Grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg

Recept på grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg

(4 port)

16 gröna sparris

Tryffelhollandaise

  • 2 äggulor
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk tryffelolja
  • 200 g smör
  • salt och vitpeppar

Pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 1 l vatten
  • 3/4 dl vinäger
  • 5 g färsk tryffel

Gör så här:

Värm en kastrull med vatten på spisen för att blanchera sparrisen i. Skala sparrisen och ta bort 3 centimeter i slutet på stjälken.

Tryffelhollandaise:

Smält smöret och låt svalna. Vispa 4 msk vinäger, 2 äggulor, salt och vitpeppar i en skål i vattenbad. Vispa till dubbel storlek och luftig konsistens. Tillsätt försiktigt smör och tryffelolja i en tunn stråle, det är viktigt att hela tiden vispa. Ta hollandaisen från värmen och smaka av med salt och vitpeppar.

Pocherat ägg:

Koka upp vatten och vitvinsvinäger. Knäck äggen ett i taget i en kopp och vänd försiktigt ner i vätskan. Sjud i 3-4 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Servering:

Blanchera sparrisen i kokande vatten i 4-6 minuter. Arrangera med tryffelhollandaise och pocherat ägg. Avsluta med att skiva över tryffel.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev