besök på hotellets gym.

Husdjur

Husdjur är välkomna men det måste bokas i förväg då vi endast har några stugor i Vargbyn som är avsedda för husdjur.

Restaurangen

Maten tillagas av noggrant utvalda råvaror av hög kvalitet och med rena naturliga smaker. Den direkta närheten till naturen ger köket en exklusiv tillgång till råvaror från skogens, sjöns och bygdens eget skafferi.

Den omfattande dryckeslistan erbjuder en stor bredd med olika stilar från länder och producenter i Europa och övriga världen. Alla vinerna i menyn är utvalda för att passa ihop med kökets övergripande filosofi och utlovar intressanta och oväntade smakkombinationer.

Spa på Hennickehammar

Om du är ute efter avkoppling erbjuder herrgården en härlig relaxavdelning med bland annat bubbelpool och bastu.

På spa-avdelnignen kan du i lugn och ro njuta av massage i olika former. Du kan välja t.ex. mellan klassisk massage, avslappningsmassage eller Hot Stone-massage. Det finns även möjlighet att reservera hela relaxavdelningen för er själva.

Aktiviteter

På Hennickehammar Herrgård finns det ett stort utbud av aktiviteter att ta del av. Alldeles intill herrgårdsbyggnaden ligger sjön Hemtjärn, som är perfekt för en mysig rodd- eller kanottur. Där har Hennickehammar även en egen sandstrand med anslutning till vedbastu och badtunna.

Här finns även möjlighet att åka längdskidor, golfa, gå på promenader i fantastisk natur, cykla och upptäcka nya platser i Värmland.

Antal rum: 54
Antal enkelrum: 8
Antal dubbelrum: 46
Totalt antal bäddar: 100
Antal våningar: 3
Antal barer: 1
Antal restauranger: 1
Antal konferensrum: 4
Max antal deltagare: 95
Antal grupprum: 5
Byggår: 1722
Allergianpassat rum
Frukostbuffé
Privat strand
Restaurang (á la carte)
Restaurang (buffé)
Handikappanpassade rum
Rökfritt hotell
Rökfria rum
Hiss
Bagageförvaring
Bar
Kanot
Fiske
Vandring
Massage
Bastu
Gratis WiFi
Cyklar finns tillgängliga utan kostnad
Presentbutik
Tvättservice
Sjö
Strand
Landet
Resort
Bed and breakfast
Spa
Mötesanläggning / Konferenshotell
Parkering på plats

Kontaktuppgifter

Adress: Hennickehammars Herrgård, 682 92 Filipstad
Telefon: 46 0590-60 85 00
E-post: hotel@hennickehammar.se
GPS koordinater: 59,6938787/14,2188406

Vägbeskrivning

Hennickehammars Herrgård ligger
4 km från Filipstad

Två km söder om Filipstad längs väg 26 finns skyltar mot Hennickehammar. Sväng av riksvägen och följ den lilla vägen i ytterligare två km, så hamnar Ni rakt på Herrgården.

Hennickehammar ligger välgörande avskilt, men det finns goda förbindelser varifrån ni än kommer.

Avstånd: Karlskoga 5 mil, Kristinehamn 5 mil, Karlstad 6 mil, Stockholm 30 mil, Göteborg 30 mil, Oslo 30 mil

Från Stockholm:
Kör E20/E18 västerut mot Oslo. I Karlskoga ta av väg 237 mot Filipstad. Följ väg 237 till Storfors – tag höger väg 26 mot Filipstad. Strax före Filipstad sväng höger mot Hennickehammars Herrgård.
Efter 2 km är ni framme.

Från Göteborg:
Kör E20 norrut mot Stockholm. Efter Mariestad tag vänster väg 26 mot Mora. Följ väg 26 genom Kristinehamn och Storfors till Filipstad. Strax före Filipstad tag höger mot Hennickehammars Herrgård. Efter 2 km är ni framme.

Från Oslo:
Kör E18 österut mot Karlstad mot Stockholm. I Karlstad ta av väg 63 mot Filipstad. I Filipstad sväng höger på väg 26 mot Mariestad. Strax utanför Filipstad tag vänster mot Hennickehammars Herrgård. Efter 2 km är ni framme.

Tåg:
Tåg går till Kristinehamn (mindre än 2,5 timme från Stockholm C med X2000). Från Kristinehamn tar det c:a 40 minuter med buss eller taxi

Flyg:
Flygförbindelse finns till Karlstad (c:a 40 minuter från Arlanda). Från Karlstad flygplats med buss eller taxi tar c:a 50 minuter.

Fråga oss gärna!

Helena R – 5/5

Lunchbuffen var mycket väl anrättad och kunde avnjutas i fint dukad matsal. Dessutom ingick även en efterrättsbuffe till kaffet som dukats upp i den vackra salongen.

Emelie H – 5/5

Jättenöjd med vårt besök! Otroligt charmigt!! Vi fick dock större rum än våra kompisar. Trevligt med afternoontea, kul att vi hade relaxen för oss själva. Så god mat & dryck! Kan tänka mig att besöka herrgården igen, en annan årstid! Väldigt prisvärt!

Birgitta E – 4/5

Stor vacker herrgård med flera mindre hus ligger vid sjön Hemtjärn

Det finns ca 45 tum till uthyrning.Det finns möjlighet till bad och stigar för vandring .Har bott där några nätter och fått god mat och personligt bemötande av personalen”

Antal rum: 54
Antal enkelrum: 8
Antal dubbelrum: 46
Totalt antal bäddar: 100
Antal våningar: 3
Antal barer: 1
Antal restauranger: 1
Antal konferensrum: 4
Max antal deltagare: 95
Antal grupprum: 5
Byggår: 1722
Allergianpassat rum
Frukostbuffé
Privat strand
Restaurang (á la carte)
Restaurang (buffé)
Handikappanpassade rum
Rökfritt hotell
Rökfria rum
Hiss
Bagageförvaring
Bar
Kanot
Fiske
Vandring
Massage
Bastu
Gratis WiFi
Cyklar finns tillgängliga utan kostnad
Presentbutik
Tvättservice
Sjö
Strand
Landet
Resort
Bed and breakfast
Spa
Mötesanläggning / Konferenshotell
Parkering på plats

Kontaktuppgifter

Adress: Hennickehammars Herrgård, 682 92 Filipstad
Telefon: 46 0590-60 85 00
E-post: hotel@hennickehammar.se
GPS koordinater: 59,6938787/14,2188406

Vägbeskrivning

Hennickehammars Herrgård ligger
4 km från Filipstad

Två km söder om Filipstad längs väg 26 finns skyltar mot Hennickehammar. Sväng av riksvägen och följ den lilla vägen i ytterligare två km, så hamnar Ni rakt på Herrgården.

Hennickehammar ligger välgörande avskilt, men det finns goda förbindelser varifrån ni än kommer.

Avstånd: Karlskoga 5 mil, Kristinehamn 5 mil, Karlstad 6 mil, Stockholm 30 mil, Göteborg 30 mil, Oslo 30 mil

Från Stockholm:
Kör E20/E18 västerut mot Oslo. I Karlskoga ta av väg 237 mot Filipstad. Följ väg 237 till Storfors – tag höger väg 26 mot Filipstad. Strax före Filipstad sväng höger mot Hennickehammars Herrgård.
Efter 2 km är ni framme.

Från Göteborg:
Kör E20 norrut mot Stockholm. Efter Mariestad tag vänster väg 26 mot Mora. Följ väg 26 genom Kristinehamn och Storfors till Filipstad. Strax före Filipstad tag höger mot Hennickehammars Herrgård. Efter 2 km är ni framme.

Från Oslo:
Kör E18 österut mot Karlstad mot Stockholm. I Karlstad ta av väg 63 mot Filipstad. I Filipstad sväng höger på väg 26 mot Mariestad. Strax utanför Filipstad tag vänster mot Hennickehammars Herrgård. Efter 2 km är ni framme.

Tåg:
Tåg går till Kristinehamn (mindre än 2,5 timme från Stockholm C med X2000). Från Kristinehamn tar det c:a 40 minuter med buss eller taxi

Flyg:
Flygförbindelse finns till Karlstad (c:a 40 minuter från Arlanda). Från Karlstad flygplats med buss eller taxi tar c:a 50 minuter.

Fråga oss gärna!

Helena R – 5/5

Lunchbuffen var mycket väl anrättad och kunde avnjutas i fint dukad matsal. Dessutom ingick även en efterrättsbuffe till kaffet som dukats upp i den vackra salongen.

Emelie H – 5/5

Jättenöjd med vårt besök! Otroligt charmigt!! Vi fick dock större rum än våra kompisar. Trevligt med afternoontea, kul att vi hade relaxen för oss själva. Så god mat & dryck! Kan tänka mig att besöka herrgården igen, en annan årstid! Väldigt prisvärt!

Birgitta E – 4/5

Stor vacker herrgård med flera mindre hus ligger vid sjön Hemtjärn

Det finns ca 45 tum till uthyrning.Det finns möjlighet till bad och stigar för vandring .Har bott där några nätter och fått god mat och personligt bemötande av personalen”

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev