5 sätt som pandemin förändrade hotellnätter i Sverige

Hotell i Sverige var snabbt tvungna att anpassa verksamheten när pandemin kom till Sverige. Många av de förändringar man gjorde har man sedan behållit även efter pandemin. Experterna på Countryside Hotels, med hotell och herrgårdar runt om i Sverige, listar 5 förändringar som håll sig kvar.

”Pandemin innebar en svår omställning för både hotell och gäster och man fick snabbt och kreativt hitta nya sätt att kunna få avkoppling på ett pandemisäkert sätt,” säger Anna Övergaard, Marknadschef på Countryside Hotels. ”Många av förändringarna har dock visat sig väldigt populära hos gäster och därför är det inte konstigt att många hotell nu fortsätter på samma sätt.”

Åk till Ulvsby Herrgård på er nästa weekendresa

5 pandemiåtgärder som nu är standard på hotell

1. Frukosttider

Även om en del gäster blev irriterade i början av pandemin när de ombads att bestämma en tid för frukost nästkommande dag, så började allt fler gäster att gilla systemet med tiden. Det minskade trängseln och skapade en bättre frukostupplevelse för många.

2. Sittande julbord

Många förknippar julbord med julbuffet men pandemin satte stopp för den typ av cirkulation i lokalen som buffeer kräver. Men när buffen försvan kom också möjligheten att satsa på utvalda rätter av högsta kvalitet, serverade vid bordet, något som uppskattats av många.

3. Pandemihundar

Många svenskar skaffade hund under pandemin och i samband med det ville man förstås ta med sin bästa vän också på weekendresan. Många hotell har infört speciella hundrum som snabbt fortsätter att bokas upp även efter pandemin.

4. Svemester

Reserestriktionerna under pandemin fick många att ompröva utlandsresan och istället upptäcka Sverige. Trenden fortsatte även efter att restriktionerna försvann och sommaren var stundtals fullbokad på många svenska hotell.

5. Avbokningsregler

För att våga boka under pandemin krävdes generösa avbokningsregler, ingen visste om den skulle bli sjuk och behöva ställa in resan. Det är något som togs emot väl av gäster och många kedjor har behållt generösa avbokningsregler även efter pandemin.

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev