Den här goda pajen med recept från recept.se, är perfekt att laga under härliga hösthelger.
Ingredienser till pajdegen:
- 125 g kallt smör
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk kallt vatten
Ingredienser till fyllningen:
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 350 g grillat eller stekt kycklingkött
- 200 g fetaost
- 3 st ägg
- 1.5 dl mjölk
- 1 dl kesella
- 2 dl riven ost
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk honung
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk färsk hackad rosmarin
- Salt och peppar
Så här gör du pajdegen:
Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp sedan ihop mjölet och smöret för hand eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är cirka 24 cm i diameter och ställ den kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
Så här gör du fyllningen:
Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Hacka löken och vitlöken och stek den genomskinlig i smör på medelvärme. Strimla kycklingköttet och lägg det tillsammans med löken i pajskalet.
Blanda ihop resten av ingredienserna och häll det över löken och kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter tills att fyllningen har stannat.
Bon appetit!