Välkommen på temahelger med Peder Lamm

Drömmer du om det goda slott- och  herrgårdslivet? Vill du uppleva en middagsbjudning på klassiskt vis och förkovra dig i festmatens historia? I samarbete med Gods & Gårdar.

Under ledning av antikprofilen Peder Lamm får vi uppleva exklusiva Gods & Gårdarhelger fyllda av feststämning, tweed, afternoon tea, antikviteter och mycket annat som hör det svunna herrgårdslivet till. Allt inramat av historiens vingslag på utvalda hotell.

Se programmet

Vadstena Klosterhotel

Vadstena Klosterhotel

23-24 april

  • Weekendfika
  • Entré till SPA i paket
  • Gym hotellgäster
  • Värdering av antikviteter
  • Fördrink
  • Trerättersmiddag
  • Vinpaket
  • Frukost
Pris fr. 3 150 kr/per person

Bokning:

Paketet bokas online här ovanför eller via info@countrysidehotels.se. Avbokning kan ske utan kostnad fram till 14 dagar innan ankomst. 

Efter bokning är gjord kontaktar hotellet er angående förskottsbetalning av vistelsen. Antalet platser är begränsade.

Program 

Lördag 

13.30 Samling med kaffe. Peder Lamm hälsar välkommen och ger oss en introduktion till det goda livet på svenska slott och herrsäten under gångna sekel.

14.00 Vi fördjupar oss i hotellets historia och får en rundvandring i de anrika miljöerna. 

15.00 En klassisk afternoon tea serveras medan Peder berättar seder, vett och etikett från en svunnen tid.

16.30  Peder Lamm erbjuder antikvärdering av gästerna medhavda föremål. Det går alltså utmärkt att ta med sig antika föremål. Nu finns även tid att besöka spa eller ta en skön promenad i de vackra  omgivningarna.

19.00 Gemensam drink före middagen.

20.00 Middag med specialkomponerad festmeny som knyter an till hotellets historia. Peder Lamm fortsätter att göra nedslag i historien och berätta om fängslande och underhållande anekdoter. Hotellets köks- mästare/sommelier berättar mer om maten och de goda vinerna som serveras.

Söndag

Utcheckning efter en underbar frukost.

Vem är Peder Lamm?

TV-profilen Peder Lamm är känd i svenska hem för sin breda som djupa kunskap om mat, antikviteter och kulturhistoria. Han har bland annat lett succéprogrammen Slottsliv, Antikjakten och Kockduellen. Han har arbetat inom antikbranschen sedan 15-årsåldern och bl.a. varit anställd vid Bukowskis. Peder bor på den skånska landsbygden och föreläser landet runt på teman som antikviteter, konst, mat och dryck. Peders lättsamma och underhållande natur, bjuder deltagarna på både skratt och nya insikter.

Peder Lamm håller i Gods & Gårdar Hotellweekend

Våra andra weekendpaket:

Boka romantisk weekend på ett av våra romantiska hotell

Alla hjärtans dag

Fira alla hjärtans dag på hotell! Vandra hand i hand i stjärnljuset, upplev en smakresa och få ro utanför vardagens bestyr.

Läs mer
Nääs Fabriker Hotell & Restaurang

Countryside Break

En Countryside Break går att boka på alla hotell inom Countryside Hotels och innehåller övernattning, frukostbuffé samt en 3-rätters middag.

Läs mer
Bocka av på din bucket list med Countryside Living

Countryside Living

Komplettera din bucket list med mer lättplanerande, lättbokade & lättgenomförda once-in-a-lifetime-experiences med hjälp utav Countryside Living!

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev