Wallby säteri

En lång allé leder fram till Wallbys pampiga herrgårdsanläggning. Spärrkroniga ekar med sjön i bakgrunden dominerar blickfånget runt herrgården. Här bor man mitt i Smålands Trädgård, njuter av den vackra naturen och av mat tillagad med omsorg och lokala råvaror, kanske en nyfångad abborre och en egenkryddad nubbe därtill, enkelt och gott.

Jag och min familj hamnade här år 2000. Jag hade varit i hotell-och restaurangbranschen sedan slutet av 80-talet då jag öppnade Café Blå vid Stora Torget i Sigtuna. Det utvecklades genom åren från ett litet café med glass och smörgåsar till en restaurang med en stor uteservering, där vi serverade mycket uppskattad mat. Därefter blev jag delägare i Sigtunas Stadshotell.

Idag bor vi, driver konferens- och hotellrörelse med egen kurs- verksamhet samt driver aktivt jord- och skogsbruk på Wallby. Dessutom finns i anläggningen en veterinärpraktik främst inriktad på hästar.

Att jobba med service innebär en stor utmaning. Att få våra gäster att känna sig utvalda, uppmärksammade och personligt omhändertagna är av yttersta vikt för oss och något som kännetecknar Wallby Säteri. Vi är den lilla hotell- och konferensanläggningen med det stora engagemanget.

Aktuella erbjudanden

Halvpension - Middag, logi och frukost

3-rättersmiddag, logi och frukost.

BOKA

Wallbypaketet - Upptäck Smålands trädgård.

Vårt populäraste paket! Välj mellan att stanna en natt eller flera dygn. Upptäck Smålands trädgård - en av årets (2015) svenska naturpärlor utsedda av WWF, platser med en fantastisk natur.

BOKA

Countryside Break

Äntligen har ni tid att tala om allt det där som inte hinns med vid vardagsmiddagen - hur livet känns just nu, om när ni träffades, de underbara ungarna, vad ni ska göra som pensionärer. Drömmar? Allt är möjligt.

BOKA

Countryside Weekend

Anländ på fredagen och möts av mousserande på rummet. Gör er redo för trerätters båda kvällarna och övernatta i något av våra fantastiska dubbelrum. Vakna upp utvilad både lördag och söndag och njut av vår väl tilltagna frukostbuffé!

BOKA

Vandring

I trakten kring Wallby Säteri möts du av frisk natur, många sjöar, trolska skogar och leende ängsmarker. Vandringsleden är välordnad och kartmaterial finns att tillgå.

BOKA

Gammeldags Herrgårdsjul hos Wallby

I det stora köket sprids dofter från alla läckerheter som hör julen till, när vi förbereder vårt praktfulla julbord. Mycket tradition men också med plats för lite nytänkande. Innan våra gäster tar sig an det fint uppdukade julbordet, är det samling i herrgården för glögg och pepparkakor. Och snart är det dags för julbordet. Minst fem turer bör man gå, tycker vi.

BOKA

Hitta dit

The TrustScore is the standard for reputation, summarizing verified reviews and comments from various sources.

Learn more »

Trustscore
Excellent
35
92

Så här säger våra gäster

Dela