Äpple- och pepparrotssill

Det här receptet kommer från sillens högborg – Salt & Sill på Klädesholmen, Tjörn. Varje år anordnar hotellet tävlingen Årets Sill, som utses på Sillens dag, den 6 juni på Klädesholmen. Här delar de med sig av ett av sina favoritrecept: Äpple- och pepparrotssill.

Ingredienser:

2-3 hela inlagda sillfiléer
1 ½ dl gräddfil
½ dl majonnäs
½ dl fint tärnat äpple
1 msk riven färsk pepparrot
1 tsk hackad persilja
1 nypa malen vitpeppar
1 tsk citronjouice
ev lite salt

Beredning:

Blanda alla ingredienser förutom sillen.
Skär sillen i bitar efter eget tycke.
Vänta med att smaka av sillen till dagen efter så sillen och kryddorna hinner ge smak.

Njut av våra andra recept:

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.