Allt fler hotell hoppar på vinterbadstrenden

I samband med att allt fler svenskar väljer att prova på vinterbad väljer också allt fler hotell att sätta samman speciella vinterbadspaket. Countryside Hotels, som samlar hotell runt om i Sverige, ser att sökningar på vinterbad ökat kraftigt både i sökmotorer och på bokningssidor.

Bada kallbad på Körunda

”Vi ser hur intresset för vinterbad ökat betydligt under det senaste året,” säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels. ”Samtidigt ser vi hur många hotell nu utvecklat speciella paket för den som vill prova på trenden.”

Många av Sveriges hotell och herrgårdar ligger naturskönt nära hav eller sjö, och därför har allt fler utvecklat speciella paket för vinterbad. Ett exempel är hotellet Två Skyttlar, som ligger vid Västra Öresjön i Västsverige, som utvecklat ett vinterbadspaket som inkluderar både träningspass och mindfulness.

”Dessa paket fyller en viktig funktion eftersom många vinterbadar för första gången och vill göra det i både en vacker och en trygg miljö,”säger Anna Övergaard. ”I vår bokningsmotor märker vi också att många par väljer att vinterbada tillsammans, kanske för att både varva ner och hålla lågan vid liv.”

Sammanställningar från Google Trends visar också att sökningar på ”vinterbad” i Sverige ökat kraftigt det senaste året, med 80 procent fler sökningar jämfört med 2019. Det går också att se vissa skillnader över landet, där störst intresse för vinterbad märks bland jämtlänningar, västkustbor och värmlänningar.

”Vinterbad verkar i stort förena hela Sverige men det finns vissa som är mer frälsta,”säger Anna Övergaard. ”Eftersom det är en aktivitet som kan genomföras utifrån rådande pandemiriktlinjer förutspår vi också ett ökat intresse kommande månader.”

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev