Möckelsnäs herrgård

Närmaste grannar är naturreservaten Kronan, Taxås och Höö med dess hagmarker, stigar och raviner och Linnés hembygdspark Råshult. Här är du på landet men ändå nära tätorten Älmhult, bara några mil från Växjö och med goda kommunikationer till Malmö och Köpenhamn. Ibland kan det vara skönt och nyttigt att komma bort från den vanliga miljön, att träffas och umgås under helt andra former. Möckelsnäs Herrgård med omgivningar kan vara just en sådan plats för dig!

Historia:

Möckelsnäs nämns redan under Gustav Vasas tid men mycket tyder på att platsen var bebodd ännu tidigare. Det finns en legend om en riddare som hette Karl Tukasson som sägs ha räddat sig själv och sin häst från drunkningsdöden i Såganässjön genom att be Gud om hjälp. Som tack skänkte han pengar till att bygga en kyrka i Stenbrohult socken. I kyrkans vapenhus finns en kopia av gåvobrevet daterat 1337. I början av 1700-talet tillsattes en ny kyrkoherde i Stenbrohults socken - Nils Linnaeus, Carl von Linnés far. Carl Linneus besökte ofta Möckelsnäs och fick stort stöd av dåvarande ägaren Cederhielm för att utveckla sitt intresse för botanik och läkekonst.
Aktiviteter:

Under din vistelse här och i våra omgivningar finns det en mångfald utflyktsmål och genuina naturupplevelser att ta del av så som älgsafari, golf, fiske & kanotturer. Carl von Linnés födelseplats, Ikeas museum och Brio Leksaksmuseum.
Köksbeskrivning:

Vår restaurang tar emot små och stora sällskap, väl planerade arrangemang och spontana besök. Vägen ut till Möckelsnäs Herrgård är magisk och redan den värt resan! Kom hit en stund efter jobbet, eller ta med vänner och familj vardag som helg. Köket strävar efter att så långt det går använda närproducerade, kravmärkta och ekologiska råvaror. I vår ljusa och vackert inredda matsal med fantastisk utsikt över stilla vatten blir måltiden, oavsett vad du valt från vår varierade och spännande meny, en stund för njutning.

Aktuella erbjudanden

Countryside Break

"Ni sätter er till bords. Menyn ser fantastisk ut, det vattnas i munnen. Maten gör er inte besvikna och den kunniga personalens vinval förhöjer matupplevelsen ytterligare. Äntligen har ni tid att tala om allt det där som inte hinns med vid vardagsmiddagen - hur livet känns just nu, om när ni träffade, de underbara ungarna, vad ni ska göra som pensionärer." En Countryside Break går att boka på alla hotell inom Countryside Hotels och innehåller övernattning, frukostbuffé samt en 3-rätters middag.

BOKA

Countryside Weekend

Anländ på fredagen och möts av mousserande på rummet. Gör er redo för trerätters båda kvällarna och övernatta i något av våra fantastiska dubbelrum. Vakna upp utvilad både lördag och söndag och njut av vår väl tilltagna frukostbuffé!

BOKA

Gourmetpaket

Njut av det lugna herrgårdslivet och låt oss skämma bort er.

BOKA

Romantikpaket

Perfekt om ni behöver komma iväg som par, hämta andan och bara vara för er själva. Här kan ni slappna av i rofylld och vacker miljö. Det enda ni behöver göra är att tillåta er att skämmas bort och njuta.

BOKA

Herrgårdspaket

Perfekt om ni behöver komma iväg, hämta andan och bara vara för er själva. Här kan ni slappna av i rofylld och vacker miljö.

BOKA

Gourmetpaketet 2nätter

Njut av det lugna herrgårdslivet med god mat och dryck!

BOKA

Vinterpaketet Januari-Mars

Unna er att komma iväg för en liten stund.

BOKA

Hitta dit

The TrustScore is the standard for reputation, summarizing verified reviews and comments from various sources.

Learn more »

Trustscore
Very Good
210
85

Så här säger våra gäster

Dela