Fetaost och kycklingpaj

Den här goda pajen med recept från recept.se, är perfekt att laga under härliga hösthelger. 

Till pajdegen:

125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten

Till fyllningen:

2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör
350 g grillat eller stekt kycklingkött
200 g fetaost
3 st ägg
1.5 dl mjölk
1 dl kesella
2 dl riven ost
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 msk torkad timjan
1 msk färsk hackad rosmarin
Salt
Peppar

Så här gör du pajdegen:

Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp ihop mjölet och smöret för hand eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter, och ställ den kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.

Så här gör du fyllningen:

Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Hacka löken och vitlöken och stek den genomskinlig i smör på medelvärme. Strimla kycklingköttet och lägg det tillsammans med löken i pajskalet.

Blanda ihop resten av ingredienserna och häll det över lök och kyckling. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter, tills fyllningen stannat.

Bon appetit!