Chokladkonfekt med mjuk kola

De här söta chokladformarna passar bra som julgodis. Och lätta att göra är de också! Vi bjuder på det här recept tillsammans med vår partner recept.se. För en enkel steg-för-steg guide med bilder och detaljerad beskrivning för hur du gör dessa delikatesser – klicka här.

Du behöver:

1 burk Kondenserad mjölk150 g choklad (70 %)1 msk torkade hallon

  1. Koka burken med kondenserad mjölk utan att öppna den. Burken ska kokas i 3 timmar i rikligt med vatten. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden, annars riskerar du att innehållet läcker ut. Det går bra att koka burken flera dagar i förväg.
  2. Hacka den mörka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp en kastrull med vatten och placera en sil på kastrullens kant. Ställ skålen med choklad däri, så den inte vidrör vattnet. Rör i chokladen, tills den har smält. Ta chokladen från värmen och låt den svalna lite.
  3. Lägg ca 1 ½ tsk choklad i varje kakform. Använd en pensel till att fördela choklad runt formens kanter, så det fortfarande finns plats för fyllningen i mitten. Ställ chokladformarna uppochner på ett bakplåtspapper tills chokladen har stelnat.
  4. Öppna burken med den kokta kondenserade mjölken. Inuti har mjölken nu förvandlats till en smaskig kolasmet. Fyll en liten spritspåse gjord av bakplåtspapper med smeten och fyll chokladformarna med smeten. Överfyll inte.
  5. Lägg ett tunt lager smält choklad på kolasmeten som lock, och strö lite torkade hallon ovanpå innan chokladen stelnat. Du kan också strö på finhackade nötter, mandlar, kokos eller bakglitter om du vill variera.

Njut av våra andra recept:

Kardemummabullar

Kardemummabullar

Kardemummabullar Det här receptet på saftigt goda kardemummabullar som vi inte kan få nog av, har vi lånat från våra vänner

Läs mer

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.