Gods & Gårdar Hotellweekend

Drömmer du om det goda herrgårdslivet? Vill du uppleva en middagsbjudning på klassiskt vis och förkovra dig i festmatens historia? Då är våra Gods & Gårdarhelger perfekta för dig!

Välkommen på en exklusiva Gods & Gårdarhelger med Peder Lamm!

Under ledning av antikprofilen Peder Lamm får vi uppleva exklusiva Gods & Gårdarhelger fyllda av feststämning, tweed, afternoon tea, antikviteter och mycket annat som hör det svunna herrgårdslivet till. Allt inramat av historiens vingslag på utvalda hotell.

Allt det här ingår i paketet:

  • Övernattning (lördag-söndag)
  • Frukostbuffé
  • Välkomstkaffe
  • Afternoon Tea
  • Fördrink
  • 3-rätters middag
  • Vinpaket
  • Föreläsningar/kåserier av Peder
  • Antikvärdering och bedömning av Peder
  • Tillgång till spa/bastu

Pris per person i dubbelrum 2 895 kr.
Enkelrumstillägg: 450 kr

Spa-weekend på Karlaby Kro

Karlaby Kro

3-4 november

Bokning:

Paketet bokas online här ovanför eller via info@countrysidehotels.se. Avbokning kan ske utan kostnad fram till 14 dagar innan ankomst. Därefter debiteras en avbokningsavgift á 1 000 kr per person.

Efter bokning är gjord kontaktar hotellet er angående förskottsbetalning av vistelsen. Antalet platser är begränsade.

Datum & hotell:

Program för Gods & Gårdar

Lördag 

13.30 Samling med kaffe. Peder Lamm hälsar välkommen och vi får lära oss om hotellen och dess spännande historia.

14.00 Peder föreläser om livet på Svenska slott och herrgårdar kring förra sekelskiftet.

15.00 En traditionell Afternoon Tea serveras medan Peder berättar seder, vett och etikett från
en svunnen tid.

16.00 Antikvärdering. Peder berättar om och väderar de föremål som alla gäster bjuds in att ta med sig hemifrån. Det kan vara en släktklenod eller någon sak som man vill veta lite mer om.

17.00 Ledig tid för att basta eller en promenad i de vackra omgivningarna.

19.00 Fördrink

20.00 Middag med specialkomponerad meny, traditionellt serverad. Peder fortsätter att göra nedslag i historien och berätta om fängslande och underhållande anekdoter. Hotellets köks- mästare/sommelier berättar mer om maten och de goda vinerna som serveras.

Söndag

Utcheckning efter en underbar frukost.

Vem är Peder Lamm?

TV-profilen Peder Lamm är känd i Svenska hem för sin breda som djupa kunskap om mat, antikviteter och kulturhistoria. Han har bland annat lett succéprogrammen Slottsliv, Antikjakten och Kockduellen. Han har arbetat inom antikbranschen sedan 15-årsåldern och bl.a. varit anställd vid Bukowskis. Peder bor på den skånska landsbygden och föreläser landet runt på teman som antikviteter, konst, mat och dryck. Peders lättsamma och underhållande natur, bjuder deltagarna på både skratt och nya insikter.

Våra andra weekendpaket:

Tänk dig att vakna upp alldeles i närheten av skog och natur och att med jakten praktiskt taget utanför dörren ladda upp med en härlig frukost.

Är golfklubbor och golfskor en självklarhet när du packar resväskan? Är du en entusiast av golf som gärna lägger din helg eller semester på golfbanan? Då har du hittat helt rätt!

Ni har många gånger suttit över en middag och pratat om att ni borde resa någonstans. Nu är det dags att boka den weekend ni längtar efter.

En Countryside Break går att boka på alla hotell inom Countryside Hotels och innehåller övernattning, frukostbuffé samt en 3-rätters middag.

“Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre.” – Nalle Puh.

Vad har ordet fredagsmys för betydelse för dig? För oss betyder det nedkoppling och tid för partnern eller någon annan som du vill spendera din fredag med.