Sverigequizen spelas in på Countryside Hotels

Sverigequizen spelas in på Countryside Hotels

Countryside Hotels anläggningar Halltorps Gästgiveri, Sundbyholms Slott, Nääs Fabriker och Hotell Slottsbacken gästas av Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg – två av Sveriges mest folkkära programledare. Skälet är att TV4 spelar in nya avsnitt av programsuccén Sverigequizen. Först ut är Halltorps Gästgiveri där inspelningarna startar den 19 maj.

– Det känns väldigt roligt att inspelningarna sker på våra hotell och det är ett mycket bra tillfälle att få visa upp några av alla vackra och historiska miljöer som finns inom Countryside Hotels. Jag ser verkligen fram emot att se det färdiga resultatet i höst, säger Bibi Rydbacken, marknadschef på Countryside Hotels.

Förra året hade Sverigequizen starka tittarsiffror redan från premiärsändningen som följdes av nära en miljon tittare. I programmet besöker Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg sex platser i landet och från varje stopp blir det ett antal reportage och frågor som tittarna utmanas att svara på. Programmen pågår en timme var och sänds i TV4 på torsdagar kl. 21.00 med start i höst.

Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg har arbetat tillsammans i många tv-produktioner, bland annat i På spåret och Slaget om Sverige. Både Ingvar och Björn var båda sportjournalister innan de började leda underhållningsprogram. Tillsammans är de ett populärt radarpar som går hem i de svenska tv-sofforna.

– Sverigequizen är ett trevligt program och när vi fick frågan från Countryside Hotels om inspelningsteamet fick komma till oss på Halltorps Gästgiveri svarade jag ja direkt. Halltorps Gästgiveri bär på en spännande historia och är en del av Öland jag är stolt över att få visa upp, säger Anders Klevsand, vd på Halltorps Gästgiveri.

Under kommande inspelningar kommer fler av Countrysides historiska hotell att gästas. Sundbyholms Slott vid Mälaren, Nääs Fabriker Hotell & Restaurang utanför Göteborg och Hotell Slottsbacken på Gotland får besök av programduon Ingvar Oldsberg och Björn Hellman och deras inspelningsteam under maj och juni.

Kontakt för mer information och bilder:

Bibi Rydbacken, Countryside Hotels, bibi.rydbacken@countrysidehotels.se, 0708-96 18 11
Anders Klevsand, vd Halltorps Gästgiveri, klevsand@halltorpsgastgiveri.se, 0708-74 78 70

Foto: Pål Hollender, TV4. Bilden är tagen på Salt & Sill, Tjörn som var en av de hotell som Sverigequizen gästade 2013 tillsammans med Villa Sjötorp i Ljungskile, Klockargården i Tällberg, Karlaby Kro och Häckeberga Slott i Skåne.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev