Grillad röding med ugnsbakade betor och inlagd fänkål

(4 port)

4 rödingfiléer
200 g späda rödbetor
200 g späda gulbetor
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

Inlagd fänkål

100 g fänkål
2 tsk ättika
1 msk socker
2 msk vatten
1 nypa vaniljsocker

Koka betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt dem svalna och dra sedan av skalet från betorna. Klyfta dem och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Baka i ugn på 200° i 4 minuter.


Inlagd fänkål:

Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker, vatten och vaniljsocker. Slå vätskan över fänkålen och låt dra några minuter.

Skär bort benen från rödingfiléerna, behåll skinnet och torka av med hushållspapper. Ringla över olivolja, salta och peppar. Grilla 2 minuter på varje sida.

Servering:

Servera de varma, rostade betorna med den nygrillade rödingen. Toppa med den inlagda fänkålen.

Detta recept kommer från hotell Tällbergsgården i Tällberg i Dalarna.