Lejondals Slott

Lejondals Allé 6, 197 34 Bro

Lejondals Slott är vackert beläget vid Lejondalssjön. Området och parkerna runt slottet är mycket natursköna, och slottet med sin vackra tegelrosa stråbruksfärg gör skäl för epitetet “sagoslott”.

Hotellerbjudanden & weekendpaket

Lejondals Slott

DROP IN-VIGSEL PÅ LEJONDALS SLOTT

Säg JA på sagoslottet Lejondals Slott! Den 7 september och 26 oktober 2024 arrangerar vi återigen vårt populära drop in-bröllop. Vi ordnar vigselceremoni, två vittnen och lån av brudbukett. Kom som ni är eller bjud med närmsta vännerna och familj att bo kvar och fira med er. Välkomna till en oförglömlig och romantisk helg!

Boka paket
Lejondals Slott

LEJONDALS SLOTTSBAL 16/11

Vad är väl en bal på slottet? Vi bjuder in till en extraordinär och alldeles, alldeles underbar upplevelse på slottet med tinnar och torn. Upplev ett minne för livet i sagolik miljö, trerätters bankettmiddag, underhållning och en feststämning utöver det vanliga.

Boka paket
Lejondals Slott

A CLASSY SPA CHRISTMAS GETAWAY

Välkomna in på slottet med tinnar och torn och fira en riktigt härlig jul. Skåla med brittiskt mousserande vin, njut i vår pool- och relaxavdelning, av klassiskt julbord med gottebord likt en skattkammare av sötsaker, sovmorgon och slottsfrukost.

Boka paket
Lejondals Slott

GINWEEKEND MED STOCKHOLMS BRÄNNERI 23/11

Välkomna på ginprovning i samarbete med Stockholms Bränneri den 23 november på slottet med tinnar och torn. Vi upptäcker gin i kombination med julens smaker och därefter avnjuter vi vårt traditionella julbord som har premiär denna helg. Fira en riktigt härlig jul, skåla med brittiskt mousserande vin, njut i vår pool- och relaxavdelning samt av ett gottebord likt en skattkammare av sötsaker.

Boka paket
Lejondals Slott

A NEW YEAR´S EVE OF ITS OWN

Skåla in det nya året på slott! Vi bjuder in till en extraordinär nyårsafton i fantastisk miljö. Njut av fyrarättersmiddag, krispiga bubblor, inträde till Pool Lounge och magnifik Afternoon Tea.

Boka paket
Lejondals Slott

A SPA WEEKEND OF ITS OWN

Upplev en weekend utöver det vanliga på slottet med tinnar och torn. Skåla med brittiskt mousserande vin, njut i vår pool- och relaxavdelning och av magnifik Afternoon Tea, vackra omgivningar, trerättersmiddag i slottsrestaurangen, en skön sovmorgon och slottsfrukost.

Boka paket
Lejondals Slott

A CLASSY SPA GETAWAY

Skåla med brittiskt mousserande vin, njut i vår pool- och relaxavdelning och av vackra omgivningar, trerättersmiddag i slottsrestaurangen, en skön sovmorgon och slottsfrukost under en härlig getaway på slott!

Boka paket
Lejondals Slott

A CLASSY GOLF GETAWAY

Välkomna till slottet efter en heldag på golfbanan, skåla med brittiskt mousserande vin, njut i vår pool- och relaxavdelning, trerättersmiddag i slottsrestaurangen, sovmorgon och slottsfrukost! Bro Hof Slott ligger 10 minuter bort och har två av Europas bästa golfbanor, The Stadium Course och The Castle Course.

Boka paket
Lejondals Slott

A CLASSIC STAYCATION

Välkomna till slottet med tinnar och torn för en härlig staycation tillsammans med någon du tycker om. Skåla med brittiskt mousserande vin, njut av vackra omgivningar, trerättersmiddag i slottsrestaurangen, en skön sovmorgon och slottsfrukost.

Boka paket
Lejondals Slott

A HIKE OF ITS OWN

Lejondals Slott ligger fantastiskt vackert intill Lejondalssjön med magnifik natur runtomkring. Upplev naturen till fots och känn lugnet genom att ta er ut på en lång härlig vandring i området. Vi packar i ordning en ryggsäck som ni hämtar ut i receptionen och får låna till vandringen. I ryggsäcken hittar ni sittunderlag, kaffetermos, matsäck och karta. Koppla därefter av på slottet, ta kanske ett dopp i Lejondalssjön eller vila en stund på bryggan.

Boka paket
Lejondals Slott

BEST FRIEND

Självklart ska din hund hänga med när du reser! På Lejondals Slott vill vi skämma bort alla våra gäster på bästa sätt – oavsett om de är tvåbenta eller fyrbenta. Boka vårt Best Friend-paket när du bor hos oss. Då får din bäste vän ett extra lyxigt välkomnande och det ingår också en tilläggsstädning av rummet så att även kommande gäster ska trivas.

Boka paket
Lejondals Slott

BUSINESS STAY

Bo i vacker omgivning under affärsresan till Stockholm. Vi erbjuder övernattning, slottsfrukost och gratis parkering i härlig slottsmiljö nära stan.

Boka paket
Lejondals Slott

Countryside Break

Äntligen har ni tid att tala om allt det där som inte hinns med vid vardagsmiddagen - hur livet känns just nu, om när ni träffades, de underbara ungarna, vad ni ska göra som pensionärer. Drömmar? Allt är möjligt.Countryside Break innehåller en övernattning i dubbelrum på valfritt Countryside hotell inklusive trerättersmiddag och frukost.

Boka paket
Lejondals Slott

Countryside Weekend

Anländ på fredagen och möts av mousserande på rummet. Gör er redo för trerätters båda kvällarna och övernatta i något av våra fantastiska dubbelrum. Vakna upp utvilad både lördag och söndag och njut av vår väl tilltagna frukostbuffé!

Boka paket

Läs mer om Lejondals Slott

Lejondals Slott är vackert beläget vid Lejondalssjön, med rika möjligheter till fiske och bad. Området och parkerna runt slottet är mycket natursköna, och slottet med sin vackra tegelrosa stråbruksfärg gör skäl för epitetet “sagoslott”. På Lejondals Slott kan varje gäst känna sig varmt omhändertagen och fri att vistas i slottets alla salonger och samlingsrum.

The Manor House Spa

På slottet finns ett nytt spa där känslan att vara ute gör sig påmind med en trädgård som blomstrar året runt. Här kan du koppla av i en av de varma poolerna, i bastun eller slappa i loungebäddarna med utsikt över Lejondalssjön.

Lejondals Slotts egna vinkällare

Slottets vinkällaren har en intressant samling viner från både Frankrike, Italien och Spanien och det erbjuds något för alla smaker och prisklasser.

Vinkällaren går att boka för en avskild kväll med kollegor eller vänner. Här erbjuds även vinprovningar som passar alla vinälskare som suktar efter kunskap och spännande smaker i lyxig slottsmiljö.

Antal rum: 101
Antal enkelrum: 25
Antal dubbelrum: 77
Totalt antal bäddar: 177
Antal barer: 1
Antal restauranger: 1
Antal konferensrum: 8
Max antal deltagare: 110
Antal grupprum: 11
Byggår: 1892
Allergianpassat rum
Frukostbuffé
Privat strand
Handikappanpassade rum
Snabb in- och utcheckning
Rökfritt hotell
Rökfria rum
Hiss
Bagageförvaring
Bar
Laddstolpe för elbil
Restaurang
VA-Anslutning
Kabel-TV/Satellit-TV
Hundar välkomna
Hjärtstartare
Motorvärmare
Golfbana inom 3 km
Grill
Bibliotek
Vandring
Cykling
Bastu
Jacuzzi/badtunna
Kanotuthyrning
Båtuthyrning
Motionsslinga
Vandringsled
Gratis WiFi
Internet i rum
Kemtvätt
Tvättservice
Frukostservering
Restaurang
Laddplats för elbil
Sjö
Landet
Parkering på plats
Mötesanläggning / Konferens

Kontaktuppgifter

Adress: Lejondals Allé 6, 197 34 Bro
Telefon: 46 (0) 8 584 80 800
E-post: welcome@lejondalsslott.se

Vägbeskrivning

Med bil från Stockholm:

Kör E18 mot Enköping och tag av från motorvägen vid avfart 149 skylt BRO. Kör mot Bro Centrum. Vid 1:a rondellen fortsätt rakt fram. Vid 2:a rondellen, tag höger mot Bro Centrum & LEJONDAL. Vid tredje rondellen tag höger mot LEJONDAL och följ skyltar mot LEJONDALS SLOTT.

Med bil från Enköping:

Kör E18 och tag av från motorvägen vid skylt SIGTUNA-BRO och kör mot BRO. Vid skylt BRO C samt LEJONDAL, sväng vänster och fortsätt rakt fram genom 2 rondeller vid Bro centrum. Vid 3:e rondellen, tag vänster mot LEJONDAL och följ skyltar mot LEJONDALS SLOTT.

Med bil från Uppsala:

Kör gamla E4 (väg 255) mot STOCKHOLM/MÄRSTA. Tag av höger vid skylt SIGTUNA-SKOKLOSTER. Fortsätt på denna väg och tag höger vid vägskylt ENKÖPING-SKOKLOSTER-BÅLSTA (väg 263). Efter Erikssund tag vänster mot STOCKHOLM-BRO-BÅLSTA (väg 269). Vid skylt BRO C samt LEJONDAL, sväng vänster och fortsätt rakt fram genom 2 st rondeller vid Bro centrum. Vid 3:e rondellen, tag vänster mot LEJONDAL och följ skyltar mot LEJONDALS SLOTT.

Med bil från Arlanda:

Kör väg 263 mot Märsta. Följ väg 263 mot Sigtuna. Tag höger i rondellen i Sigtuna mot väg 263. Följ till skylt ENKÖPINGSKOKLOSTER-BÅLSTA, tag vänster där. Efter Erikssund tag vänster mot STOCKHOLM-BRO-BÅLSTA (väg 269). Vid skylt BRO C samt LEJONDAL, sväng vänster och fortsätt rakt fram genom 2 rondeller vid Bro centrum. Vid 3:e rondellen, tag vänster mot LEJONDAL och följ skyltar mot LEJONDALS SLOTT.

GPS Kordinator:

59,52 51 17 ,67 43 eller Lejondals Allé 6, 197 34 Bro, och fortsätt sen under viadukten och rakt fram genom grindarna till Slottet.

Allmänna kommunikationer:

Pendeltåg från Bro Station till Stockholms central avgår var 15:e och 45:e minut över varje timme.
Från Stockholms Central till Bro Station (mot Bålsta) var 13:e och 43:e minut över varje timme. Restid ca 33 minuter.

Taxi:

Bålsta Taxi: Vid förbeställning ring: 0171-50049
020- taxi: Vid förbeställning ring: 020-20 20 20

Peter K – 5/5

”Wow!! Ett av de vackraste slott jag sett. Underbar mat och god service. Hit vill jag komma tillbaka!!

20230329: nu har jag kommit tillbaka, denna gång för konferens! Bestående minnen är den kunniga och serviceinriktade personalen, den goda maten och drycken samt den vackra miljön. Vi kommer tillbaka!”

Viktoria E – 4/5

”Ett mycket sympatiskt slott. Ägorna ska en gång ha tillhört drottning Margareta Lejonhuvuds släkt. Jag var där för några år sedan under maj månad. Mycket vackert och helt sagolikt är slottet och miljön, naturen och vattnet.

Slottet är vackert och fint möblerat och dekorerat. Ett minus är att man inte kan bo på slottet utan i träbyggnaderma i närheten, herrgårdliknande byggnader. Mycket god och bra frukost hade slottet Jag vill rekommendera ett besök på Lejondals slott.”

Josefin H – 5/5

”Vackert slott med otrolig färg, sjö precis intill som är perfekt för bad, och all mat och all fika var otrolig! Vinlistan i baren är också riktigt omfattande. Fantastisk service i alla delar, också.”

Antal rum: 101
Antal enkelrum: 25
Antal dubbelrum: 77
Totalt antal bäddar: 177
Antal barer: 1
Antal restauranger: 1
Antal konferensrum: 8
Max antal deltagare: 110
Antal grupprum: 11
Byggår: 1892
Allergianpassat rum
Frukostbuffé
Privat strand
Handikappanpassade rum
Snabb in- och utcheckning
Rökfritt hotell
Rökfria rum
Hiss
Bagageförvaring
Bar
Laddstolpe för elbil
Restaurang
VA-Anslutning
Kabel-TV/Satellit-TV
Hundar välkomna
Hjärtstartare
Motorvärmare
Golfbana inom 3 km
Grill
Bibliotek
Vandring
Cykling
Bastu
Jacuzzi/badtunna
Kanotuthyrning
Båtuthyrning
Motionsslinga
Vandringsled
Gratis WiFi
Internet i rum
Kemtvätt
Tvättservice
Frukostservering
Restaurang
Laddplats för elbil
Sjö
Landet
Parkering på plats
Mötesanläggning / Konferens

Kontaktuppgifter

Adress: Lejondals Allé 6, 197 34 Bro
Telefon: 46 (0) 8 584 80 800
E-post: welcome@lejondalsslott.se

Vägbeskrivning

Med bil från Stockholm:

Kör E18 mot Enköping och tag av från motorvägen vid avfart 149 skylt BRO. Kör mot Bro Centrum. Vid 1:a rondellen fortsätt rakt fram. Vid 2:a rondellen, tag höger mot Bro Centrum & LEJONDAL. Vid tredje rondellen tag höger mot LEJONDAL och följ skyltar mot LEJONDALS SLOTT.

Med bil från Enköping:

Kör E18 och tag av från motorvägen vid skylt SIGTUNA-BRO och kör mot BRO. Vid skylt BRO C samt LEJONDAL, sväng vänster och fortsätt rakt fram genom 2 rondeller vid Bro centrum. Vid 3:e rondellen, tag vänster mot LEJONDAL och följ skyltar mot LEJONDALS SLOTT.

Med bil från Uppsala:

Kör gamla E4 (väg 255) mot STOCKHOLM/MÄRSTA. Tag av höger vid skylt SIGTUNA-SKOKLOSTER. Fortsätt på denna väg och tag höger vid vägskylt ENKÖPING-SKOKLOSTER-BÅLSTA (väg 263). Efter Erikssund tag vänster mot STOCKHOLM-BRO-BÅLSTA (väg 269). Vid skylt BRO C samt LEJONDAL, sväng vänster och fortsätt rakt fram genom 2 st rondeller vid Bro centrum. Vid 3:e rondellen, tag vänster mot LEJONDAL och följ skyltar mot LEJONDALS SLOTT.

Med bil från Arlanda:

Kör väg 263 mot Märsta. Följ väg 263 mot Sigtuna. Tag höger i rondellen i Sigtuna mot väg 263. Följ till skylt ENKÖPINGSKOKLOSTER-BÅLSTA, tag vänster där. Efter Erikssund tag vänster mot STOCKHOLM-BRO-BÅLSTA (väg 269). Vid skylt BRO C samt LEJONDAL, sväng vänster och fortsätt rakt fram genom 2 rondeller vid Bro centrum. Vid 3:e rondellen, tag vänster mot LEJONDAL och följ skyltar mot LEJONDALS SLOTT.

GPS Kordinator:

59,52 51 17 ,67 43 eller Lejondals Allé 6, 197 34 Bro, och fortsätt sen under viadukten och rakt fram genom grindarna till Slottet.

Allmänna kommunikationer:

Pendeltåg från Bro Station till Stockholms central avgår var 15:e och 45:e minut över varje timme.
Från Stockholms Central till Bro Station (mot Bålsta) var 13:e och 43:e minut över varje timme. Restid ca 33 minuter.

Taxi:

Bålsta Taxi: Vid förbeställning ring: 0171-50049
020- taxi: Vid förbeställning ring: 020-20 20 20

Peter K – 5/5

”Wow!! Ett av de vackraste slott jag sett. Underbar mat och god service. Hit vill jag komma tillbaka!!

20230329: nu har jag kommit tillbaka, denna gång för konferens! Bestående minnen är den kunniga och serviceinriktade personalen, den goda maten och drycken samt den vackra miljön. Vi kommer tillbaka!”

Viktoria E – 4/5

”Ett mycket sympatiskt slott. Ägorna ska en gång ha tillhört drottning Margareta Lejonhuvuds släkt. Jag var där för några år sedan under maj månad. Mycket vackert och helt sagolikt är slottet och miljön, naturen och vattnet.

Slottet är vackert och fint möblerat och dekorerat. Ett minus är att man inte kan bo på slottet utan i träbyggnaderma i närheten, herrgårdliknande byggnader. Mycket god och bra frukost hade slottet Jag vill rekommendera ett besök på Lejondals slott.”

Josefin H – 5/5

”Vackert slott med otrolig färg, sjö precis intill som är perfekt för bad, och all mat och all fika var otrolig! Vinlistan i baren är också riktigt omfattande. Fantastisk service i alla delar, också.”

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev