Västanå Slott blir del av Countryside Hotels

Exteriörbild på Västanå slottVästanå Slott i Gränna är nya medlemmar i Countryside Hotels, som därmed utökar sitt erbjudande i regionen till jakt- och golfintresserade gäster med höga krav på boende och mat. 

Västanå Slott stod färdigt 1590 och har funnits i familjen von Otters ägo sedan 1785. Idag drivs hotellet av den nionde generationen von Otter; Fredrik & Catharina. Hotellverksamheten grundades 1948 av Fredriks farfar och var det första slottshotellet i Sverige.

– Vi på Västanå ser fram emot att samarbeta med Countryside Hotels då vi känner att de representerar en noga utvald samling anläggningar som speglar vår verksamhet, säger Fredrik von Otter.

Bibi Rydbacken, marknadschef på Countryside Hotels säger: ”Västanå Slott är ett starkt tillskott för att vi ska kunna möta den ökande efterfrågan på jaktmöjligheter från våra gäster. Vi har också saknat hotell i denna region och är väldigt nöjda med rekryteringen. 

Förutom jakthelger och intensivkurser i jägarexamen, erbjuder Västanå Slott golfpaket med Gränna Golfklubbs första tee 150 meter från slottsentrén. En tennisbana finns på området för hotellets gäster, liksom Västanå naturreservat med den djupa ravin som skapats av Röttleån och utgör ett spännande utflyktsmål för såväl stora som små.

Hotellets läge, tre mil norr om Jönköping och strax söder om Gränna, gör det till en bra mötesplats att samla tillresande för bröllop och fest eller möten och konferenser. De 20 hotellrummen är fördelade både i själva slottet och i flyglarna.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev