Countryside Hotels logo
Countryside Hotels logo
MENUMENU
  • Hotellen
        • Klicka här för att se alla hotell »

        • Asa Herrgård
        • Albert Hotell
        • Bjertorp Slott
        • Brösarps Gästgifveri & SPA
        • Båsenberga Hotell
        • Dömle Herrgård Spa & Resort
        • Fredriksborg Hotell
        • Fryksås Hotell & Gestgifveri
        • Gimo Herrgård
        • Hennickehammars Herrgård
        • Hestraviken hotell & restaurang
        • Hotell Järvsöbaden
        • Hotell Slottsbacken
        • Karlaby Kro
        • Körunda golf & konferenshotell
        • Mauritzbergs Slott
        • Munkedals Herrgård
        • Möckelsnäs Herrgård
        • Nääs Fabriker Hotell & Restaurang
        • Pensionat Styrsö Skäret
        • Salt & Sill
        • Skultuna Brukshotell
        • Skytteholm Hotell
        • Storsätra Fjällhotell
        • Stufvenäs Gästgifveri
        • Sundbyholms Slott
        • Söderfors Herrgård
        • Söderköpings Brunn
        • Toftaholm Herrgård
        • Tällbergsgårdens Hotell
        • Ulvsby Herrgård
        • Villa Gransholm
        • Vadstena Klosterhotel
        • Villa Källhagen
        • Villa Sjötorp
        • Västanå slott
        • Wallby Säteri
        • Wirsbo Herrgård
        • Ängavallen
  • Weekendpaket
        • Klicka här för att se alla weekendpaket »

        • Countryside Break
        • Countryside Living
        • Countryside Weekend
        • Fiskepaket
        • Fredagsmys
        • Golfpaket
        • Gourmétpaket
        • Hälso-och träningshelger
        • Jaktresor
        • Midsommarfirande
        • Minisemester
        • Nöje & Kultur
        • Romantisk Weekend
        • Påskpaket
        • Spaweekend
        • Vandringsresor
  • Erbjudanden
  • Upplev
    • Upplev på Countryside Hotels
    • Inspiration
    • Möten & events
    • Bröllop & fest
    • Matupplevelser
  • Om oss
    • Läs mer om oss
    • Vanliga frågor och svar
    • Få en skräddarsydd offert
    • Kontakta oss
    • Värdebevis från Upplevelse.com
    • Värdebevis från Greatdays
    • Regler för presentkort
    • Bokningsinformation
    • Vårt kvalitetsarbete
  • Presentkort
  • Svenska
  • English

Halstrad sejrygg med potatisrösti, tångkrabbsolja och primörer

Från Albert Kök & Hotell kommer detta härliga recept på halstrad sejrygg. Smaklig spis!

(4 port)

600 g sejrygg med skinn

olivolja

salt och vitpeppar

Potatisrösti

600 g potatis, skalad

salt och svartpeppar

olivolja

Tångkrabbsolja

100 g skal från tångkrabba eller från något annat skaldjur som räkor eller kräftor

50 g schalottenlök, finhackad

25 g morot, finhackad

25 g rotselleri, finhackad

1 msk tomatpuré

1 vitlöksklyfta, pressad

1 1/2 dl majsolja

3 svartpepparkorn

valfria primörer efter säsong

Skär upp sejryggen i fyra lika stora bitar, torka av med hushållspapper. Halstra i het panna i lite olivolja med skinnsidan neråt, salta och peppra. Ta upp bitarna ur pannan och tillaga dem färdigt i ugn vid 150° till en innertemperatur på 52° (använd digital stektermometer).

potatisrösti: Riv potatisen fint, krama ur vattnet och blanda i salt och svartpeppar. Använd en stekpanna eller små rostfria rundlar. Hetta upp olivolja, tryck sedan ut potatisen i pannan eller i rundlarna och stek tills det fått en gyllenbrun färg. Vänd röstin och stek på andra sidan tills den fått färg. Kör sedan klart i ugn vid 150° i cirka 45 minuter eller tills potatisen har mjuknat. Låt svalna och stycka den kall, värm sedan vid servering.

tångkrabbsolja: Fräs skaldjursskalen med lök och rotsaker i lite olja samt tomatpuré. Täck med olja och tillsätt vitlök och peppar. Koka upp och sjud i 2 timmar. Låt dra i kyl i 24 timmar. Sila genom finmaskig sil.

servering: Stek eller koka de primörer som finns att tillgå. Arrangera tillbehören som på bilden.

Njut av våra andra recept:

Grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg

Grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg

Grön sparris med tryffelhollandaise och pocherat ägg (4 port) 16 gröna sparris Tryffelhollandaise 2 äggulor 4 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk

Läs mer
Grava din egen lax

Grava din egen lax

Grava din egen lax Det är inte alls svårt att grava sin egen lax – denna älskade klassiker på jul-

Läs mer
Matjesillbakelse

Matjesillbakelse

Matjesillbakelse Till botten 50 g smör200 g kavring Till fyllningen 2 st gelatinblad400 g matjessill1 liten rödlökRivet skal av en

Läs mer
Chokladganache med hallonmousse

Chokladganache med hallonmousse

Chokladganache med hallonmousse Hallon och choklad i kombination är alltid gott. Och lite extra gott blir det i den här

Läs mer
Exteriörbild på Söderfors Herrgård

Nougatmousse från Söderköpings Brunn

Nougatmousse från Söderköpings Brunn (1 form) Botten 6 ägg 1 dl socker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk

Läs mer
Nässelsoppa med lättrökt gravad lax och fänkålscrudité

Nässelsoppa med lättrökt gravad lax och fänkålscrudité

Nässelsoppa med lättrökt gravad lax och fänkålscrudité (4 port) Ingredienser: 300 g nässlor, blancherade2 schalottenlökar, hackade2 vitlöksklyftor, hackade5 dl ljus

Läs mer
SE ALLA VÅRA GODA RECEPT

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Matupplevelser
Gourmetpaket

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.

LÄS MER

Hotell för möten, vila & njutning

De utvalda hotellen som samverkar inom Countryside Hotels är alla privatägda med en egen unik profil, historia och identitet. Hitta det du längtar efter bland hundratals hotellpaket på olika teman – från rogivande spahelger och romantiska weekends till lärorika temahelger under ledning av kända profiler. Varmt välkommen!

Kontakt

  • Stationsvägen 18, Åkersberga
  • 031 - 13 18 70
  • info@countrysidehotels.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss

Facebook Instagram Twitter Pinterest

Agent login

Press

Vår policy

Bildbank

© 2019 Countryside Hotels. Webbplats från Shiki