5 hotell för matälskaren

Att äta gott är något vi alla uppskattar och något som sätter guldkant på vår mysiga hotellweekend. Maten ska dofta gott, se vacker ut, smaka magiskt och servicen ska vara personlig och trevlig. För att lyckas med det har vi köksmästare som har en stor passion för sitt yrke och våra hotell satsar stort på närproducerat, ekologiskt och säsongsbaserat för att ge maten den där extra kärleken.

Hos oss finns det björnkött i norr, skaldjur i väst, vilt i öst eller gås i söder – Allt vackert presenterat på tallriken. Självklart finns även duktiga sommelierer till hands för att hjälpa dig att välja rätt dryck till maten.

Här listar vi 5 hotell där maten utgör hjärtat av din hotellupplevelse. Det hotellen har gemensamt är att de alla har blivit omnämnda i restaurangbibeln White Guide.

1. Albert Hotell

Njut av god mat på Albert Hotell

Ett spännande hotell i längs Göta älv i Trollhättan som går i matens tecken. Albert hotell har en genuin och mysig atmosfär där du känner dig som hemma. I köket serveras modern svensk mat med spännande smaker. Här erbjuds du även ett rikligt sortiment av dryck som förgyller matens smaker.

På Albert hotell är det nordiska köket inspirationen till de fantastiska mathantverk som presenteras på tallriken.

Läs mer här

2. Bjertorp Slott

Bjertorp Slott - Perfekt hotell för matälskaren

Bakom den stora ekporten väntar en unik matupplevelse. Köket i Bjertorp Slott är älskat av gastronomer och finsmakare. Här serveras mat lagat med omtanke, lokala råvaror, kreativa kombinationer – Allt i en historisk och vacker slottsmiljö.

Årstidens säsong bestämmer menyn och de vackra tallrikarna. De härliga smakerna förhöjs av goda drycker som kompletterar matupplevelsen i det vackra slottet.

Läs mer här

3. Fryksås Hotell & Gestgifveri

Skaldjur från Fryksås Hotell & Gestgifveri

En historisk resa som går i matens tecken. Strax utanför Orsa ligger det pittoreska hotellet Fryksås Hotell & Gestgifveri. Här lagas mat från vildmarken och kärleken till maten är närvarande från råvara till servering.

Njut av en gourmetweekend med en magisk utsikt. Tillsammans med en dryck från vinkällaren fullbordas din matresa i en av Sveriges äldsta fäbodmiljö.

Läs mer här

4. Tällbergsgårdens Hotell

Enastående hotell för matälskaren

Ett familjeägt hotell vid Siljans böljande landskap där inspirationen för maten kommer från den vackra omgivningen. I Dalarna ligger det mysiga hotellet Tällbergsgården. I restaurangen serveras allt från husmanskost till spännande avsmakningsmenyer.

Ingredienserna kommer från den närliggande naturen och rätterna inspirerar efter säsongen och vad som finns för dagen. Här satsas det alltid på ekologiskt och under vinterhalvåret används metoder och mathantverk för att förlänga råvarans säsong. De närodlade råvarorna från Dalanaturen kombineras med klassiska franska, spanska och italienska produkter som vi annars saknar. Här kan du njuta av stora smaker vid en storslagen utsikt över Siljan.

Läs mer här

5. Ängavallen – Hotellen med 100 ekologisk mat

Njut av 100% ekologisk mat på Ängavallen

På den skånska slätten ligger gården Ängavallen där människor och djur samverkar i ett lokalt kretslopp. Här vandrar kor, får och grisar. Fodret till djuren odlas på gården och djuren lever så naturligt som möjligt. Till hotellet kommer hungriga gäster som får uppleva magiska smaker.

Här bejakas naturen som en underbart balanserad helhet för nyttigare och mer smakfulla rätter. På gårdsbutiken kan du köpa med dig Ängavallens ostar, sylt, saft och allt annat som gården erbjuder.

“Den bästa maten görs av de bästa råvarorna” är filosofin och allt är 100 procent ekologiskt, från jord till bord.

Läs mer här

Våra gourmépaket är skapade för matälskaren

Våra hotellkök har utmärkelser från bland andra White Guide vilket talar sitt tydliga språk. Du som väljer en gourmetweekend på ett av våra hotell får njuta av mat av högklassig restaurang. Kanske kommer dagens middagstips från någon av Sveriges duktiga tv-kockar?

Boka en gourmeweekend

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev