Countryside Hotels logo
Countryside Hotels logo
MENUMENU
  • Erbjudanden
  • Weekendpaket
        • Klicka här för att se alla weekendpaket »

        • Countryside Break
        • Countryside Living
        • Countryside Weekend
        • Fiskepaket
        • Fredagsmys
        • Golfpaket
        • Gourmétpaket
        • Halloween & höstlovsfirande
        • Herrgård- och slottsweekend
        • Hälso-och träningshelger
        • Jaktresor
        • Julpaket
        • Minisemester
        • Mårten Gås
        • Nyårspaket
        • Nöje & kultur
        • Romantisk weekend
        • Påskpaket
        • Spaweekend
        • Vandringspaket
  • Hotellen
        • Klicka här för att se alla hotell »

        • klicka här för karta >>

        • Asa Herrgård
        • Albert Hotell
        • Bjertorp Slott
        • Brösarps Gästgifveri & SPA
        • Båsenberga Hotell
        • Dömle Herrgård Spa & Resort
        • Fredriksborg Hotell
        • Fryksås Hotell & Gestgifveri
        • Gimo Herrgård
        • Hennickehammars Herrgård
        • Hestraviken hotell & restaurang
        • Hotell Järvsöbaden
        • Hotell Slottsbacken
        • Karlaby Kro
        • Körunda Hotell
        • Mauritzbergs Slott
        • Möckelsnäs Herrgård
        • Nääs Fabriker Hotell & Restaurang
        • Rosersbergs Slottshotell
        • Salt & Sill
        • Storsätra Fjällhotell
        • Stufvenäs Gästgifveri
        • Sundbyholms Slott
        • Söderfors Herrgård
        • Söderköpings Brunn
        • Toftaholm Herrgård
        • Två Skyttlar
        • Tällbergsgårdens Hotell
        • Ulvsby Herrgård
        • Villa Gransholm
        • Vadstena Klosterhotel
        • Villa Källhagen
        • Villa Sjötorp
        • Västanå slott
        • Wallby Säteri
        • Ängavallen
  • Möten & konferens
  • Om oss
    • Läs mer om oss
    • Bli en av oss
    • Vanliga frågor och svar
    • Få en skräddarsydd offert
    • Kontakta oss
    • Bokningsinformation
    • Press
  • English
  • Publicerat januari 4, 2018
  • Recept

Chokladganache med hallonmousse

Recept på chokladganache med hallonmousse

Hallon och choklad i kombination är alltid gott. Och lite extra gott blir det i den här härliga Chokladganachen med hallonmousse. Receptet kommer från Tällbergsgården, vars ägarfamilj i många generationer har härbergerat gäster med en vidunderlig utsikt över Siljan i Dalarna.

Till fyra portioner behöver du:

Chokladganache

60 g smör
60 g mörk choklad
1 ägg
1 äggula
1 msk strösocker
3 msk vetemjöl
kakaopulver

Hallonmousse

125 g frysta hallon
4 1/2 msk socker
1/2 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
hallon

Smält smöret med chokladen i mikro på låg effekt. Vispa ägg, äggula och socker luftigt. Häll i chokladen i äggvispet, samt sikta i vetemjölet. Vänd ihop till en klumpfri smet. Smörj och pudra i kakao i 4 portionsformar. Fördela smeten i formarna. Ställ formarna i frysen 1 timme. Grädda direkt från frys i ugn 195°, cirka 6 minuter. Den ska fortfarande vara krämig inuti.

Hallonmousse: 

Koka upp socker och hälften av hallonen. Kör i mixer och sila bort kärnorna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och krama sedan ur dem. Rör ner gelatinet och vaniljsockret i den varma hallonsåsen. Låt svalna.

Vispa grädden lätt. Det är viktigt att den inte vispas för hårt, då kan moussen skära sig. När hallon- och gelatinblandningen börjar stelna, vänder du ner grädden. Spritsa upp i portionsformar eller i en stor skål. Låt svalna i kyl cirka 2 timmar. Är moussen i en stor skål, går det att göra fina ›ägg‹ med hjälp av en varm sked.

Servering:

Servera den ljumma chokladganachen med hallonmousse och färska hallon.

Följ oss

Senaste nyheterna

Världens första take away weekend

Öppet brev till Sveriges regering

Västkusthotell blir del av Countryside Hotels

Kategorier

  • Aktivitet (6)
  • Mat (2)
  • Nyheter (41)
  • Recept (35)
  • Romantik (4)
  • Spa (3)
  • upplev (14)
  • Weekend (23)
FöregåendeFöregående inläggRickard Halleröds chokladtryfflar
Nästa inläggGrillad röding med ugnsbakade betor och inlagd fänkålNästa
FöregåendeFöregående
NästaNästa

Liknande inlägg

Minisemlor med tryffel, kola eller lakrits

Minisemlor med tryffel, kola eller lakrits

Detta supegoda recept på Minisemlor med olika fyllningar kommer från våra vänner på recept.se. Fyll dina semlor med tryffel, kola eller lakrits. Perfekt att bjuda

Läs mer
Recept på lakritskolapaj med blåbärsmaräng

Recept på lakritskolapaj med blåbärsmaräng

Receptet på dessa lika läckra som vackra Lakritskolapaj med blåbärsmaräng är från våra vänner på recept.se Författare av receptet är Elisabeth Johansson. Det här behöver du för

Läs mer
Tre sorters müsli du gör enkelt hemma

Tre sorters müsli du gör enkelt hemma

Det här receptet kommer från våra vänner på recept.se Det här behöver du: Frögranola 3 dl havregryn 3 dl dinkelflingor 1 dl Pumpafrön 1 dl

Läs mer

Hotell för möten, vila & njutning

De utvalda hotellen som samverkar inom Countryside Hotels är alla privatägda med en egen unik profil, historia och identitet. Hitta det du längtar efter bland hundratals weekendpaket på olika teman – från rogivande spahelger och romantiska weekends till lärorika temahelger under ledning av kända profiler. Varmt välkommen!

Kontakt

  • Stationsvägen 18, Åkersberga
  • 031 - 13 18 70
  • info@countrysidehotels.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss

Facebook-f Instagram Twitter Pinterest

Agent login

Vår policy

© 2021 Countryside Hotels. Webbplats från Shiki

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nej tack, kanske en annan gång!