Om oss

Countryside Hotels grundades 1983 och är en sammanslutning av ca 35 hotell från Skåne i söder till Dalarna i norr. Hotellen är en samling anrika slott, pampiga herrgårdar, charmiga värdshus, snygga designhotell och gemytliga pensionat och gästgiverier. 

Countryside Hotels ägs gemensamt av de anslutna medlemsanläggningarna och tillsammans verkar vi för en levande landsbygd. Hotellen är viktiga arbetsgivare på sina orter, och det mesta av det som serveras på restaurangerna produceras av små, lokala leverantörer.

Countryside Hotels grundades då några hotellägare på landsbygden gick ihop i syfte att samarbeta kring marknadsföring, inköp och inte minst det för småföretagare, mycket viktiga nätverkandet och erfarenhetsutbytet. Detta uppdrag vårdar och utvecklar vi än idag, mer än 40 år senare.

Konferens och möten på Vadstena Klosterhotell

Vår styrelse

Hotellrum på Hennickehammars Herrgård

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att vi ska sätta guldkant på människors liv. Och med den återkoppling vi får från nöjda gäster, så är vi på god väg att lyckas!

Countryside Hotels är som en godispåse – här finns något gott för alla!

Åk på weekendresa till Nääs Fabriker Hotell & Restaurang

Vår vision

Vår vision är att Countryside Hotels ska vara det självklara valet för de som söker unika upplevelser på utvalda hotell, drivna av eldsjälar.

Här hittar du alla våra hotellmedlemmar

Zooma med knapparna i nedre högra hörnet av kartan. Klicka och dra i kartan för att navigera.

Boka weekendpaket på Stufvenäs Gästgifveri & SPA

Ett Countryside Hotell kännetecknas av följande

  • Är medlemmar i Visita eller av styrelsen godkänd likvärdig organisation.
  • Ställd resegaranti via Visita eller direkt till Kammarkollegiet.
  • Ligger i en naturnära miljö och har en kulturhistorisk koppling.
  • Personlig service via telefon, mail eller chatt, måndag-fredag kl. 9.00-16.00.
  • Erbjuder mat och dryck på öppna dagar.
  • Arbetar aktivt med hållbarhet minst enligt den fastslagna miljöpolicyn för Countryside Hotels.

Alla våra hotell är unika

Vi tycker att det ordinära är ganska tråkigt – för oss är bemötande, äkthet, ett bra kök samt miljöer och byggnader som har en egen själ och en historia att berätta, det vi tittar mest på när vi tar in nya hotell.

Våra hotell är allt annat än lika varandra, de ligger i olika delar av vårt land, de drivs av unga, av gamla, av en anställd hotelldirektör eller sedan generationer av en ägarfamilj. Vissa är nyrenoverade, andra härligt slitna med patina. De ligger i fjällen, vid havet, i skogen, i stan eller på landet.

Vi bryr oss inte om några andra stjärnor än de som arbetar hos oss. Vi tror på ord som tradition, nytänkande, personlighet och långsiktighet.

Villa Brunnby

Vårt kvalitetsarbete

Att våra anslutna hotell håller hög och jämn standard är en självklarhet för oss och en förutsättning för vårt samarbete. En Countryside-gäst har rätt att förvänta sig en vistelse som överträffar förväntningarna.

Samarbete med White Guide

Sedan 2008 har vi ett samarbete med restaurangguiden White Guide som vi tror är den ”krogguide” som bäst bedömer nivån på Sveriges restauranger idag. Vi har därför valt att publicera/länka till deras omdömen om oss för att ge dig en så opartisk bild som möjligt. Alla våra restauranger är ej omnämnda men vi vågar påstå att vi är den hotellorganisation i Sverige som har flest omnämnda restauranger i White Guide. Detta innebär naturligtvis INTE att våra hotell med icke omnämnda restauranger inte erbjuder förstklassig mat såväl som service.

Klagomål

Vänligen notera att eventuella gästklagomål, reklamationer eller krav på kompensation skall riktas direkt till det berörda hotellet och att Countryside Hotels inte kompenserar eller återbetalar vistelser på individuella hotell.

Kontakta oss

Kontakta oss på e-mail: info@countrysidehotels.se eller ring oss på tel. 031- 131 870, så berättar vi gärna mer om vår verksamhet.

Äger du ett hotell och vill höra dig för om medlemsskap i Countryside Hotels?
Hör av dig till marknadschef Anna Övergaard på anna@countrysidehotels.se eller tel. 073-063 63 05 för mer information.

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev