Kom bort i påsk!

Nu är påsken snart här! Påsken är en högtid som många förknippar med ledighet och att umgås med sina nära och kära. Varför inte åka iväg på en hotellweekend? Då får ni tid över till att verkligen bara fokusera på att umgås och rå om varandra. I det här inlägget tipsar vi om tre stycken påskpaket inom Countryside Hotels.

Fira påsk på Villa Källhagen strax norr om Djurgården

Villa Källhagen - Countryside Hotels

5 minuter från Stockholms puls finns Villa Källhagen: en lugn oas med närhet till shopping och storstadsliv, men även lugna promenader i den härliga naturen.

I Villa Källhagens påskpaket ingår en fantastisk trerättersmiddag, en övernattning på hotellet och frukost för två personer dagen efter. Ju längre du stannar, desto mer rabatt får du på rumspriset! Påskmenyn som serveras är vaktelägg i fågelbo på friterad rödbeta; confiterad vårkyckling med puré på palsternacka, rostad blomkål, potatistrassel & anklevergräddsås samt en chokladmousse på hasselnötsbotten och hallonägg i burk till efterrätt. Läs mer om påskpaketet och boka en hotellweekend här.

Påskaktivitet i Djurgården

Fira påsk på Djurgården och Skansen: Lär dig mer om påsktraditioner, grilla korv och gå på påskmarknad full av hantverk, slöjd och påskgodis. Här kan ni se hur påsken firades förr, pyssla och få ansiktsmålning. På skärtorsdagen är det dessutom fri entré för att påskkärringar och påskgubbar! Läs mer här.

Tällbergsgården i Dalarna

Tällbergsgården - Countryside Hotels

På Tällbergsgården finns 33 personligt inredda rum i romantiskt stil. Den vackra matsalen har utsikt över Siljan och gör sig perfekt för en lång påskmiddag: njut av sällskapet och av den storslagna naturen runt omkring.

I Tällbergsgårdens påskpaket ingår övernattning från långfredagen till påskdagen. På långfredagen äter ni en trerättersmiddag. På påskafton dukas en härlig påskbuffé upp till lunch och på kvällen ingår en trerättersmiddag. Frukost ingår alla dagar ni övernattar. Det finns även möjlighet att boka påskpaket i en svit på Tällbergsgården. Även där ingår frukost, middag och påskbuffé Läs mer och boka här.

Påskaktivitet i Dalarna

Passa på att njuta av kulturlivet och konst under påskledigheten. För trettonde året i rad arrangeras öppet hus hos Gagnefs konstnärer och konsthantverkare – både yrkesverksamma konstnärer och amatörer som brinner för sin konst och som ägnar en stor del av sin lediga tid till sitt skapande. Läs mer här.

Möckelsnäs Herrgård i Småland

Möckelsnäs Herrgård - Countryside Hotels

Här är du nära Carl von Linnés födelseplats, Ikeas museum och Brio Leksaksmuseum. I Möckelsnäs restaurang kan du njuta av en magisk middag gjord på närproducerade, kravmärkta och ekologiska råvaror.

Här är du på landet men ändå nära tätorten Älmhult, bara några mil från Växjö.Närmaste grannar är naturreservaten Kronan, Taxås och Höö med dess hagmarker, stigar och raviner och Linnés hembygdspark Råshult. I påskpaketet ingår eftermiddagsfika, trerättersmiddag och frukost på morgonen. Läs mer och boka här.

Påskaktivitet i Älmhult

Utnyttja påskledigheten för att gå på bio. I Älmhult finns Folkets Hus, vars verksamhet består av biovisning, opera m.m. De visar både kommersiell bio och har en levande Bio Kontrast-verksamhet med lite ”smalare” filmer. Läs mer här.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev