Om Countryside Hotels

Countryside Hotels grundades 1983 och är en sammanslutning av ca 40 hotell från Skåne i söder till Dalarna i norr. Hotellen är en samling anrika slott, pampiga herrgårdar, charmiga värdshus, snygga designhotell och gemytliga pensionat och gästgiverier. 

Countryside Hotels ägs gemensamt av de anslutna medlemsanläggningarna och tillsammans verkar vi för en levande landsbygd. Hotellen är viktiga arbetsgivare på sina orter, och det mesta av det som serveras på restaurangerna produceras av små, lokala leverantörer. Countryside Hotels grundades då några hotellägare på landsbygden gick ihop i syfte att samarbeta kring marknadsföring, inköp och inte minst det för småföretagare, mycket viktiga nätverkandet och erfarenhetsutbytet. Detta uppdrag vårdar och utvecklar vi än idag, mer än 30 år senare.

Konferens på Smådalarö gård

Vår styrelse

Hotellrum på Wirsbo Herrgård

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att vi ska sätta guldkant på människors liv. Och med den återkoppling vi får från nöjda gäster, så är vi på god väg att lyckas! Countryside Hotels är som en godispåse – här finns något gott för alla!

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang

Vår vision

Vår vision är att Countryside Hotels ska vara det ledande alternativet för privatresenären som önskar boka utvalda och personliga hotell på landsbygden med fokus på mat, miljö & upplevelser.

Här hittar du våra medlemmar

Zooma med knapparna i nedre högra hörnet av kartan. Klicka och dra i kartan för att navigera.

Frukost på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang

Ett Countryside Hotell kännetecknas av följande

  • Har en egen personlig profil som erbjuder en unik gästupplevelse.
  • Ligger i en naturnära miljö och har en kulturhistorisk koppling.
  • Har en hög ambitionsnivå på såväl service som ”hård- och mjukvara”.
  • Har gratis Wi-Fi och hög standard på teknisk utrustning.
  • Arbetar aktivt med hållbarhet  – ex. Svanen, Gröna Nyckeln eller Naturens Bästa.
  • Är medlemmar i Visita.

Alla våra hotell är unika

Våra hotell, som alla ligger i slott, herrgårdar, pensionat, villor, gästgiverier & värdshus, är alla unika i sitt slag och alla erbjuder de miljöer och byggnader som har en egen själ och historia att berätta.

Inget hotell är det andra likt men alla har ett gemensamt: den varma personliga atmosfären och det personliga värdskapet. Vi tror på ord som tradition, värden, personlighet och långsiktighet.

Mat på Ängavallen

Kontakta oss

Kontakta oss på e-mail: info@countrysidehotels.se eller tel. 031-13 18 70, så berättar vi gärna mer om vår verksamhet.

Äger du ett hotell och vill höra dig för om medlemsskap i Countryside Hotels?
Hör av dig till marknadschef Anna Madsen på anna.madsen@countrysidehotels.se eller tel. 073-063 63 05 för mer information.