Allt fler svenskar firar jul utanför hemmet

Julbord på Bjertorp Slott

Ny statistik från Countryside Hotels, medlemsorganisationen för hotell runt om i Sverige, visar att bokningarna inför årets julhelg ökat betydligt, med 144 procent, jämfört med föregående år.

Även om vi under lång tid sett att allt fler önskar fira jul utanför hemmet är årets ökning anmärkningsvärd,” säger Anna Madsen, marknadschef på Countryside Hotels.

Hotellen inom Countryside Hotels har lång erfarenhet av att möta svenskar under julhelgen och har märkt att gäster upplevt ökade krav och stress och som ett resultat allt mer börjat ifrågasätta gamla traditioner.

Vi möter ju många människor runt jul och har märkt att högra krav och stress fått en del att tänka om och försökt hitta nya alternativ för att fira jul,” säger Anna Madsen. ”

Istället för att spendera en stor del av december med inköp och koordinering ser vi att fler väljer att samlas på en neutral plats där ingen är mer ansvarig för firandet än någon annan, och alla kan njuta utan skuldkänslor.

För den som överväger att fira jul utanför hemmet har Countryside Hotels satt samman några enkla tips.

Tips för den som vill fira jul utanför hemmet:

Jul eller inte jul – det finns hotell som satsar på ett komplett traditionellt julfirande och det finns hotell som erbjuder dig en fristad från allt vad jul heter.

Själv eller hela släkten – fundera över vad som får dig att må bra – att åka själv, med din partner eller hela släkten

Sluta ursäkta dig – att åka iväg och fira utanför hemmet är inte ett misslyckande – du visar istället att du är duktig på att lyssna på dig själv.

Traditioner kan vara något fantastiskt som binder oss samman, men de kan också kännas som en börda och ett tvång,” säger Anna Madsen. ”

Därför är det härligt att svenskar känner sig allt mer fria att välja hur de vill fira eller inte fira jul.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev