Laga en underbart god grillad röding med ugnsbakade betor och inlagd fänkål. Detta supergoda recept kommer från vårt medlemshotell Tällbergsgårdens Hotell i Dalarna.
Grillad röding för 4 portioner
- 4 rödingfiléer
- 200 g späda rödbetor
- 200 g späda gulbetor
- 3 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
Skär bort benen från rödingfiléerna, behåll skinnet och torka av med hushållspapper. Ringla över olivolja, salta och peppar. Grilla 2 minuter på varje sida.
Ugnsbakade betor och inlagd fänkål
- 100 g fänkål
- 2 tsk ättika
- 1 msk socker
- 2 msk vatten
- 1 nypa vaniljsocker
Koka betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt dem svalna och dra sedan av skalet från betorna. Klyfta dem och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Baka i ugn på 200° i 4 minuter.
Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker, vatten och vaniljsocker. Slå vätskan över fänkålen och låt dra några minuter.
Servering
Servera de varma, rostade betorna med den nygrillade rödingen. Toppa med den inlagda fänkålen.