Historisk Sverigeresa

En historisk Sverigeresa från Stockholm till Stockholm

Upptäck Sveriges rika historia genom en historisk resa genom landsbygden. På Countryside Hotels hittar du en rad unika hotell belägna i historiska byggnader och gårdar runt om i landet. Följ med på en resa genom tiden och upplev Sveriges kulturella arv, från vikingatiden till medeltiden och fram till modern tid.

På denna sida hittar du inspiration för din nästa historiska resa, inklusive tips på platser att besöka och aktiviteter att göra på vägen. Låt oss ta dig med på en oförglömlig resa genom Sveriges fascinerande historia.

  • Var: Turen tar dig till intressanta platser ur ett historiskt perspektiv och under vistelsen bor du i våra underbara pärlor i mellansverige.
  • Start och stopp: Stockholm
  • Vägbeskrivning: Du kan välja att flyga till och från Stockholm och hyr en bil där, eller köra din egen bil.
  • Hotellbokningar: Countryside Hotels hotellsida
  • Aktivitetsbokning och mer information: Nedan hittar du arrangörens egen webbplats med kontaktinformation. Eller be hotellet om hjälp.

DAG 1 & 2 – Stockholm – The Capital of Scandinavia

Upptäck Stockholms rika kulturarv genom att besöka stadens många museer och sevärdheter. Ett av de mest populära utflyktsmålen är friluftsmuseet Skansen, där du kan uppleva svensk historia och kultur genom att vandra bland historiska byggnader och träffa djur från den svenska landsbygden.

Vasamuseet är också en av stadens största attraktioner, där du kan beundra det magnifika 1600-talsskeppet Vasa och lära dig om dess dramatiska öde. För dig som är intresserad av naturhistoria är Naturhistoriska Museet ett måste-besök, med en imponerande samling av svenska och internationella växter, djur och mineraler.

Bo på: Fredriksborgs Hotell & Restaurang
Köravstånd från flygplatsen: 20-60 min

Hotellpaket och weekendpaket på Fredriksborg Hotell
Hotellrum på Tällbergsgårdens Hotell​

Dag 3 & 4 – Dalarna – rekommenderas av New York Times!

Kör 2-3 timmar nordväst mot Dalarna, som The New York Times rekommenderar som en av de ”bästa platserna att se 2012”. Detta landskap är som bekant också hem för våra stora svenska målare: Carl Larsson och Anders Zorn. Deras hem är nu öppna för allmänheten och fungerar som museer och gallerier för konstnärens arbete.

Hela området kring sjön Siljan är fullt av hantverksbutiker och konstgallerier, och detta är platsen att vara under nationella helgdagar som midsommar och jul, för det genuint traditionella firandet. Den bedövande vackra naturen i denna region kommer som en extra bonus!

Bo på: Tällbergsgården eller Fryksås Hotell & Gästgifveri.
Körsträcka från tidigare natts hotell: 2-3,5 timmar

DAG 5-6 – Tradition, arv och kultur

I Hälsingland, några timmars bilresa österut tvärs genom Sverige, hittar du de flera hundra år gamla, stolta bondgårdar ”Hälsingegårdarna”. Många av dem är öppna för allmänheten och fungerar som museer över regionens fascinerande historia och kultur. Missa heller inte att besöka så många landsortskyrkor du kan och orkar i detta fantastiskt vackra landskap.

Bo på: Hotell Järvsöbaden
Körsträcka från föregående natts hotell: 4 timmar

Semestra i Sverige och bo på Hotell Järvsöbaden
Ett av Gimo Herrgårds hotellrum

DAG 7 & 8 – Vallonbruken

Välkommen till vackra Roslagen! Vallonbruken är ett samlingsnamn för ett antal bruk i norra Uppland, skapat under 1600-talet när finansmannen Louis De Geer importerade belgisk arbetskraft, valloner från Vallonien i Belgien. De uppländska vallonbruken är fantastiska platser som är väl värda ett besök. För att uppleva det vackra naturområdet i Roslagen rekommenderar vi en biltur längs kusten och, naturligtvis, ett besök till den historiska staden Uppsala.

Bo på: Gimo Herrgård
Köravstånd från föregående natts hotell: 1-2 timmar

Helginspiration på Countryside Hotels:

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev