Skultuna Brukshotell blir del av Countryside Hotels

Skultuna Brukshotell

Skultuna Brukshotell, beläget i hjärtat av Västmanland, blir nu en del av Countryside Hotels. Hotellet har under de senaste åren genomgått omfattande men varsamma renoveringar för att återskapa den gamla bruksmiljön som omger hotellet. Det innebär bland annat att tidsenliga möbler och interiörer blandats med modern teknologi och bekvämligheter.

”Hotellet ligger nära Västerås och erbjuder gäster en fantastisk inblick i Sveriges historia med bruksmiljöer med anor från 1600-talet och Skultuna Messingsbruk & Fabriksbutiker som är ett av Sveriges populäraste turistmål”, säger Anna Madsen, marknadsansvarig på Countryside Hotels.

Hotellet har två vackra matsalar och erbjuder en meny som knyter an till modern husmanskost med i huvudsak närodlade och ekologiska ingredienser. Det finns också en stor härlig terrass med fantastik utsikt över bruksmiljön i Skultuna. Hotellet har också ett nära samarbete med Hembygdsföreningen för att kunna förmedla kunskap om den anrika bruksmiljön.

”Tillsammans med Countryside Hotels kan vi nå ut till ännu fler och erbjuda en avkopplande vacker miljö med en unik inblick i svensk brukshistoria”, säger Leena Haugli på Skultuna Brukshotell.

Hotellet erbjuder även en nyrenoverad konferensanläggning i Mässingbrukets gamla brännhyttor och verkstad, som utrustats med modern teknologi och kan erbjuda upp till 120 sittande gäster. I anslutning till faciliteterna finns också ett museum som visar livet under de 400 år som Skultuna Messingsbruk tillverkat mässing på platsen.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev