Trots bokningsrushen – så kan du säkra sommarboendet

Rapporterna har duggat tätt om fullbelagda boenden runt om i Sverige inför sommarens semestrar. På Countryside Hotels ser man också en betydligt högre bokningsgrad än vanligt inför sommarperioden. Men det behöver inte vara kört för den som inte varit ute i god tid och därför tipsar Countryside Hotels om hur man kan säkra sitt boende i sommar trots det tuffa läget.

Hennickehammars herrgård Countryside Hotels

”Redan förra sommaren såg vi ett ökat intresse för att semestra i Sverige och trenden fortsätter även detta år,” säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels. ”

Därför vill vi tipsa om hur man med lite smartness och hängivenhet kan säkra sittboende även om man är lite sen på bollen.”

Så kan du fixa bokningen även när det är fullt

  1. Bredda ditt sökområde, vissa regioner och hotell är mer fulla än andra, kanske är detta sommaren då du får möjlighet att upptäcka något nytt, utanför din comfort zone
  2. Många tar semester allt senare, och dessutom väntar en hel del in vaccin, därför kan det vara lättare att hitta ledigt i början av sommaren än i slutet.
  3. Vänta inte om du är osäker, många erbjuder nu mer generösa avbokningsvillkor, så bättre att boka än att vänta.
  4. Lås inte fast dig vid ett hotell, det kan vara lättare att hitta lediga rum genom att pussla ihop dagar på olika hotell, då får du dessutom fler nya upplevelser på köpet.
  5. Ge inte upp, avbokningar är inget ovanligt och om du har lite is i magen så kan ditt drömboende bli ledigt med tiden
  6. …..

”Det har varit ett enormt tuffperiod och den här sommaren är efterlängtad av många,” säger Anna Övergaard. ”Trots att mycket är fullbokat nu finns det absolut hopp för alla som vill unna sig extra efter det här året som varit.”

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev