Vildmarksäventyret - för de modiga

Sverige, känt för sina vidsträckta landskap och glest befolkade områden, bjuder in till äventyr där frisk luft, kristallklart vatten och oändliga vyer är en del av vardagen. Våra Big 5 består av varg, järv, lo, björn och älg – och med denna turné kommer du inte bara att få se dem alla utan också uppleva deras naturliga habitat på nära håll.

Åk på ett vildmarksäventyr och bocka av Big 5

Var: Turen tar dig med på en resa genom mellansverige.
Start och stopp: Stockholm.
Vägbeskrivning: Vi föreslår att du använder en GPS eller en gammal hederlig karta.
Hotellbokningar: Gå in på vår hotellsida.
Aktivitetsbokningar: Här nedan hittar du arrangörens webbplats med kontaktinformation. Vissa aktiviteter kan behöva förbokas.

Åk på älgsafar i Småland

Dag 1 – Älgsafari

Möt skogens kung öga mot öga under en oförglömlig älgsafari med WildSweden. På sommaren är det inte ovanligt att stöta på 10-20 älgar på denna 5 timmar långa safari.

Låt dig svepas med i naturens mystik och håll kameran redo för att fånga ögonblicken när älgarna strövar genom skogens grönska. Efter en dag fylld med spänning och äventyr är det dags att återvända till det historiska och charmiga Sundbyholms slott för en avkopplande kväll och natt.

Bo på: Sundbyholms slott
Körtiden från Stockholm Arlanda Airport är ca. 1 timme, och från Västerås flygplats ca. 20-40 minuter.

Dag 2 – Värmländska naturupplevelser

Ge dig ut på en två timmars bilresa till Värmland och välj mellan en rad spännande naturupplevelser. För de som föredrar lugnet och stillheten erbjuder landskapet fantastiskt fiske i sina många vackra sjöar. För de som är intresserade av naturens skatter kan en svampsafari vara det perfekta sättet att spendera dagen. Men för de som söker en mer adrenalinfylld upplevelse, varför inte prova på forsränning längs någon av regionens många forsar?

Bo på: Hennickehammars HerrgårdUlvsby Herrgård Länsmansgården eller Dömle Herrgård. Körsträckan från föregående natts hotell tar cirka 2 timmar.

Oavsett vilken aktivitet du väljer kommer Värmland att locka med sin oöverträffade skönhet och mångfald. Efter en dag fylld med äventyr är det dags att återvända till ditt valda boende för att koppla av och återuppleva dagens minnen.

Hennickehammar Herrgård
Fryksås Hotell & Gestgifveri

Dag 3 – Björnsafari

Börja dagen tidigt och ge dig av mot norr, mot Dalarna – känt som ett av Sveriges mest björntäta områden. När du väl är framme rekommenderar vi en spännande björnsafari i det vilda, där du får lära dig allt om björnar i deras naturliga miljö. Även om chansen att faktiskt få syn på en björn är liten, så är det en minnesvärd och spännande upplevelse.

För en garanterad observation av björnar, bege dig sedan till Orsa Björnpark, där du även kan se isbjörnar, vargar, leoparder och mycket mer.

Bo på: Fryksås Hotell eller Tällbergsgården. Körsträckan från föregående natts hotell tar cirka 3 timmar.

Dag 4 – Utforska Vildriket

Fortsätt österut in i den vackra Hälsingland för att utforska våra stora rovdjur i Sverige – björn, varg, lo och järv, och se dem i deras naturliga livsmiljö på Vildriket. På Vildriket får du möjlighet att lära dig mer om dessa imponerande djur och deras beteende i det vilda. 

Hotell Järvsöbaden hälsar alla besökare varmt välkomna och dess charm och bekvämlighet gör det lätt att förstå varför Astrid Lindgren valde att tillbringa sina somrar här.

Bo på: Hotell Järvsöbaden. Körsträckan från föregående natts hotell tar lite över 2 timmar.

Gå på älgsafari på Hotell Järvsöbaden
Åk på vildmarksäventyr och bo på Gimo Herrgård

Dag 5 – Skärgårdsupplevelser

Ge dig söderut mot den vackra Roslagen och dess natursköna skärgård. Gräsö skärgård är perfekt för paddling, och vi rekommenderar att du hyr havskajaker här för att utforska den orörda naturen. Med goda chanser att få syn på både örnar och sälar blir detta en minnesvärd upplevelse.

För de som är intresserade av fiske finns möjlighet att hyra en motorbåt och all nödvändig utrustning för den ultimata fisketuren.

Bo på: Gimo Herrgård. Körsträckan från föregående natts hotell tar drygt 3 timmar.

Dag 6 – Återresa till Stockholm Arlanda Airport (1 timmes bilresa)

Efter en oförglömlig vecka fylld med äventyr och upplevelser är det dags att återvända till Stockholm Arlanda Airport för att fortsätta din resa eller återvända hem. Vi hoppas att du har haft en fantastisk tid och att du tar med dig många vackra minnen från din tid här i Sverige

Vi vill understryka att detta är din semester och du kan bestämma vad du ska göra och i vilken takt. Det här är helt enkelt vårt sätt att erbjuda dig en mängd olika val att välja mellan, och hjälpa dig att hitta och boka ett bra hotell i närheten.

Koppla av på Knistad Herrgård
Knistad Herrgård

Praktisk information

Det är din semester och du bestämmer vad du ska göra och i vilken takt. Detta är helt enkelt vårt sätt att erbjuda dig en ”smörgåsbord” att välja från, och hjälpa dig att hitta och boka ett bra hotell i närheten. Observera att alla körsträckor endast är uppskattningar och inte inkluderar resor till och från de föreslagna aktiviteterna. Vissa aktiviteter kan kräva förbokning för att säkerställa tillgänglighet. Vi är här för att göra din resa så smidig och minnesvärd som möjligt, så tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver ytterligare assistans.

Helginspiration på Countryside Hotels:

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev