70-plussare bokar weekends i maj

En rundringning till hotell i svenska medlemsorganisationen Countryside Hotels visar att även om det inte kunde märkas någon tydlig ökning av gäster över 70 år under påskhelgen, ser många att ålderskategorin 70-plus nu bokar allt fler weekendövernattningar i maj och framåt.

70-plussare bokar weekends i maj

”Våra medlemshotell upplever också en tydlig skillnad där äldre gäster nu känner sig mer trygga när de ringer och bokar, och exempelvis frågar mindre kring vilka åtgärder hotellet har kopplat till pandemin,” säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels.

Flest 60-plussare under påsken

Rapporteringen från medlemshotellen runt om i Sverige visar inte på någon ökning av övernattningar när det gäller 70-plussare under påskhelgen. Däremot uppger flera hotell att det finns en kategori äldre gäster som under året kommit regelbundet under veckorna när det är lugnare, som nu också börjat boka in sig på helger. Flera hotell uppger också att fler i åldersgruppen kommer på fika eller måltider i hotellens restauranger.

”Även om 60-plus var den dominerande äldre åldersgruppen i påsk så märker många medlemshotell att det kommer in fler bokningsförfrågningar för kommande övernattningar i äldre åldersgrupper,” säger Anna Övergaard.

70-plussare bokar i maj

Även om vaccinationerna i alla regioner inte ännu hunnit komma ner i åldersgrupperna, ser många medlemshotell en tydlig ökning av bokningar från svenskar över 70 år när det gäller övernattningar i maj och framåt. Det kommer nu också ett antal bokningsförfrågningar för äldre åldersgrupper.

”Ett av våra medlemshotell fick precis en förfrågan om ett framtida födelsedagskalas för en 80-åring där man betonade att alla deltagarna var fullt vaccinerade,” säger Anna Övergaard. ”Även om det finns en viss optimism från både gäster och hotellansvariga, så kommer givetvis all verksamhet fortsatt präglas av försiktighet och omtanke utifrån de rådande riktlinjerna.”

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev