Sverigequizen på Countryside Hotels

Sverigequizen på Countryside Hotels

Premiäravsnittet av programsuccén Sverigequizen, som under sommaren spelades in på ett flertal av Countryside Hotels anläggningar, sändes igår på TV4. I det första programavsnittet gästade radarparet Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg Halltorps Gästgiveri på Öland och fick bland annat lära sig att laga kroppskakor.

– Det var väldigt roligt att se premiäravsnittet i går kväll. Det känns fantastiskt att våra hotell får visa upp några av alla vackra och historiska miljöer som finns inom Countryside Hotels för en stor publik, säger Bibi Rydbacken, marknadschef på Countryside Hotels.

Förra året hade Sverigequizen starka tittarsiffror redan från premiärsändningen som följdes av nära en miljon tittare. I programmet besöker Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg sex platser i landet och från varje stopp blir det ett antal reportage och frågor som tittarna utmanas att svara på. Programmen pågår en timme var och sänds i TV4 på onsdagar kl. 21.00.

Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg har arbetat tillsammans i många tv-produktioner, bland annat i På spåret och Slaget om Sverige. Tillsammans är de ett populärt radarpar som går hem i de svenska tv-sofforna.

– Sverigequizen är ett trevligt program och när vi fick frågan från Countryside Hotels om inspelningsteamet fick komma till oss på Halltorps Gästgiveri svarade jag ja direkt. Halltorps Gästgiveri bär på en spännande historia och är en del av Öland jag är stolt över att få visa upp, säger Anders Klevsand, vd på Halltorps Gästgiveri.

I kommande program besöker det beresta paret även Hotell Slottsbacken i Visby, Sundbyholms Slott utanför Eskilstuna och Nääs Fabriker Hotell & Restaurang i Tollered utanför Göteborg.

Kontakt för mer information och bilder

Bibi Rydbacken, Countryside Hotels, bibi.rydbacken@countrysidehotels.se t. 0708-96 18 11
Anders Klevsand, Halltorps Gästgiveri, klevsand@halltorpsgastgiveri.se t. 0708-74 78 70

Foto: Pål Hollender, TV4

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev