Västanå slott

Strax utanför Gränna ligger idylliska Västanå Slott som byggdes 1590. Slottet har varit i familjen von Otters ägo i nio generationer och sedan 1948 driver familjen ett personligt och välkomnande hotell med tillhörande golfbana och tennisbana på ägorna. Här njuter ni fullt i vackra och avkopplande slottsmiljöer av kulinariska rätter, gott vin och slottets egen konstsamling. Slottets historia är levande i alla tre byggnader där mycket tanke och möda ligger bakom inredningen då alla rummen har sin egen stil och personlighet. På hela slottet finns mycket att upptäcka bland tidstypiska detaljer och textilier.

Maten är naturligtvis en viktig del av helhetsupplevelsen , varje kväll serveras en egen komponerad trerättersmeny i de vackra matsalarna

De natursköna omgivningarna inbjuder till långa promenader. Här kan du uppleva skog, vidsträckt vatten och Smålands typiska röda trähus.

Röttle medeltida kvarnby är en idyll som ligger i ravinen nedanför Västanå. Här finns också möjlighet till bad. Från Röttle sträcker sig även en vacker vandringsled genom naturreservatet längs Vätterns strand.

I den fridfulla Grännabygden finns många lockande utflyktsmål. Från Gränna hamn kan du ta färjan till Visingsö, en ö som rymmer mycket historia. Överfarten tar cirka 30 minuter.

Aktuella erbjudanden

Countryside Weekend

Anländ på fredagen och möts av mousserande på rummet. Gör er redo för trerätters båda kvällarna och övernatta i något av våra fantastiska dubbelrum. Vakna upp utvilad både lördag och söndag och njut av vår väl tilltagna frukostbuffé!

BOKA

Gourmetpaket

Njut av god mat och härlig logi i en av Sveriges bäst bevarade slottsmiljöer. Slottet omgärdas av såväl bedårande natur som en av Sveriges bästa golfbanor.

BOKA

Golfpaket

Välkommen till Västanå slott och Gränna golfklubb. Golfbanan ligger endast 100 m från slottstrappan. Banan är en omtyckt kuperad 18 håls bana i slottsmiljö med anor ifrån 1600-talet.

BOKA

Grännapaket

Njut av en weekend i en av Sveriges bäst bevarade slottsmiljöer. Slottet omgärdas av en bedårande natur.Vi erbjuder en härlig vistelse med besök på Grenna museum, båtfärd till Visingsö samt boende på det enda levande Brahe slottet.

BOKA

Julbordspaket

Upplev ett klassiskt julbord i historisk miljö. Med Västanås julbordspaket varvar du ned och kommer i rätt stämning inför julen.

BOKA

Countryside Break

Äntligen har ni tid att tala om allt det där som inte hinns med vid vardagsmiddagen - hur livet känns just nu, om när ni träffades, de underbara ungarna, vad ni ska göra som pensionärer. Drömmar? Allt är möjligt.

BOKA

Hitta dit

The TrustScore is the standard for reputation, summarizing verified reviews and comments from various sources.

Learn more »

Trustscore
Excellent
159
87

Så här säger våra gäster

Dela