Högtryck på sommarbokningar – så fixar du boendet

Rapporteringen från hotell, stugor och campingar runt om i Sverige pekar på att det blir allt mer fullbelagt. Även hos Countryside Hotels är det en betydligt högre bokningsgrad än föregående år.

Men bara för att man inte varit ute i god tid behöver det inte vara kört. Countryside Hotels delar med sig av tips för hur man kan säkra sitt sommarboende trots allt färre lediga rum.

Högtryck på sommarbokningar – så fixar du boendet

”Redan förra sommaren såg vi ett ökat intresse för att semestra i Sverige och trenden fortsätter även i år,” säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels.

”Därför vill vi tipsa om hur man med lite smartness och hängivenhet kan säkra sitt boende även om man är lite sen på bollen.”

Så kan du fixa bokningen även när det är fullt

  1. Bredda ditt sökområde, vissa regioner och hotell är mer fulla än andra, kanske är detta sommaren då du får möjlighet att upptäcka något nytt, utanför din comfort zone.
  2. Många tar semester allt senare, och dessutom väntar en hel del in vaccin, därför kan det vara lättare att hitta ledigt i början av sommaren än i slutet, dessutom är det oftare mer ledigt i mitten av veckorna än på helgerna.
  3. Vänta inte om du är osäker, många erbjuder nu mer generösa avbokningsvillkor, så bättre att boka än att vänta.
  4. Lås inte fast dig vid ett hotell, det kan vara lättare att hitta lediga rum genom att pussla ihop dagar på olika hotell, då får du dessutom fler nya upplevelser på köpet.
  5. Ge inte upp, avbokningar är inget ovanligt och om du har lite is i magen så kan ditt drömboende bli ledigt med tiden.

”Det har varit en enormt tuff period och den här sommaren är efterlängtad av många,” säger Anna Övergaard. ”Trots att mycket är fullbokat nu finns det absolut hopp för alla som vill unna sig något extra efter det här året som varit.”

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev