Matjesillbakelse

Till botten

50 g smör
200 g kavring

Till fyllningen

2 st gelatinblad
400 g matjessill
1 liten rödlök
Rivet skal av en citron
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
3 dl crème fraiche
125 g färskost

Till serveringen

2 msk gräslök
2 msk röd stenbitsrom
2 st ark hård plastfilm

Så här gör du botten:

Skär 8 stycken 6×20 cm stora remsor av plastfilmen. Rulla ihop varje remsa till en cylinder och tejpa ihop. Ställ cylindrarna på en bricka med bakplåtspapper. Smält smöret. Mixa kavring och smör till smulor och häll i dem i botten av cylindrarna, tryck ihop till bottnar.

Fyllning:

Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Låt hacka sillen och rödlöken fint. Riv citronskalet och blanda ihop med sill, lök, citronskal, rödlök, gräslök och persilja. Blanda ihop crème fraichen och färskosten och värm 1 dl av blandningen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem i den varma blandningen. Blanda ihop med resten av krämen, och rör ner sillröran. Fördela blandningen i cylindrarna och släta till ytan. Ställ kallt i minst 3 timmar.

Servering:

Klipp försiktigt upp tejpen på cylindrarna och ta bort plasten. Strö hackad gräslök ovanpå och lägg en tesked stenbitsrom på toppen.

Njut av våra andra recept:

Matjesillbakelse

Matjesillbakelse

Matjesillbakelse Till botten 50 g smör200 g kavring Till fyllningen 2 st gelatinblad400 g matjessill1 liten rödlökRivet skal av en

Läs mer

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.