Här är hotellen som ordnar egna julmarknader

Julen nalkas och för många svenskar är längtan efter att återuppleva den magiska stämningen på traditionella julmarknader stor. Flera hotell runt om i Sverige anordnar egna julmarknader där besökare kan njuta av både trevlig övernattning och mysiga bodar med lokala läckerheter.

”Julmarknader är speciellt för många, med doften av glögg och hemgjorda läckerheter och hantverk,” säger Anna Övergaard på Countryside Hotels. ”Vi ser en trend där allt fler hotell som ligger på natursköna platser också anordnar julmarknad i anslutning till hotellet.”

Hotellen som anordnar egna julmarknader

Hotellen som anordnar egna julmarknader

Countryside Hotels har kuraterat en lista med flera alternativ för dem som vill kombinera en avkopplande övernattning med glädjen av att vandra bland julprydnader, doftande kryddor och hantverk. Ta chansen att fördjupa dig i julens anda och samtidigt skapa minnen som varar livet ut.

Julmarknad på Nääs Fabriker

Nääs Fabriker i Tollered utanför Göteborg erbjuder julmarknad under två helger, 2-3 december och 9-10 december. På marknaden hittar besökare allt från julkör och tomte till juliga delikatesser, shopping och aktiviteter.

Tid: 10.00 – 16.00

Julmarknadhelg på Sundbyholms Slott

Sundbyholms Slott utanför Eskilstuna erbjuder en julmarknad på Sundbyholms travbana helgen 2-3 december. I den drömska julvärlden finner ni lokala delikatesser, dekorationer, julklappar och fantastiska hantverk.

Tid: 11.00 – 17.00

Marknad på Eriksberg Hotell & Safaripark

Eriksbergs Hotell & Safaripark anordnar julmarknad 9-10 december. Bland utställarna finns bland annat hotellets egna viltprodukter och förutom att tomten delar ut godis till barnen går det även att äta grillad vildsvinskorv på gården.

Tid: 10.00 – 16.00

Julmarknad på Söderköpings Brunn

Söderköpings Brunn har en egen julmarknad den 2-3 december. Julmarknaden kommer vara utomhus i trädgården mellan Söderköpings Brunn & Brunnssalongen samt inomhus i Brunnssalongen.

Fokuset är på hållbara produkter och råvaror i en anrik miljö. Arrangeras tillsammans med föreningen Sparven textil & hantverk och Sparven Hemslöjd.

Tid: 10.00 – 16.00

Hotell med julmarknader runt knuten

Hotell med julmarknader runt knuten

Förutom hotellen som anordnar egna julmarknader finns det även många hotell som ligger i anslutning till populära julmarknader. Exempelvis Hotell Järvsöbaden, Ulvsby Herrgård, Rosersbergs Slottshotell, Vadstena Klosterhotel, Villa Gransholm, Brösarp Gästgifveri & Spa, Albert Kök Hotell & Konferens och Tällbergsgården.

Att välja ett hotell i anslutning till en marknad ger besökare möjligheten att enkelt dyka in i julshopping, njuta av dofterna från glögg och pepparkakor, samt utforska lokala hantverk och delikatesser. Det blir en möjlighet att förlänga julstämningen även utanför hotellrummet och skapa en oförglömlig julresa medan man utforskar de unika traditionerna i olika delar av Sverige.

”För den som inte kan få för mycket av sprakande brasor och stickade tröjor kan en julmarknadshelg i december bli den perfekta uppladdningen inför julen,” säger Anna Övergaard på Countryside Hotels.

Julpaket med övernattning med julmarknad går att boka här.

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev