Rosersbergs Slott blir del av Countryside Hotels

Rosersbergs Slott

Rosersbergs Slottshotell, Sveriges enda hotell- och mötesplats som är beläget på ett av Sveriges 10 kungliga slott, och det enda slott där privatpersoner kan bo, har nu blivit en del av Countryside Hotels. Med dess läge, nära både Arlanda, Stockholm och Uppsala, blir hotellet perfekt för många av Countryside Hotels gäster som söker avkopplande helgresor nära Stockholm.

”Vi ser en ökad efterfrågan på hotell som ligger på lagom avstånd från Stockholm city, som är tillräckligt långt utanför för att få lugn och avskildhet, samtidigt som det går snabbt att ta sig dit,” säger Anna Madsen. ”Närheten till Arlanda är också perfekt, eftersom det öppnar för möjligheten att komplettera sin resa med en slottsupplevelse på ett kungligt slott.”

Med Rosersbergs Slottshotell, erbjuder nu Countryside Hotels en rad olika alternativ i Stockholmsområdet, med allt från flytande hotell till herrgårdar och pittoreska pensionat. På Rosersbergs Slottshotell ser man stora möjligheter att nå ut till fler livsnjutare i landet.

”Vi är helt enkelt en plats för alla som uppskattar livets goda och vill unna sig något extra i livet,” säger Joakim Landén, hotelldirektör på Rosersbergs Slottshotell. ”Med Countryside Hotels får vi nu möjlighet att få ännu fler att upptäcka slottslivet.”

Historiska flyglar bjuder på upplevelser som är allt annat än standard

Rosersbergs Slottshotell är omgivet av vidsträckta grönområden och Mälarens glimmande vatten. Gästerna kan utforska de olika flyglarna på slottet som erbjuder allt från café, bar och restaurang, till museum, gym och bastu. Dessutom kan man exempelvis spela biljard samtidigt som man känner historiens vingslag.

Slottshotellet erbjuder också förstklassig mat från det svenska köket. Modernt, nytänkande, svenskt, nordiskt, franskt – på Rosersbergs Slottshotell tillreds äggröra, slottsbakat bröd, lunch och middag med fokus på hållbarhet och respekt för framtida generationer.

Till maten kan gästerna också serveras öl från slottets egna bryggeri, i källarvalvet bryggs nämligen ölsorter som Lager, IPA, APA och Wit.

”Många av miljöerna har stått näst intill orörda sedan 1860-talet och det är möjligt för gästerna att besöka slottsmuséet under utvalda perioder säger Joakim Landén, hotelldirektör på Rosersbergs Slottshotell. ” Vi tror också att många av kommer uppskatta att sitta på terrassen och njuta av Mälaren eller utforska slottsparken, som bland annat har vackra hasselbuskar från 1600-talet och syrener från 1800-talet.”

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev