Här delar vi med oss utav ett fantastiskt gott recept på grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg. Lycka till och smaklig måltid!
Detta recept räcker till 4 portioner
Grön sparris
- 16 gröna sparris
Fyll en kastrull med vatten och ställ på spisen för att börja förbereda sparrisen för blanchering. Innan du lägger sparrisen i det kokande vattnet, skalar du den och tar bort 3 centimeter i slutet av stjälken.
Tryffelhollandaise
- 2 äggulor
- 4 msk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk tryffelolja
- 200 g smör
- salt och vitpeppar
Smält smöret och låt det svalna. Vispa 4 msk vinäger, 2 äggulor, salt och vitpeppar i en skål i vattenbad. Vispa till dubbel storlek och luftig konsistens. Tillsätt försiktigt smör och tryffelolja i en tunn stråle, det är viktigt att hela tiden vispa. Ta hollandaisen från värmen och smaka av med salt och vitpeppar.
Pocherat ägg
- 4 ägg
- 1 l vatten
- 3/4 dl vinäger
- 5 g färsk tryffel
Koka upp vatten och vitvinsvinäger. Knäck äggen ett i taget i en kopp och vänd försiktigt ner i vätskan. Sjud i 3-4 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Servering
Förbered sparrisen genom att blanchera den i kokande vatten i 4-6 minuter tills den är krispig och mör. När sparrisen är klar, arrangera den på tallriken tillsammans med pocherat ägg och den ljuvliga tryffelhollandaisen. För att göra rätten ännu mer smakfull, skiva över lite tryffel som en sista touch innan servering. Bon appétit!