Countryside Hotels ökar omsättningen

Skytteholm hotell

Countryside Hotels, sammanslutningen av hotell och herrgårdar runt om i Sverige ökade omsättningen med 10 procent under 2018. Samtidigt tillkom flera nya hotell såsom Munkedals Herrgård, Skultuna Brukshotell och Asa Herrgård.

”Vi ser ett ökat intresse för weekendresor och avbrott från den hektiska vardagen,” säger Anna Madsen, marknadsansvarig på Countryside Hotels. ”Att vi återigen är så starka i oktober visar också att kan skapa värdefulla intäkter för medlemshotellen under hela året.”

Countryside Hotels ökade omsättningen med 10 procent under 2018, och trots att webben växte med 10 procent var det framför allt bokningen via agenter som stod för den största ökningen, 28 procent.

”Webben är fortfarande vår huvudkanal men det är kul att se att vi växer i alla kanaler,” säger Anna Madsen. ”Under 2019 kommer vi satsa på ytterligare smarta partnersamarbeten för att nå ut till nya målgrupper.”

Stark jul

De starkaste månaderna för Countryside Hotels var maj och oktober, som tillsammans stod för 22 procent av omsättningen. Företaget hade också en starkare decembermånad än föregående år, med en ökning på 17 procent.

”Bokningarna kom igång något senare i år, men sett på helåret så har vi haft en fin utveckling,” säger Anna Madsen. ”Vi hade också lyckade aktiviteter fram till jul som gjorde att vi fick en fin avslutning på året.”

Bland de nya hotellen under året, märks bland annat Munkedals Herrgård på västkusten, Skultuna Brukshotell i Västmanland och Asa Herrgård i Småland.

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev