Countryside Hotels ökar med 19 procent

Hotellrum på Fredriksborg Hotell

Countryside Hotels redovisar starka bokningssiffror för 2013. Den totala omsättningen av förmedlade gästnätterna ökade med 19 procent, jämfört med tre procent för branschen som helhet. De mest bokade hotellen inom Countryside Hotels är Vadstena Klosterhotel, Halltorps Gästgiveri och Söderköpings Brunn. Uppstickaren är Hotell Järvsöbaden.

– Lyxig mat och hotell i natursköna eller unika miljöer där människor erbjuds en aktiv fritid är det privatresenärer vill ha när de bokar hotell, säger Sylvia Nylin, styrelseordförande på Countryside Hotels.

Förra året valde åtta privatägda hotell att bli en del av Countryside Hotels och den positiva trenden håller i sig. Det senaste hotellet som gått med är Fredriksborg Hotell & Restaurang på Norra Värmdö. Det ägs av Eva och Thomas Persson som bor på Värmdö och driver Prinsens Kök på Waldemarsudde. I dagarna blev Fredriksborg Hotell & Restaurang listad i White Guide och därmed har Countryside Hotels hela 28 av 43 anläggningar i den prestigefulla ”restaurangbibeln”.

– Det är glädjande att 2014 har börjat så bra. Bokningarna ökar och vi har redan i år tre nya hotell som valt att bli en del av Countryside Hotels, säger Bibi Rydbacken, marknadschef på Countryside Hotels.

Statistik från branschorganisationen Visita visar att privatresenärernas bokningar på svenska hotell ökade med 3 procent under 2013. Countryside Hotels omsättningsökning på 19 procent för förmedlade bokningar ligger långt högre. En tydlig varumärkes- och marknadsstrategi som möter dagens privatresenärer i kombination med hotellens höga kvalitet och professionella service är förklaringen. De mest bokade hotellen inom Countryside Hotels 2013 var:

1.  Vadstena Klosterhotell, Vadstena
2.  Halltorps Gästgiveri, Öland
3.  Söderköpings Brunn, Söderköping
4.  Möckelsnäs Herrgård, Diö
5.  Karlaby Kro, Österlen

Den procentuellt största ökningen bland Countryside Hotels anläggningar under 2013 gjorde Hotell Järvsöbaden i Järvsö i Hälsingland. Som ökade med hela 138 procent.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Välkommen till Countryside Hotels nyhetssida!

Här kan du läsa våra senaste pressmeddelanden och vad som händer i vår organisation.

Hotellrum på Wirsbo Herrgård

Senaste nyheterna

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.