Grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg

Här delar vi med oss utav ett fantastiskt gott recept på grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg. Lycka till och smaklig måltid!

Recept på grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg

Detta recept räcker till 4 portioner

Grön sparris

  • 16 gröna sparris

Värm en kastrull med vatten på spisen för att blanchera sparrisen i. Skala sparrisen och ta bort 3 centimeter i slutet på stjälken.

Tryffelhollandaise

  • 2 äggulor
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk tryffelolja
  • 200 g smör
  • salt och vitpeppar

Smält smöret och låt svalna. Vispa 4 msk vinäger, 2 äggulor, salt och vitpeppar i en skål i vattenbad. Vispa till dubbel storlek och luftig konsistens. Tillsätt försiktigt smör och tryffelolja i en tunn stråle, det är viktigt att hela tiden vispa. Ta hollandaisen från värmen och smaka av med salt och vitpeppar.

Pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 1 l vatten
  • 3/4 dl vinäger
  • 5 g färsk tryffel

Koka upp vatten och vitvinsvinäger. Knäck äggen ett i taget i en kopp och vänd försiktigt ner i vätskan. Sjud i 3-4 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Servering

Blanchera sparrisen i kokande vatten i 4-6 minuter. Arrangera med tryffelhollandaise och pocherat ägg. Avsluta med att skiva över tryffel.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev