Slott & herrgårdsupplevelser

En tur från Malmö till Stockholm

Låt oss ta dig med på en resa för att upptäcka kungliga Sverige och våra magnifika Slott och Herrgårdar – medan du bor i några av dem! Behöver vi nämna att detta är en mycket romantisk tur också?

Var: Turen tar dig till många av våra vackraste och mest sagoliknande slott och imponerande herrgårdar – vissa av dem bor ni på under turen.
Start och stopp:
Malmö / Stockholm.
Vägbeskrivning:
Du kan börja eller sluta var du vill. Vi rekommenderar GPS i bilen, men en gammal hederlig karta går förstås också bra.

Njut av champange på Idala Gård

Dag 1 – Slott och herresäten i Skåne

Ett årtusende av kunglig historia har gett Skåne ett mäktigt arv av historiska byggnader. Många av dessa imponerande byggnader, en gång reserverad för adeln ensam, är öppna i dag till allmänheten som museum eller bara för en promenad i slottsparken.Vi rekommenderar dig att ge dig god tid att bara köra längs de slingrande vägarna, njuta av landskaptes skönhet och stanna till på de många fascinerande slotten – som till exempel Sofiero Slott utanför Helsingborg som blev röstade till ”Bästa Park i Europa 2010”. Slottet var dessutom en gång i tiden kungligheternas sommarhem.

Bo på: Familjära gårdshotellet Idala Gård.
Körtid från Malmö Flygplats till hotellet: Ca 30 min.

Dag 2 – Kalmar Slott

Historien om det legendariska Kalmar slott sträcker sig tillbaka över 800 år och har tjänat som skydd mot både pirater och danskar. Nu är slottet en populär sevärdhet och en bra destination för den som vill göra en avstickare på färden till vårt nästa härbärge, Möckelsnäs Herrgård. Carl von Linné föddes och växte upp i närheten av herrgården och hans hem är nu öppet för allmänheten.

Bo på: Naturnära och rogivande herrgården Möckelsnäs Herrgård.

Hotellrum på Möckelsnäs herrgård
Bjertorp Slott

Dag 3 – Läckö Slott

Sagoliknande Läckö Slott är ett praktfullt slott vid Vänerns strand, och byggdes på 1300-talet. Om du vill ta en avstickare till härliga, goa Göteborg, är du nu bara en timme bort.

Bo på: Hotell Bjertorps Slott som har fått utmärkelser från bland annat Dagens Industris hotelltoppen, restaurangguiden White Guide och golftidningen GolfDigest.
Körsträcka från föregående natts hotell: Ca 4 timmar.

Dag 4 – Örebro Slott

Många kapitel i Sveriges historia har skrivits på Örebro Slott under sina dryga 700 år. Den mäktiga fästningen i hjärtat av Örebro har varit skådescenen för mången belägring och tongivande möten.

Bo på: Naturnära hotellet Båsenberga.
Körtid från föregående natts hotell: Ca 3 timmar.

Vacker hotellsäng på Båsenberga Hotell
Badrum på Sundbyholms Slott

Dag 5 -7 – Samling av palats

Av naturliga skäl är de flesta palats, slott och herrgårdar till stor del koncentrerade kring områdena kring den kungliga huvudstaden och de närliggande landskapen. Kör längs de områden i din egen takt, bo på de av våra hotell som kittlar din fantasi och spendera lite tid i den kungliga huvudstaden för att besöka den kungliga familjens hem, inklusive Drottningholm, Haga och Stockholms Slott.

Mälarslott är en samling palats som ligger runt Mälaren (ladda ner en karta här). En guide till de kungliga slotten finns på Hovets egen hemsida.

Bo på: Fyrstjärniga hotellet Sundbyholms Slott.
Körtid från föregående natts hotell: 1,5-3 timmar.

Helginspiration på Countryside Hotels:

Choklad – själens bränsle

Choklad – själens bränsle

Från att ha varit en gudagåva som användes som betalningsmedel har chokladen förvandlats till ett lördagsgodis för barn. Men under de senaste åren har något hänt.

Åk på en golfresa med Countryside hotels

Golfresa i Sverige

Längs denna rutt spelar du på många fina banor i närheten av våra Countryside Hotels. Efter golfen mjukar du upp musklerna i bubbelpoolen eller med en massagebehandling.

Åk på en romantisk sverigeresa med Countryside hotels

En romantisk Sverigeresa

Njut av ett glas champagne i solnedgången på terrassen, utforska vattenfall och grottor tillsammans, ha picknick på bryggflotten eller gå på en långpromenad i magnifika omgivningar.

Vildmakrsäventyr med Countryside hotels

Vildmarksäventyret - för de modiga

Som bekant är Sverige ett vidsträckt och glest befolkat land där frisk luft, rent vatten, öppna ytor och hisnande vyer finns i överflöd.

In vino veritas - i vinet finns sanningen

In vino veritas - i vinet finns sanningen

På Countryside Hotels finns ett stort intresse för och kunnande om drycker till maten och då vin i synnerhet.

Recept på lakritskolapaj med blåbärsmaräng

Recept på lakritskolapaj med blåbärsmaräng

Receptet på dessa lika läckra som vackra Lakritskolapaj med blåbärsmaräng är från våra vänner på recept.se.