Ulvsby Herrgård

Berättelser om det goda livet på och kring Ulvsby herrgård avlöser varandra genom århundradena. Kronolänsman Wahlstrand, som levde här på 1800-talet och som Selma Lagerlöf sägs ha haft i tankarna när hon skrev Gösta Berlings saga, gillade också han fest med mat och musik. Idag är Ulvsby herrgård en uppskattad plats för avkoppling, god mat och dryck, möten och nya upplevelser.

Våra omgivningar är lantliga och från östra sidan av herrgården leder en björkallé ner till ångbåtsbryggan. Sommartid är det bara att ta på sig badrocken och gå genom trädgården för ett uppfriskande morgon- eller kvällsdopp. Herrgårdens gästrum är inrymda i flygelbyggnader och rummen är inredda i charmig lantlig stil – några av dem har sjöutsikt. I den modernaste flygeln präglas inredningen av nordisk enkelhet. Vissa rum har uteplats i söderläge. Sov gott mellan nymanglade lakan och vakna utvilad till frukost med våra egna specialiteter och utsikt över sjön Fryken

Särdrag:

Personlig och charmig gård i genuin värmländsk herrgårdsstil. Gården har varit i samma släkts ägo mellan 1914-2011 och är förebild till Länsmansgården i Selma Lagerlöfs "Gösta Berlings Saga". Köket är vida berömt. I april 2011 köpte familjen Krönsjö Länsmansgården. VD är numera Marianne Krönsjö.

Aktiviteter:

Sunne golfbana, i vårt tycke en av landets vackraste 18-hålsbanor. Här finns badplats, roddbåtar, kanoter, fritt fiske och cyklar att hyra. Här är nära till de många sevärdheterna i den sägenomspunna trakten med vackra strövområden med vandringsleder i närheten. SUNNE VATTEN PARK, öppet under sommaren med massor av kul åkattraktioner. Vintertid finner man SKI SUNNE, en av Sveriges största skidanläggningar utanför fjällområdet i närbelägna Sunne. I Torsby ligger världens längsta skidtunnel, FORTUM SKI TUNNEL, med skidåkning året runt.

Köksbeskrivning:

Restaurangens inriktning är ”svenskt kök” och anses vara ett av Värmlands bästa. Vi arbetar i så stor utsträckning som möjligt med lokala råvaror. Våra Herrgårdmenyer präglas av en gedigen kunskap hos vår kökschef, Daniel Svedlund med köksteam.

Värt att se:

Mårbacka, Rottneros Park, Klässbols Linneväveri, Sillegården, Sahlströmsgården, Västanå Teaters uppsättningar varje sommar i Berättarladan vid Rottneros Park

Aktuella erbjudanden

Countryside Break

Countryside Break

BOKA

Countryside Weekend

Countryside Weekend

BOKA

Vinterweekend

vinterweekend

BOKA

Vasalopps eller skidnjutarhelg

Vasalopps eller skidnjutarhelg

BOKA

Herrgårdsjul 3 dygn

Herrgårdsjul 3 dygn

BOKA

Herrgårdsjul 2 dygn

Herrgårdsjul

BOKA

Nyår Fest & Fyrverkeri

Nyår

BOKA

Ulvsby herrgårds Alla hjärtansdagspaket

Alla hjärtans dag

BOKA

Golfpaket

Golf

BOKA

Klassiskt Julbordspaket

Julbord

BOKA

Vandringsweekend

Vandring

BOKA

Midsommar på Ulvsby herrgård

Midsommar

BOKA

Påskfirande med övre Frykens konstrunda

Påskfirande

BOKA

Sunne vandringsvecka

Vandring

BOKA

Hitta dit

The TrustScore is the standard for reputation, summarizing verified reviews and comments from various sources.

Learn more »

Trustscore
Very Good
164
82

Så här säger våra gäster

Dela