Countryside Hotels logo
Countryside Hotels logo
MENUMENU
  • Erbjudanden
  • Weekendpaket
        • Klicka här för att se alla weekendpaket »

        • Countryside Break
        • Countryside Living
        • Countryside Weekend
        • Fiskepaket
        • Fredagsmys
        • Golfpaket
        • Gourmétpaket
        • Halloween & höstlovsfirande
        • Herrgård- och slottsweekend
        • Hälso-och träningshelger
        • Jaktresor
        • Julpaket
        • Minisemester
        • Mårten Gås
        • Nyårspaket
        • Nöje & kultur
        • Romantisk weekend
        • Påskpaket
        • Spaweekend
        • Vandringspaket
  • Hotellen
        • Klicka här för att se alla hotell »

        • klicka här för karta >>

        • Asa Herrgård
        • Albert Hotell
        • Bjertorp Slott
        • Brösarps Gästgifveri & SPA
        • Båsenberga Hotell
        • Dömle Herrgård Spa & Resort
        • Fredriksborg Hotell
        • Fryksås Hotell & Gestgifveri
        • Gimo Herrgård
        • Hennickehammars Herrgård
        • Hestraviken hotell & restaurang
        • Hotell Järvsöbaden
        • Hotell Slottsbacken
        • Karlaby Kro
        • Körunda Hotell
        • Mauritzbergs Slott
        • Möckelsnäs Herrgård
        • Nääs Fabriker Hotell & Restaurang
        • Rosersbergs Slottshotell
        • Salt & Sill
        • Storsätra Fjällhotell
        • Stufvenäs Gästgifveri
        • Sundbyholms Slott
        • Söderfors Herrgård
        • Söderköpings Brunn
        • Toftaholm Herrgård
        • Två Skyttlar
        • Tällbergsgårdens Hotell
        • Ulvsby Herrgård
        • Villa Gransholm
        • Vadstena Klosterhotel
        • Villa Källhagen
        • Villa Sjötorp
        • Västanå slott
        • Wallby Säteri
        • Ängavallen
  • Möten & konferens
  • Om oss
    • Läs mer om oss
    • Bli en av oss
    • Vanliga frågor och svar
    • Få en skräddarsydd offert
    • Kontakta oss
    • Bokningsinformation
    • Press
  • English
  • Publicerat januari 4, 2018
  • Recept

Ballottine på majskyckling med spetskål, murklor och salladslök

Recept på ballottine på majskyckling med spetskål, murklor och salladslök

Det här receptet kommer från Villa Gransholm i småländska Gemla.

För 4 portioner behöver du:

600 g majskycklingbröst 4 bitar
1 äggula
salvia och dragon efter smak
3 msk grädde
1 citron, skalet
salt och svartpeppar
16 tunna skivor fläsksida

Spetskål, murklor och salladslök:

2 dl förvällda murklor
350 g spetskål
1 schalottenlök
smör
salt och svartpeppar

8 salladslökar
8 körsbärstomater
salt och svartpeppar

Rödvinssås:

1 l kalvfond
1/2 l rött vin
citrontimjanblommor
salt och svartpeppar

Gör så här:

Parera bröstfiléerna, skär ett snitt nästan igenom filén och vik upp den likt en fjäril. Ta sedan putset från pareringen och de överblivna bitarna av kycklingen och lägg i en mixer. Mixa till en färs, tillsätt äggula, salvia, dragon och grädde under mixning. Smaka av med salt, svartpeppar och citronskal. Lägg två matskedar färs i mitten av bröstfiléerna, rulla ihop till små korvar, linda in dem i det skivade fläsket (fyra skivor per ballotine). Rulla plastfolie runt, rulla till små korvar och tryck till ändarna på plasten. Kör sedan korvarna på 100° ånga i 18 minuter, kyl direkt efter.

Spetskål, murklor och salladslök:

Tvätta spetskål och murklor grundligt, särskilt håligheterna i svampen. Skär spetskålen och murklorna i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken. Sautera kålen gyllenbrun med lite smör, tillsätt löken och murklorna, fräs i ett par minuter på medelhög värme och smaka av med salt och svartpeppar.

Rödvinssås:

Koka ihop kalvfonden tills 6 dl återstår. Tillsätt blommorna från citrontimjan samt rött vin. Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servering:

Värm en stekpanna på medelhög värme med smör och olja. Ta av plasten runt kycklingballotinerna och stek dem gyllenbruna, cirka 10 minuter på medelhög värme. Ös dem regelbundet under tiden med steksaften från kycklingen. Baka tomaterna med salt, svartpeppar och olja i 5 minuter på 200° i ugn. Arrangera kycklingen med kål på en tallrik, nappera sås runt om och servera med färsk potatis.

Följ oss

Senaste nyheterna

Världens första take away weekend

Öppet brev till Sveriges regering

Västkusthotell blir del av Countryside Hotels

Kategorier

  • Aktivitet (6)
  • Mat (2)
  • Nyheter (41)
  • Recept (35)
  • Romantik (4)
  • Spa (3)
  • upplev (14)
  • Weekend (23)
FöregåendeFöregående inläggGrillad röding med ugnsbakade betor och inlagd fänkål
Nästa inläggGrön sparris med tryffelhollandaise och pocherat äggNästa
FöregåendeFöregående
NästaNästa

Liknande inlägg

Minisemlor med tryffel, kola eller lakrits

Minisemlor med tryffel, kola eller lakrits

Detta supegoda recept på Minisemlor med olika fyllningar kommer från våra vänner på recept.se. Fyll dina semlor med tryffel, kola eller lakrits. Perfekt att bjuda

Läs mer
Recept på lakritskolapaj med blåbärsmaräng

Recept på lakritskolapaj med blåbärsmaräng

Receptet på dessa lika läckra som vackra Lakritskolapaj med blåbärsmaräng är från våra vänner på recept.se Författare av receptet är Elisabeth Johansson. Det här behöver du för

Läs mer
Tre sorters müsli du gör enkelt hemma

Tre sorters müsli du gör enkelt hemma

Det här receptet kommer från våra vänner på recept.se Det här behöver du: Frögranola 3 dl havregryn 3 dl dinkelflingor 1 dl Pumpafrön 1 dl

Läs mer

Hotell för möten, vila & njutning

De utvalda hotellen som samverkar inom Countryside Hotels är alla privatägda med en egen unik profil, historia och identitet. Hitta det du längtar efter bland hundratals weekendpaket på olika teman – från rogivande spahelger och romantiska weekends till lärorika temahelger under ledning av kända profiler. Varmt välkommen!

Kontakt

  • Stationsvägen 18, Åkersberga
  • 031 - 13 18 70
  • info@countrysidehotels.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss

Facebook-f Instagram Twitter Pinterest

Agent login

Vår policy

© 2021 Countryside Hotels. Webbplats från Shiki

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nej tack, kanske en annan gång!