Chokladkonfekt med mjuk kola

Chokladkonfekt med mjuk kola

Dessa underbara chokladkonfekter med len kolasmet är en idealiskt läckerhet för julen. Och det bästa av allt är att de är enkla att tillverka! Vi bjuder på det här receptet tillsammans med vår partner recept.se.

För att skapa dessa läckra chokladkonfekter behöver du följande ingredienser:

  • En burk kondenserad mjölk.
  • 150 gram mörk choklad (minst 70% kakao).
  • 1 matsked torkade hallon.

Här är stegen för att skapa denna delikata konfekt:

  1. Börja med att koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk. Låt den koka i rikligt med vatten i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden för att undvika läckage. Du kan förbereda detta steg flera dagar i förväg.
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp vatten i en kastrull och placera en sil ovanpå kastrullen. Placera chokladen i silen så att den inte kommer i kontakt med vattnet. Rör om chokladen tills den smälter. Ta bort skålen från värmen och låt chokladen svalna något.
  3. Fyll varje kakform med cirka 1 ½ tesked smält choklad. Använd en pensel för att försiktigt fördela chokladen längs formens kanter så att det fortfarande finns utrymme i mitten för fyllningen. Placera chokladformarna upp och ner på ett bakplåtspapper tills chokladen har stelnat.
  4. Öppna den kokta burken med kondenserad mjölk. Inuti finner du nu en utsökt kolasmet. Fyll en liten spritspåse, tillverkad av bakplåtspapper, med kolasmeten och fyll chokladformarna försiktigt. Var försiktig så att du inte överfyller dem.
  5. Täck kolasmeten med ett tunt lager smält choklad för att skapa ett lock. Strö lite torkade hallon ovanpå chokladen innan den stelnar. Om du vill variera smaken kan du också tillsätta finhackade nötter, mandlar, kokos eller dekorativ bakglitter.

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev