Honungsgratinerad chèvreost med smörstekta kantareller

Detta recept på chèvretoast med smörstekta kantareller från skogens eget skafferi är lika enkelt som gott.

(4 port)

  • 4 toastbröd
  • 4 skivor chèvreost à 50 g
  • 1 msk flytande honung
  • 1 1/2 dl kantareller
  • salt och svartpeppar
  • smör
  • ärtskott
  • balsamicocrème (crèma di balsamico)

Skär toastbrödet så det får samma form som chèvreosten. Lägg osten på brödet och ringla över honungen. Gratinera i 200° tills osten får fin färg.

Ansa kantarellerna och stek dem i smör. Smaka av med salt och svartpeppar. Arrangera toasten och kantarellerna på tallrik och dekorera med ärtskott och balsamicovinägersirap.

Njut av våra andra recept:

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.