Fetaost och kycklingpaj

Recept på fetaost och kycklingpaj

Den här goda pajen med recept från recept.se, är perfekt att laga under härliga hösthelger. 

Ingredienser till pajdegen:

  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten

Ingredienser till fyllningen:

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 350 g grillat eller stekt kycklingkött
  • 200 g fetaost
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl kesella
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk färsk hackad rosmarin
  • Salt och peppar

Så här gör du pajdegen:

Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp sedan ihop mjölet och smöret för hand eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är cirka 24 cm i diameter och ställ den kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.

Så här gör du fyllningen:

Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Hacka löken och vitlöken och stek den genomskinlig i smör på medelvärme. Strimla kycklingköttet och lägg det tillsammans med löken i pajskalet.

Blanda ihop resten av ingredienserna och häll det över löken och kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter tills att fyllningen har stannat.

Bon appetit!

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev