Vadstena Klosterhotel & Spa

Lassarettsgatan 3, Klosterområdet

Vadstena Klosterhotel är hotellet där det gamla förenas med det nya. Här erbjuds weekendpaket & konferenser samt bröllops- och festarrangemang i en unik medeltida miljö som de på bästa sätt tagit tillvara på utan att tumma på bekvämlighet och kvalitet.

Hotellerbjudanden & weekendpaket

Vadstena klosterhotel

Aftonspa med trerätters middag

Livets goda! Börja kvällen med en utsökt trerätters meny för att sedan avsluta dagen med total avslappning i vårt rofyllda spa. Ett riktigt njutarpaket!

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Klosterspapaket| SPA & Trerätters middag

I vårt klosterspa omfamnas du av en skön miljö, med sprakande brasor och levande ljus, samtidigt som själen har en chans till återhämtning. Ta ett dopp i saltvattenpoolen där du kan flyta fram medan sinnet transporteras in i viloläge. Värm sedan upp kropp och själ i heta bad & bastur som finns både utomhus och inomhus. När du besöker vårt Klosterspa inleds besöket med SPA i vår badavdelning, och därefter finns tid för att njuta av vila och rekreation i vår relaxavdelning med vilrum och spabar.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Klosterspapaket 2 dygn

Klosterspapaketet inleds med 2-rätters middag och spa på ankomstdagen ( 15 års åldersgräns) I vårt klosterspa omfamnas du av en skön miljö, med sprakande brasor och levande ljus, samtidigt som själen har en chans till återhämtning. Ta ett dopp i saltvattenpoolen där du kan flyta fram medan sinnet transporteras in i viloläge. Värm sedan upp kropp och själ i heta bad & bastur som finns både utomhus och inomhus. Nedvarvning för kropp och själ - i två dagar.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Söndagsmys med spa

Söndagsmys med spa klockan 14-17 och tvårätters middag klockan 18. I vårt klosterspa omfamnas du av en skön miljö, med sprakande brasor och levande ljus, samtidigt som själen har en chans till återhämtning. Ta ett dopp i saltvattenpoolen där du kan flyta fram medan sinnet transporteras in i viloläge. Värm sedan upp kropp och själ i heta bad & bastur som finns både utomhus och inomhus. Nedvarvning för kropp och själ.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Klosterspa Lyxpaket

I vårt klosterspa omfamnas du av en skön miljö, med sprakande brasor och levande ljus, samtidigt som själen har en chans till återhämtning, och du serveras ett glas Champagne. Ta ett dopp i saltvattenpoolen där du kan flyta fram medan sinnet transporteras in i viloläge. Värm sedan upp kropp och själ i heta bad & bastur som finns både utomhus och inomhus. Besök gärna de vackra omgivningarna i form av Vadstena Slott och klosterkyrkan, innan du sedan sätter dig och avnjuter en 5-rätters middag.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Klosterpaket middag kl 18:00

Bo himmelskt & ät Dig salig i en medeltida klostermiljö. Unna er en skön Klostervistelse i medeltidsstaden Vadstena vid Vätterns strand. De tjocka väggarna, de slitna stengolven och de höga kryssvalven släpper loss fantasin om hur livet en gång var i klostret. Njut av god mat och dryck i vår restaurang och koppla av för en stund. Besök gärna de vackra omgivningarna i form av Vadstena Slott och klosterkyrkan.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Lilla Klosterpaketet

Bo himmelskt & ät Dig salig i en medeltida klostermiljö. Unna er en skön Klostervistelse i medeltidsstaden Vadstena vid Vätterns strand. De tjocka väggarna, de slitna stengolven och de höga kryssvalven släpper loss fantasin om hur livet en gång var i klostret. Boka gärna Klosterpaketet, då ingår Välkomstkaffe, Välkomstdrink samt 3 rätters middag istället för 2 rätters middag.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Vandringspaket

Vandringspaket där allt ingår! -Matsäck packad i ryggsäck, samt karta över olika vandringsleder, en tvårätters middag & övernattning med frukostbuffé ingår i paketet. Matsäck för vandringen hämtas ut i receptionen på ankomst eller avresedagen mellan kl 09-10,00. Meddela vid bokningstillfället vilken tid ni önskar.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

2 dagarspaket med 2-rätters middag

2 dagarspaket med 2-rätters middag båda nätterna

Boka paket
Vadstena klosterhotel

2 dagarspaket med 2-rätters middag 1 dag

2 dagarspaket med 2-rätters middag en utav dagarna

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Kulturpaket lördagar 14/1-30/4

Kulturpaketet vänder sig till er som vill uppleva Vadstenas rika kulturliv kombinerat med boende och middag bekvämt på Klosterhotellet.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Julmiddagspaket

Vadstena Klosterhotel och Restaurant Munkklostret ger en underbar julstämning med alla dekorationer och den smakfulla julmiddagen med nya innovationer från vår köksmästare. Inne i pittoreska Vadstena kan ni shoppa Era julklappar i mysiga affärer på gågatan. Besök gärna de vackra omgivningarna i form av Vadstena Slott och klosterkyrkan. Vadstena Slott erbjuder Renässansguidning lördagar kl. 14.00, 130 kr/person.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Fridfull Jul 23-26/12

Vadstena Klosterhotel och Restaurant Munkklostret bjuder in till en skön och rofylld julstämning i vårt julpyntade kloster! Höjdpunkten i detta paket är för många vårt goda julbord. Vi dukar dagen till ära upp ett mindre men exklusivt utbud med traditionella smaker tillagat av råvaror från trakten. I dagarna tre njuter ni av god mat och härlig gemenskap i vår magiska klostermiljö. Aktiviteter och rekreation varvas med middagar, gottebord, julmässa och allt annat magiskt som hör julen till. En f

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Nyår med Guldkant och Spa

Njut av en delikat nyårssupé på Restaurant Munkklostret, fira in det nya året tillsammans med oss -avsluta firandet med en god natt sömn och vakna till en härlig brunch på årets första dag. Ta gärna en härlig promenad i Vadstenas vackra omgivningar med ett besök på Vadstena Slott eller Klosterkyrkan.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Jullovspaket - Familjespa med barn från 10 år

På skolloven är barn från 10 år välkomna att vistas i spat under lugna förhållanden tillsammans med en vuxen. Vi fyller er dag med sköna bad, avkoppling och gott om tid för härliga samtal med era barn. I vårt unika Klosterspa finner ni bland annat; saltvattenbassäng, varm källa, utomhus jacuzzi, torrbastu, ångbastu och relaxavdelning med öppen spis.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Countryside weekend

Anländ på fredagen och möts av en flaska mousserande vin på rummet. Gör er redo för trerätters båda kvällarna och övernatta i något av våra fantastiska dubbelrum. Vakna upp utvilad både lördag och söndag och njut av vår väl tilltagna frukostbuffé.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Countryside Break

Äntligen har ni tid att tala om allt det där som inte hinns med vid vardagsmiddagen - hur livet känns just nu, om när ni träffades, de underbara ungarna, vad ni ska göra som pensionärer. Drömmar? Allt är möjligt.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Påskpaket 2 dygn

Kom till Vadstena i påsk och möt våren när klosterträdgården fylls av ett hav med vackra klosterliljor. Vadstena är en liten pittoresk stad belägen precis vid Vätterns strand, men har också bra shopping med unika butiker och mysiga cafeer.

Boka paket
Vadstena klosterhotel

Midsommarweekend

Vårt hotell ligger vackert beläget ett stenkast från Vätterns strand, mitt i 1200-talets klosterområde. Fira klassisk svenskt midsommar hos oss med dans runt midsommarstången i slottsparken, midsommarsupé på kvällen i munkarnas sovsal och avnjut sedan resten av sommarkvällen och solnedgången på vår terass. Midsommarweekend kan bokas med ankomst torsdag eller midsommarafton fredag Middagstider tilldelas vid ankomst.

Boka paket

Läs mer om Vadstena Klosterhotel & Spa

Vadstena Klosterhotel är ett hotell där det gamla förenas med det nya. Vi erbjuder weekendpaket & konferenser samt bröllops- och festarrangemang i en unik medeltida miljö som vi på bästa sätt tagit tillvara på utan att tumma på bekvämlighet och kvalitet. Hotellet och Restaurant Munkklostret är inrymda i några av Sveriges äldsta byggnader; den Heliga Birgittas kloster från 1300-talet och Birger Jarls furstepalats från 1200-talet och Kungasalen som är från 1253.

Tack vare alla olika byggnader (7 st) finns det möjlighet att tillgodose många gästers önskemål. Genuin klostermiljö, modernt boende, handikappvänligt, konferenslokaler i olika storlekar och med olika inredning. Varje gäst kan hitta sitt favoritrum hos oss då alla rum har sin stil och atmosfär.

Att se och göra i Vadstena

Vadstena Klosterhotel ligger nära alla kulturella sevärdheter, pittoresk shopping i Vadstenas centrum och bad vid Vätterns strand. Exempel på turistattraktioner är Vadstena Klosterkyrkan, Sancta Birgittas Klostermuseum, Mårtens Skinnares hus, Hospitalsmuseet, Vadstena Slott, Pilgrimscentrum, Landsarkiv samt vackra omgivningar med t ex Omberg och Tåkern.

Stort utbud av weekendpaket

Vadstena Klosterhotel erbjuder många olika paket som t ex Kloster-, Romantik-, Gourmet-, Opera-, Teater-, Golf- och Konsertpaket. Även konferenspaket finns. Må-bra-behandlingar och andra aktiviteter går givetvis att välja till efter önskemål.

Vadstena Klosterhotel drivs av familjen Milton sen 1988.

Antal rum: 75
Antal våningar: 2
Antal barer: 1
Antal restauranger: 2
Antal konferensrum: 7
Frukostbuffé
Restaurang (á la carte)
Handikappanpassade rum
Snabb in- och utcheckning
Rökfritt hotell
Dagstidningar
Rökfria rum
Bagageförvaring
Bar
Golfbana inom 3 km
Gratis WiFi
Internet i rum
Rumservice
Presentbutik
Tvättservice
Stad
Sjö
Parkering på plats

Kontaktuppgifter

Adress: Lassarettsgatan 3, Klosterområdet, Postadress: Hamngatan 4, 592 24 Vadstena
Telefon: 46 (0)143 130 00
E-post: hotel@klosterhotel.se
GPS koordinater: 58,4503125209071/14,891324902419

Hitta till Vadstena Klosterhotel

Med bil från norr (från Stockholm):

Du kör E4:an mot Jönköping efter Linköping svänger du av vid Mantorp. Fortsätt höger mot Skänninge, Vadstena väg 206. Sväng höger i rondellen i Skänninge och fortsätt mot Vadstena. I Vadstena svänger du vänster ut på R50 mot Ödeshög. Vid Brandstationen (vänster sida) svänger du höger in på Skänningegatan, följ skyltning Klosterområdet.

Med bil från söder (från Helsingborg):

Du kör E4:an mot Linköping efter Gränna svänger du av vid Ödeshög. Fortsätt vänster i rondellen och sväng av höger ut på R50, rakt fram i nästa rondell mot Vadstena. I korsningen efter trafikljusen i Vadstena svänger du vänster in på Skänningegatan ( Brandstationen ligger på höger sida) följ skyltning Klosterområdet.

Tåg

Kommer ni med tåg så kliver ni av i Motala eller Mjölby,
1,5 – 2,2 mil från Vadstena.

Buss

Du kan åka med Blåklintsbuss linje 955 från Stockholm till Vadstena. I Stockholm avgår bussen från Citytreminalen.
Stockholm – Vadstena: dagligen 10.05, 19.55 mån-lör 18.00
10.05 – 14.20
18.00 – 21.45
19.55 – 23.25

För att boka buss, gå in på blaklintsbuss.se

Flyg

Flygplats finns i Linköping (5 mil)

Patrik B – 5/5

Väldigt trevlig vistelse med god mat, bra service och mysigt rum. Omgivningen är otroligt vacker med mycket fina promenadmöjligheter längst Vättern.

Vadstena i sig är en otroligt fin liten stad med många fina gamla byggnader. Spa och relax-avdelningen var kanske i det minsta laget men ändå väldigt mysigt och avkopplande.

Victoria E – 5/5

Ett mycket vackert och underbart hotell i Vadstena i en historisk stad och en historisk miljö.

Hotellet har byggnader utspridda över olika delar av Vadstena. Frukosten är helt underbart. Det är en mycket vacker inredning i lokalerna. Bäst är så klart huvudbyggnaden. Rummen är mycket deokrativa. Hotellet har också en väldigt fin souvenirbutik i närheten av receptionen. Helt klart ett utav Sveriges bästa hotell.

Henrik P – 4/5

Underbart hotell i stämningsfull, historisk miljö och konsekvent inredning. Fantastisk mat i restaurangen, och missa inte deras egen öl.

Ett spa som håller hög nivå, med pool inne och ute, och flera sorters bastu och platser för vila och avslappning. Dessutom servering med bra utbud av dryck och fräsch lunch.

Antal rum: 75
Antal våningar: 2
Antal barer: 1
Antal restauranger: 2
Antal konferensrum: 7
Frukostbuffé
Restaurang (á la carte)
Handikappanpassade rum
Snabb in- och utcheckning
Rökfritt hotell
Dagstidningar
Rökfria rum
Bagageförvaring
Bar
Golfbana inom 3 km
Gratis WiFi
Internet i rum
Rumservice
Presentbutik
Tvättservice
Stad
Sjö
Parkering på plats

Kontaktuppgifter

Adress: Lassarettsgatan 3, Klosterområdet, Postadress: Hamngatan 4, 592 24 Vadstena
Telefon: 46 (0)143 130 00
E-post: hotel@klosterhotel.se
GPS koordinater: 58,4503125209071/14,891324902419

Hitta till Vadstena Klosterhotel

Med bil från norr (från Stockholm):

Du kör E4:an mot Jönköping efter Linköping svänger du av vid Mantorp. Fortsätt höger mot Skänninge, Vadstena väg 206. Sväng höger i rondellen i Skänninge och fortsätt mot Vadstena. I Vadstena svänger du vänster ut på R50 mot Ödeshög. Vid Brandstationen (vänster sida) svänger du höger in på Skänningegatan, följ skyltning Klosterområdet.

Med bil från söder (från Helsingborg):

Du kör E4:an mot Linköping efter Gränna svänger du av vid Ödeshög. Fortsätt vänster i rondellen och sväng av höger ut på R50, rakt fram i nästa rondell mot Vadstena. I korsningen efter trafikljusen i Vadstena svänger du vänster in på Skänningegatan ( Brandstationen ligger på höger sida) följ skyltning Klosterområdet.

Tåg

Kommer ni med tåg så kliver ni av i Motala eller Mjölby,
1,5 – 2,2 mil från Vadstena.

Buss

Du kan åka med Blåklintsbuss linje 955 från Stockholm till Vadstena. I Stockholm avgår bussen från Citytreminalen.
Stockholm – Vadstena: dagligen 10.05, 19.55 mån-lör 18.00
10.05 – 14.20
18.00 – 21.45
19.55 – 23.25

För att boka buss, gå in på blaklintsbuss.se

Flyg

Flygplats finns i Linköping (5 mil)

Patrik B – 5/5

Väldigt trevlig vistelse med god mat, bra service och mysigt rum. Omgivningen är otroligt vacker med mycket fina promenadmöjligheter längst Vättern.

Vadstena i sig är en otroligt fin liten stad med många fina gamla byggnader. Spa och relax-avdelningen var kanske i det minsta laget men ändå väldigt mysigt och avkopplande.

Victoria E – 5/5

Ett mycket vackert och underbart hotell i Vadstena i en historisk stad och en historisk miljö.

Hotellet har byggnader utspridda över olika delar av Vadstena. Frukosten är helt underbart. Det är en mycket vacker inredning i lokalerna. Bäst är så klart huvudbyggnaden. Rummen är mycket deokrativa. Hotellet har också en väldigt fin souvenirbutik i närheten av receptionen. Helt klart ett utav Sveriges bästa hotell.

Henrik P – 4/5

Underbart hotell i stämningsfull, historisk miljö och konsekvent inredning. Fantastisk mat i restaurangen, och missa inte deras egen öl.

Ett spa som håller hög nivå, med pool inne och ute, och flera sorters bastu och platser för vila och avslappning. Dessutom servering med bra utbud av dryck och fräsch lunch.

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev