Slott & Herrgårdsupplevelser

Malmö till Stockholm
Låt oss ta dig med på en resa för att upptäcka kungliga Sverige och våra magnifika Slott och Herrgårdar, medan du bor i några av dem! Behöver vi nämna att detta är en mycket romantisk tur också .

Var: Turen tar dig till många av våra vackraste och mest sagoliknande slott och imponerande herrgårdar - vissa av dem bor ni på under turen.
Start och stopp: Malmö / Stockholm
Vägbeskrivning: Du kan börja eller sluta var du vill. Vi rekommenderar GPS i bilen, men en gammal hederlig karta går förstås också bra.

 
DAG 1 - Slott och herresäten i Skåne
Ett årtusende av kunglig historia har gett Skåne ett mäktigt arv av historiska byggnader. Många av dessa imponerande byggnader, en gång reserverad för adeln ensam, är öppna i dag till allmänheten som museum eller bara för en promenad i slottsparken. Vi rekommenderar dig att ge dig god tid att bara köra längs de slingrande vägarna, njuta av landskaptes skönhet och stanna till på de många fascinerande slotten - som till exempel Sofiero Slott utanför Helsingborg som blev röstade till "Bästa Park i Europa 2010", och som en gång var kungligheternas sommarhem.

Bo på: Idala Gård
Körtid från Malmö Flygplats till hotellet: 30 min

DAG 2 - Kalmar Slott
Historien om det legendariska Kalmar slott sträcker sig tillbaka över 800 år och har tjänat som skydd mot både pirater och danskar. Nu är slottet en populär sevärdhet och en bra destination för den som vill göra en avstickare på färden till vårt nästa härbärge, Möckelsnäs Herrgård. Carl von Linné föddes och växte upp i närheten av herrgården och hans hem är nu öppet för allmänheten.

Bo på: Möckelsnäs Herrgård

DAG 3 - Läckö Slott
Sagoliknande Läckö Slott är ett praktfullt slott vid Vänerns strand, och byggdes på 1300-talet. Om du vill ta en avstickare till härliga, goa Göteborg, du är nu bara en timme bort.

Bo på: Bjertorps Slott
Körsträcka från föregående natts hotell: c:a 4 timmar

DAG 4 - Örebro Slott
Många kapitel i Sveriges historia har skrivits på Örebro Slott under sina dryga 700 år. Den mäktiga fästningen i hjärtat av Örebro har varit skådescenen för mången belägring och tongivande möten.

Bo på: Båsenberga
Körtid från föregående natts hotell: c:a 3 timmar

DAG 5-7 - Samling av palats
Av naturliga skäl är de flesta palats, slott och herrgårdar till stor del koncentrerade kring områdena kring den kungliga huvudstaden och de närliggande landskapen.
Kör längs de områden i din egen takt, bo på de av våra hotell som kittlar din fantasi och spendera lite tid i den kungliga huvudstaden för att besöka den kungliga familjens hem, inklusive Drottningholm, Haga och Stockholms Slott.
Mälarslott är en samling palats som ligger runt Mälaren (ladda ner en karta här). En guide till de kungliga slotten finns på Hovets egen hemsida.

Bo på: Sundbyholms Slott
Körtid från föregående natts hotell: 1,5-3 timmar

Helginspiration