Här delar vi med oss utav ett fantastiskt gott recept på grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg. Lycka till och smaklig måltid!
Detta recept räcker till 4 portioner
Grön sparris
- 16 gröna sparris
Värm en kastrull med vatten på spisen för att blanchera sparrisen i. Skala sparrisen och ta bort 3 centimeter i slutet på stjälken.
Tryffelhollandaise
- 2 äggulor
- 4 msk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk tryffelolja
- 200 g smör
- salt och vitpeppar
Smält smöret och låt svalna. Vispa 4 msk vinäger, 2 äggulor, salt och vitpeppar i en skål i vattenbad. Vispa till dubbel storlek och luftig konsistens. Tillsätt försiktigt smör och tryffelolja i en tunn stråle, det är viktigt att hela tiden vispa. Ta hollandaisen från värmen och smaka av med salt och vitpeppar.
Pocherat ägg
- 4 ägg
- 1 l vatten
- 3/4 dl vinäger
- 5 g färsk tryffel
Koka upp vatten och vitvinsvinäger. Knäck äggen ett i taget i en kopp och vänd försiktigt ner i vätskan. Sjud i 3-4 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Servering
Blanchera sparrisen i kokande vatten i 4-6 minuter. Arrangera med tryffelhollandaise och pocherat ägg. Avsluta med att skiva över tryffel.