Konst & Design

Malmö – Malmö

Var: Turen tar dig till intressanta platser från ett design- och konstperspektiv i södra Sverige och Danmark.
Start och stopp: Malmö
Vägbeskrivning: Du kan välja att flyga till Malmö och hyra en bil där. Eller köra din egen bil.
Hotellbokningar: Besök vår hotellsida.
Aktivitet bokningar: Här nedan hittar du arrangören webbplatser med kontaktinformation. Eller be hotellet för att hjälpa till med arrangemang.

Mat från Brösarps Gästgifveri & SPA

Dag 1-2: Skåne – Den kreativa porten till Sverige

Svenska deckare är en världsomspännande framgångssaga. Ända sedan BBC filmade Henning Mankell böcker om den motvilliga polischefen Kurt Wallander med Kenneth Brannagh i huvudrollen, har människor kommit från fjärran till den pittoreska staden Ystad att gå i hans fotspår. Om du har läst böckerna eller sett filmerna, måste du förstås ta denna populära tur.
Kör sedan österut genom Österlen, känd för sitt enastående ljus och hem till många av Sveriges ledande författare, konstnärer och musiker. Stanna vid de många gallerier, antikaffärer-och design butiker i området och ta en promenad genom den mysiga lilla byn Simrishamn.

Bo på: Idala Gård, Ängavallen, Häckeberga Slott, Brösarps Gästgiveri, Tomarps Gårdshotell, Karlaby Kro eller Åhus Gästgivaregård.
Körsträcka från Malmö Airport: 10-90 min.

Dag 3 – Glasriket

Kör norrut en timme eller två till Glasriket. De 11 glasbruken i regionen är bland Sveriges mest populära turistattraktioner är öppna året runt och butikerna är fyllda med andrasortering till mycket rimliga priser.

Bo på: Möckelsnäs Herrgård, Villa Gransholm, Stufvenäs Gästgiveri, Wallby Säteri.
Köravstånd från föregående natts hotell: c:a 1,5-3 timmar.

Vackert hotellrum på Stufvenäs Gästgifveri & SPA
Hestraviken hotell & restaurangs lounge

Dag 4 – Möbelriket

En kort bilresa västerut- i hjärtat av svenska möbel-och inredningsbranschen – hittar du möbelriket. Det är här Ingvar Kamprad startade sitt IKEA och kända designers möbler Bruno Mathson, Abstracta, Källemo och många fler började här. När du är i området får du inte missa ”Svenssons i Lammhult” med alla de skandinaviska möbelklassikerna, eller utställningen ”IKEA genom tiderna”!

Bo på: Möckelsnäs Herrgård, Villa Gransholm eller Hestraviken.
Köravstånd från föregående natts hotell: c:a 1-2 timmar.

Dag 5-7 – Konstrunda runt Öresund

Styr kosan tillbaka mot Öresundsregionen och gör en ”Konstrunda runt Sundet”. Denna tur tar dig till de konstnärliga höjdpunkterna i Öresundsregionen. Se till att du har lite tid att uppleva Köpenhamn också!

Bo på: Häckeberga Slott, Idala Gård eller Ängavallen
Köravstånd från föregående natts hotell: c:a 1,5-3 timmar

Hotellrum på Idala Gård

Helginspiration på Countryside Hotels:

Spa- och hälsoresa för själen med Countryside hotels

Spa- och hälsoresa för själen

Ta hand om dig själv och släpp vardagens stress någonstans mellan Stockholm och Tällberg. Unna dig en kropps- eller ansiktsbehandling, kryp ned i bubbelbadet eller besök ångbastun.

En kulinarisk resa

En kulinarisk resa

Denna resa ger dig många kulinariska upplevelser på några av de bästa svenska hotellrestauranger. På våra anläggningar kan du njuta av mat av allra högsta klass.

Åk på en romantisk sverigeresa med Countryside hotels

En romantisk Sverigeresa

Njut av ett glas champagne i solnedgången på terrassen, utforska vattenfall och grottor tillsammans, ha picknick på bryggflotten eller gå på en långpromenad i magnifika omgivningar.

Vildmakrsäventyr med Countryside hotels

Vildmarksäventyret - för de modiga

Som bekant är Sverige ett vidsträckt och glest befolkat land där frisk luft, rent vatten, öppna ytor och hisnande vyer finns i överflöd.

Alla hjärtans dag kampanj

Alla hjärtans dag – älskar, älskar inte

1477 skrevs den äldsta kända Valentinhälsningen i Norfolk, England. I ett brev till sin trolovade John Paston, kallade Margery Brew honom sin ”worshipful and well beloved valentine”.

Åk på minisemester med barn

Sverigesemester med barn

Den här turen börjar i Göteborg, med snudd på oändliga upplevelser, och går sedan tvärs genom Sverige där vi möter Astrid Lindgrens värld, indianer på High Chaparral och delfiner i Kolmårdens djurpark.