Vildmarksäventyret - för de modiga

Som bekant är Sverige ett vidsträckt och glest befolkat land där frisk luft, rent vatten, öppna ytor och hisnande vyer finns i överflöd. Våra Big 5 (i motsats till Afrikas Big 5 är): varg, järv, lo, björn och älg – med denna turné kommer du att kunna bocka av alla dem och verkligen uppleva vår fantastiska, svenska natur.

Åk på ett vildmarksäventyr och bocka av Big 5

Var: Turen tar dig med på en resa genom mellansverige.
Start och stopp: Stockholm.
Vägbeskrivning: Vi föreslår att du använder en GPS eller en gammal hederlig karta.
Hotellbokningar: Gå in på vår hotellsida.
Aktivitetsbokningar: Här nedan hittar du arrangörens webbplats med kontaktinformation. Vissa aktiviteter kan behöva förbokas.

Lär dig allt om våra skogars konung och möt honom öga mot öga under en älgsafari. På sommaren är det inte ovanligt att stöta på 10-20 älgar på detta 5-timmars safari.

Bo på: Sundbyholms Slott.

Dag 2 – Värmländska naturupplevelser

Kör de två timmarna eller så till Värmland och besluta om du vill tillbringa dagen fiske i de vackra sjöarna i landskapet, gå på svampsafari eller, för den lite mer äventyrliga, få adrenalinet att pumpa under en forsränning på en av de många floderna.

Bo på: Hennickehammars HerrgårdUlvsby Herrgård Länsmansgården eller Dömle Herrgård. Köravstånd från föregående natts hotell är c:a 2 timmar.

Vacker sjö vid Hennickehammars Herrgård
Fryksås Hotell & Gestgifveri

Dag 3 – Björnsafari

Starta tidigt och kör norrut mot Dalarna – en av Sveriges mest björntäta områden. Väl där föreslår vi att du tar en spännande Björnsafari i det vilda – lära sig allt om björnar i deras naturliga miljö. Det är en liten chans att få se en livs levande björn, dock, så följ upp med en säker observation på Orsa Björnpark, där du också se isbjörnar, vargar och leoparder snö och mycket mer.

Bo på: Frysksås Hotell eller Tällbergsgården. Köravstånd från föregående natts hotell är c:a 3 timmar.

Dag 4 – Vildmarks Zoo

Kör österut in i sköna Hälsingland, för att lära sig allt om våra stora rovdjuren i Sverige: björn, varg, lo och järv och se dem i deras naturliga livsmiljö på Järvzoo. Hemtrevliga Hotell Järvsöbaden välkomnar varmt alla besökare och det är lätt att förstå varför Astrid Lindgren valde att tillbringa sina somrar här på hotellet.

Bo på: Hotell Järvsöbaden. Köravstånd från föregående natts hotell är drygt 2 timmar.

Hotell Järvsöbaden
Ett av Gimo Herrgårds hotellrum

Dag 5 – Skärgårdsupplevelser

Kör söderut mot vackra Roslagen, med sin natursköna skärgård. Gräsö skärgård lämpar sig väl för paddling och vi rekommenderar dig att hyra havskajaker här och paddla genom orörd natur. Det finns goda chanser att upptäcka både örnar och sälar. Om du är intresserad av fiske, kan du även hyra en motorbåt och nödvändig utrustning för den perfekta fisketuren.

Bo på: Gimo Herrgård eller Söderfors Herrgård. Köravstånd från föregående nattens hotell är drygt 3 timmar.

Praktisk information

Det är din semester och du bestämmer vad du ska göra och i vilken takt. Detta är helt enkelt vårt sätt att erbjuda dig en ”smörgåsbord” att välja från, och hjälpa dig att hitta och boka ett bra hotell i närheten. Observera att alla körsträckor enbart är uppskattningar och inte omfattar resor till och från de föreslagna aktiviteten. Vissa aktiviteter kan behöva förbokas.

Helginspiration på Countryside Hotels:

Upplev svensk konst & design

Konst & Design

Konst & Design Malmö – Malmö Var: Turen tar dig till intressanta platser från ett design- och konstperspektiv i södra

LÄS MER
Gourmépaket

En kulinarisk resa

En kulinarisk resa Denna resa ger dig många kulinariska upplevelser på några av de bästa svenska hotellrestauranger. På våra anläggningar

LÄS MER