Chokladkonfekt med mjuk kola

Chokladkonfekt med mjuk kola

De här söta chokladkonfekten med mjuk kola passar perfekt som julgodis. Och lätta att göra är de också! Vi bjuder på det här receptet tillsammans med vår partner recept.se.

Detta behöver du för att göra chokladkonfekt

En burk Kondenserad mjölk, 150 g choklad (70 %) och 1 msk torkade hallon.

Så här går du tillväga

  1. Koka burken med kondenserad mjölk utan att öppna den. Burken ska kokas i 3 timmar i rikligt med vatten. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden, annars riskerar du att innehållet läcker ut. Det går bra att koka burken flera dagar i förväg.
  2. Hacka den mörka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp en kastrull med vatten och placera en sil på kastrullens kant. Ställ skålen med choklad däri, så den inte vidrör vattnet. Rör i chokladen, tills den har smält. Ta chokladen från värmen och låt den svalna lite.
  3. Lägg ca 1 ½ tsk choklad i varje kakform. Använd en pensel till att fördela choklad runt formens kanter, så det fortfarande finns plats för fyllningen i mitten. Ställ chokladformarna uppochner på ett bakplåtspapper tills chokladen har stelnat.
  4. Öppna burken med den kokta kondenserade mjölken. Inuti har mjölken nu förvandlats till en smaskig kolasmet. Fyll en liten spritspåse gjord av bakplåtspapper med smeten och fyll chokladformarna med smeten. Överfyll inte.
  5. Lägg ett tunt lager smält choklad på kolasmeten som lock, och strö lite torkade hallon ovanpå innan chokladen stelnat. Du kan också strö på finhackade nötter, mandlar, kokos eller bakglitter om du vill variera.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev