70-plussare vill resa när pandemin är över

En ny undersökning från Countryside Hotels visar att fler 70-plussare än yngre svenskar ser fram emot att resa när pandemin är över. 70-plussarna, alltså svenskar över 70 år,dominerar också när det gäller den åldersgrupp som mest ser fram emot ett liv utan restriktioner. Bland de yngre svenskarna är det dock mer vanligt att längta efter att vara fysisk med varandra efter pandemin.

Unna er en weekend på Hotell Båsenberga

Undersökningen visar att 62 procent av svenska 70-plussare har större önskan att resa bort nu än innan pandemin startade. Åldersgruppen har under långa perioder i samband med pandemin uppmanats vara restriktiv när det gäller att röra sig i samhället och med sociala kontakter.

”Nya generationen 70-plussare är vana att resa och vara aktiva i samhället, så det är många i åldersgruppen som fått avstå viktiga delar av sitt normala liv,” säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels. ” När vi nu tittar framåt är det därför heller inte konstigt att så många ser fram emot att resa och uppleva saker så fort omständigheterna tillåter.”

Det ser 70-plussare mest fram emot när pandemin är över

  1. Att resa bort – 45 procent
  2. Att leva utan restriktioner – 30 procent
  3. Att få mer normalitet kring familjeliv – 10 procent
  4. Att träffa nära och kära som är riskgrupper –8 procent
  5. Att vara mer fysisk i mötet med andra – 7 procent

Det kan jämföras med svenskar i åldern 18-29 år, där det är färre som mest ser fram emot att leva utan restriktioner, 14 procent, och något färre som ser fram emot att resa, 43 procent. 18-29-åringarna ser dock mer fram emot att få vara fysisk med andra, 14 procent och att få träffa nära och kära som är i riskgrupper, 29 procent. ”

Även om vi fått allt mer restriktiva riktlinjer för alla åldersgrupper under senare delen av pandemin så är det tydligt att fler äldre än yngre svenskar ser fram emot ett liv utan restriktioner,” säger Anna Övergaard. ”

Det är dock tydligt att de yngre saknar umgänget med den äldre generationen, där nästan en av tre mest av allt ser fram emot att få träffa nära och kära som är i riskgrupper när pandemin är över.”Undersökningen genomfördes av Countryside Hotels under November 2020 och besvarades av 801 svenskar över 18 år

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev