Konst & Design

Välkommen till en värld av konst och design där dina sinnen kommer att stimuleras och din vistelse kommer att bli oförglömlig. Upptäck våra hotell och låt oss guida dig genom en resa av estetisk njutning och inspiration.

Malmö – Malmö

Var: Turen tar dig till intressanta platser från ett design- och konstperspektiv i södra Sverige och Danmark.
Start och stopp: Malmö
Vägbeskrivning: Du kan välja att flyga till Malmö och hyra en bil där. Eller köra din egen bil.
Hotellbokningar: Besök vår hotellsida.

Hotellrum på Brösarp Gästgifveri & Spa

Dag 1-2: Skåne – Den kreativa porten till Sverige

Svenska deckare är en världsomspännande framgångssaga. Ända sedan BBC filmade Henning Mankell böcker om den motvilliga polischefen Kurt Wallander med Kenneth Brannagh i huvudrollen, har människor kommit från fjärran till den pittoreska staden Ystad att gå i hans fotspår. Om du har läst böckerna eller sett filmerna, måste du förstås ta denna populära tur.

Kör sedan österut genom Österlen, känd för sitt enastående ljus och hem till många av Sveriges ledande författare, konstnärer och musiker. Stanna vid de många gallerier, antikaffärer-och design butiker i området och ta en promenad genom den mysiga lilla byn Simrishamn.

Bo på: Ängavallen eller Brösarps Gästgiveri.
Körsträcka från Malmö Airport: 10-90 min.

Dag 3 – Utforska Glasriket

På dag tre fortsätter din resa norrut i ungefär en till två timmar till det magnifika Glasriket. Med sina elva glasbruk är denna region en av Sveriges mest populära turistattraktioner. Oavsett vilken tid på året du besöker, kan du vara säker på att glasbruken är öppna och redo att välkomna dig.

Glasriket bjuder på en fängslande inblick i glasblåsningens värld och den kreativa processen bakom tillverkningen av vackra glasprodukter. Du kommer att få chansen att bevittna skickliga hantverkare som arbetar med det heta flytande glaset och förvandlar det till fantastiska konstverk. Utforska glasbruken och se hur varje unikt stycke skapas genom precision och passion.

Utöver att vara en plats för glasproduktion är Glasriket också känt för sina butiker fyllda med fantastiska glasprodukter. Här kan du hitta allt från eleganta vaser och skulpturer till praktiska föremål som glasögon och fat. Det som gör Glasrikets butiker ännu mer lockande är att de erbjuder andrasorteringsvaror till mycket rimliga priser. Så om du vill ta med dig ett vackert och autentiskt glasminne från din resa, kommer du att ha gott om möjligheter att hitta något speciellt.

Efter en dag fylld med upptäckter och shopping i Glasriket kan du bege dig till din nästa destination med fantastiska minnen och en unik glasupplevelse i bagaget.

Bo på: Villa Gransholm, Stufvenäs Gästgiveri, Wallby Säteri.
Köravstånd från föregående natts hotell: c:a 1,5-3 timmar.

Besök glasriket i Småland
Hotellrum på Asa Herrgård

Dag 4 – Möbelriket

På fjärde dagen tar du en kort bilresa västerut till Möbelriket, som ligger mitt i hjärtat av den svenska möbel- och inredningsbranschen. Det är i denna region som Ingvar Kamprad startade sitt ikoniska IKEA och där kända designers som Bruno Mathson, Abstracta, Källemo och många fler började sin resa. Möbelriket är en plats som andas kreativitet och innovation, och du kommer att bli inspirerad av den skandinaviska designen som blomstrar här.

När du besöker Möbelriket får du inte missa ”Svenssons i Lammhult”, en av de mest framstående möbelbutikerna i området. Här hittar du ett imponerande urval av skandinaviska möbelklassiker, vars tidlösa design och högkvalitativa utförande har gjort dem ikoniska.

En annan höjdpunkt i Möbelriket är utställningen ”IKEA genom tiderna”. Detta är en fantastisk möjlighet att fördjupa sig i historien och utvecklingen av en av världens mest framgångsrika och inflytelserika möbelvarumärken.

Bo på: Asa Herrgård, Villa Gransholm eller Hestraviken.
Köravstånd från föregående natts hotell: c:a 1-2 timmar.

Dag 5-7 – Konstrunda runt Öresund

På dag fem börjar du din resa tillbaka mot Öresundsregionen för att ge dig ut på en spännande ”Konstrunda runt Sundet”. Denna rutt tar dig till några av de mest framstående konstnärliga höjdpunkterna i regionen, där du kommer att uppleva en rikedom av kreativitet och inspirerande konstverk. Men innan du ger dig in i konstens värld, se till att du avsätter tid för att utforska Köpenhamn, en stad känd för sin eklektiska konstscen och kulturella rikedom.

När du väl har njutit av Köpenhamns charm och attraktioner kan du fortsätta din ”Konstrunda runt Sundet”. Öresundsregionen har en mångfald av konstgallerier, museer och offentliga konstverk som kommer att fascinera och inspirera dig.

Bo på: Ängavallen.
Köravstånd från föregående natts hotell: c:a 1,5-3 timmar

Upplev den svenska naturen på Hotell Ängavallen

Helginspiration på Countryside Hotels

Upplev svensk konst & design med Countryside Hotels

Konst & Design

Konst & Design Välkommen till en värld av konst och design där dina sinnen kommer att stimuleras och din vistelse

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev