Historisk Sverigeresa

Stockholm till Stockholm

Var: Turen tar dig till intressanta platser ur ett historiskt perspektiv och under vistelsen bor du i våra underbara pärlor i mellansverige.
Start och stopp: Stockholm
Vägbeskrivning: Du kan välja att flyga till och från Stockholm och hyr en bil där, eller köra din egen bil.
Hotellbokningar: Countryside Hotels hotellsida
Aktivitetsbokning och mer information: Nedan hittar du arrangörens egen webbplats med kontaktinformation. Eller be hotellet om hjälp.

DAG 1 & 2 – Stockholm – The Capital of Scandinavia

Besök Stockholms stad med alla sina museer och sevärdheter. Vi rekommenderar särskilt ett besök på friluftsmuseet Skansen, Vasamuseet och Naturhistoriska Museet.

Bo på: Fredriksborgs Hotell & Restaurang
Köravstånd från flygplatsen: 20-60 min

Hotellpaket och weekendpaket på Fredriksborg Hotell
Hotellrum på Tällbergsgårdens Hotell​

Dag 3 & 4 – Dalarna – rekommenderas av New York Times!

Kör 2-3 timmar nordväst mot Dalarna, som The New York Times rekommenderar som en av de ”bästa platserna att se 2012”. Detta landskap är som bekant också hem för våra stora svenska målare: Carl Larsson och Anders Zorn. Deras hem är nu öppna för allmänheten och fungerar som museer och gallerier för konstnärens arbete.

Hela området kring sjön Siljan är fullt av hantverksbutiker och konstgallerier, och detta är platsen att vara under nationella helgdagar som midsommar och jul, för det genuint traditionella firandet. Den bedövande vackra naturen i denna region kommer som en extra bonus!

Bo på: Tällbergsgården eller Fryksås Hotell & Gästgifveri.
Körsträcka från tidigare natts hotell: 2-3,5 timmar

DAG 5-6 – Tradition, arv och kultur

I Hälsingland, några timmars bilresa österut tvärs genom Sverige, hittar du de flera hundra år gamla, stolta bondgårdar ”Hälsingegårdarna”. Många av dem är öppna för allmänheten och fungerar som museer över regionens fascinerande historia och kultur. Missa heller inte att besöka så många landsortskyrkor du kan och orkar i detta fantastiskt vackra landskap.

Bo på: Hotell Järvsöbaden
Körsträcka från föregående natts hotell: 4 timmar

Mat & champagnehelg på Hotell Järvsöbaden
Ett av Gimo Herrgårds hotellrum

DAG 7 & 8 – Vallonbruken

Välkommen till vackra Roslagen! Vallonbruken är ett samlingsnamn för ett antal bruk i norra Uppland, skapat under 1600-talet när finansmannen Louis De Geer importerade belgisk arbetskraft, valloner från Vallonien i Belgien. De uppländska vallonbruken är fantastiska platser som är väl värda ett besök. För att uppleva det vackra naturområdet i Roslagen rekommenderar vi en biltur längs kusten och, naturligtvis, ett besök till den historiska staden Uppsala.

Bo på: Gimo Herrgård och Söderfors Herrgård
Köravstånd från föregående natts hotell: 1-2 timmar

Helginspiration på Countryside Hotels: