Grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg

(4 port)

16 gröna sparris

Tryffelhollandaise

  • 2 äggulor
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk tryffelolja
  • 200 g smör
  • salt och vitpeppar

Pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 1 l vatten
  • 3/4 dl vinäger
  • 5 g färsk tryffel

Gör så här:

Värm en kastrull med vatten på spisen för att blanchera sparrisen i. Skala sparrisen och ta bort 3 centimeter i slutet på stjälken.

Tryffelhollandaise:

Smält smöret och låt svalna. Vispa 4 msk vinäger, 2 äggulor, salt och vitpeppar i en skål i vattenbad. Vispa till dubbel storlek och luftig konsistens. Tillsätt försiktigt smör och tryffelolja i en tunn stråle, det är viktigt att hela tiden vispa. Ta hollandaisen från värmen och smaka av med salt och vitpeppar.

Pocherat ägg:

Koka upp vatten och vitvinsvinäger. Knäck äggen ett i taget i en kopp och vänd försiktigt ner i vätskan. Sjud i 3-4 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Servering:

Blanchera sparrisen i kokande vatten i 4-6 minuter. Arrangera med tryffelhollandaise och pocherat ägg. Avsluta med att skiva över tryffel.

Njut av våra andra recept:

Kardemummabullar

Kardemummabullar

Kardemummabullar Det här receptet på saftigt goda kardemummabullar som vi inte kan få nog av, har vi lånat från våra vänner

Läs mer

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.