Grillad röding med ugnsbakade betor och inlagd fänkål

Vinterupplevelser i Sverige

(4 port)

  • 4 rödingfiléer
  • 200 g späda rödbetor
  • 200 g späda gulbetor
  • 3 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar

Inlagd fänkål

  • 100 g fänkål
  • 2 tsk ättika
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 nypa vaniljsocker

Koka betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt dem svalna och dra sedan av skalet från betorna. Klyfta dem och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Baka i ugn på 200° i 4 minuter.

Inlagd fänkål:

Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker, vatten och vaniljsocker. Slå vätskan över fänkålen och låt dra några minuter.

Skär bort benen från rödingfiléerna, behåll skinnet och torka av med hushållspapper. Ringla över olivolja, salta och peppar. Grilla 2 minuter på varje sida.

Servering:

Servera de varma, rostade betorna med den nygrillade rödingen. Toppa med den inlagda fänkålen.

Detta recept kommer från hotell Tällbergsgården i Tällberg i Dalarna.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev