Fetaost och kycklingpaj

4 januari, 2018

Recept på fetaost och kycklingpaj

Den här goda pajen med recept från recept.se, är perfekt att laga under härliga hösthelger. 

Ingredienser till pajdegen:

  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten

Ingredienser till fyllningen:

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 350 g grillat eller stekt kycklingkött
  • 200 g fetaost
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl kesella
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk färsk hackad rosmarin
  • Salt och peppar

Så här gör du pajdegen:

Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp sedan ihop mjölet och smöret för hand eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är cirka 24 cm i diameter och ställ den kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.

Så här gör du fyllningen:

Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Hacka löken och vitlöken och stek den genomskinlig i smör på medelvärme. Strimla kycklingköttet och lägg det tillsammans med löken i pajskalet.

Blanda ihop resten av ingredienserna och häll det över löken och kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter tills att fyllningen har stannat.

Bon appetit!

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nej tack, kanske en annan gång!

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang