Countryside Hotels logo
Countryside Hotels logo
MENUMENU
  • Erbjudanden
  • Weekendpaket
        • Klicka här för att se alla weekendpaket »

        • Alla hjärtans dag
        • Countryside Break
        • Countryside Weekend
        • Fiskepaket
        • Fredagsmys
        • Golfpaket
        • Gourmétpaket
        • Herrgård- och slottsweekend
        • Hälso-och träningshelger
        • Jaktresor
        • Romantisk weekend
        • Midsommarfirande
        • Minisemester
        • Nöje & kultur
        • Påskpaket
        • Spaweekend
        • Stanna lite längre
        • Ut & njut
        • Vandringspaket
        • Workation
  • Hotellen
        • Klicka här för att se alla hotell »

        • klicka här för karta >>

        • Asa Herrgård
        • Albert Hotell
        • Bjertorp Slott
        • Brösarps Gästgifveri & SPA
        • Båsenberga Hotell
        • Dömle Herrgård Spa & Resort
        • Fredriksborg Hotell
        • Fryksås Hotell & Gestgifveri
        • Gimo Herrgård
        • Hennickehammars Herrgård
        • Hestraviken hotell & restaurang
        • Hotell Järvsöbaden
        • Hotell Slottsbacken
        • Körunda Hotell
        • Mauritzbergs Slott
        • Nääs Fabriker Hotell & Restaurang
        • Rosersbergs Slottshotell
        • Salt & Sill
        • Storsätra Fjällhotell
        • Stufvenäs Gästgifveri
        • Sundbyholms Slott
        • Söderfors Herrgård
        • Söderköpings Brunn
        • Toftaholm Herrgård
        • Två Skyttlar
        • Tällbergsgårdens Hotell
        • Ulvsby Herrgård
        • Villa Gransholm
        • Vadstena Klosterhotel
        • Villa Källhagen
        • Villa Sjötorp
        • Västanå slott
        • Wallby Säteri
        • Ängavallen
  • Möten & konferens
  • Om oss
    • Läs mer om oss
    • Bli en av oss
    • Vanliga frågor och svar
    • Få en skräddarsydd offert
    • Kontakta oss
    • Bokningsinformation
    • Press
  • English
  • Publicerat oktober 2, 2020
  • Recept

Minisemlor med tryffel, kola eller lakrits

Minisemlor med tryffel, kola eller lakrits

Detta supegoda recept på Minisemlor med olika fyllningar kommer från våra vänner på recept.se. Fyll dina semlor med tryffel, kola eller lakrits. Perfekt att bjuda på till fikat eller kalaset!

Basrecept på minisemlor (20 bullar)

Ingredienser till fördeg:

  • 3, 25 dl kall mjölk
  • 85 g smör

Ingredienser till degen

  • Knappt 1 dl råsocker
  • 0,5 msk havssalt
  • 1 ägg
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 4-5 dl vetemjöl

Så här gör du:

Fördeg: Blanda ihop ingredienserna och låt degen jäsa i 3 timmar.

Deg: Blanda ihop samtliga ingredienser och arbeta degen i 10 minuter i maskin eller knåda intensivt i 15 minuter. Dela degen i 2 delar och dela varje del i 20 bitar. Forma till släta små bullar, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 1 timme. Värm ugnen till 250°. Grädda bullarna i 7–8 minuter, tills de fått fin färg.

Tryffelsemlor

  • 8 st minibullar (se basrecept ovan)
  • kakao att pudra över
  • 100 g vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 125 g mörk choklad – 70%
  • 100 g mandelmassa
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk mjölk

Så här gör du

Dag 1 –  Tryffel: Sjud upp grädde och honung i en kastrull, ta av från värmen. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden under omrörning, cirka 2 minuter. Låt svalna och stelna, gärna i rumstemperatur, till nästa dag.

Dag 2 – Chokladmandelmassa: Riv mandelmassan och tillsätt kakao och mjölk. Mixa ihop till en slät massa.

Montering: Skär ett lock från varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll dem med chokladmandelmassa. Spritsa tryffeln över fyllningen och lägg på locket. Pudra över kakao.

Kolasemlor

  • 8 st minibullar (se basrecept ovan)
  • florsocker att pudra över
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.75 dl kolasås

Så här gör du

Kolasås: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt puttra i cirka 12 minuter. Rör i vaniljsocker. Låt svalna.

Kolagrädde: Vispa grädden och vänd ner den kalla kolasåsen.

Montering: Skär ett lock från varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll dem med kolasås. Spritsa ut kolagrädden över fyllningen och lägg på locket. Pudra över florsocker.

Lakritssemlor

  • 8 st minibullar (se basrecept ovan)
  • 100 g mandelmassa
  • florsocker att pudra över
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g lakritskola
  • svart hushållsfärg (valfritt)

Så här gör du:

Dag 1 – Lakritsgrädde: Dela lakritsen i mindre bitar. Värm grädden (den får inte koka). Ta kastrullen från plattan och lägg i lakritsbitarna. Rör om tills lakritsen smält. Låt svalna. Ställ kallt över natten.

Dag 2: Tillsätt eventuellt några droppar svart hushållsfärg till lakritsgrädden och vispa upp som vanlig grädde.

Montering: Skär ett lock från varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll dem med mandelmassa utblandad i lite lakritsgrädde. Spritsa ut lakritsgrädden över mandelmassan och lägg på locket. Pudra över florsocker.

Följ oss

Senaste nyheterna

Countryside Hotels söker marknadskoordinator

Så här firar vi påsk i Sverige idag

Allt fler hotell hoppar på vinterbadstrenden

Kategorier

  • Aktivitet (6)
  • Mat (2)
  • Nyheter (41)
  • Recept (35)
  • Romantik (4)
  • Spa (3)
  • upplev (14)
  • Weekend (23)
FöregåendeFöregående inläggRecept på lakritskolapaj med blåbärsmaräng
Nästa inläggFira jul på hotell- 4 underbara julpaketNästa
FöregåendeFöregående
NästaNästa

Liknande inlägg

Recept på lakritskolapaj med blåbärsmaräng

Recept på lakritskolapaj med blåbärsmaräng

Receptet på dessa lika läckra som vackra Lakritskolapaj med blåbärsmaräng är från våra vänner på recept.se Författare av receptet är Elisabeth Johansson. Det här behöver du för

Läs mer
Tre sorters müsli du gör enkelt hemma

Tre sorters müsli du gör enkelt hemma

Det här receptet kommer från våra vänner på recept.se Det här behöver du: Frögranola 3 dl havregryn 3 dl dinkelflingor 1 dl Pumpafrön 1 dl

Läs mer
Exteriörbild på Söderköpings Brunn

Nougatmousse från Söderköpings Brunn

Här får du ett supergott recept på Nougatmoussetårta från våra vänner på Söderköping Brunn. (1 form) Ingredienser till botten 6 ägg 1 dl socker 2

Läs mer

Hotell för möten, vila & njutning

De utvalda hotellen som samverkar inom Countryside Hotels är alla privatägda med en egen unik profil, historia och identitet. Hitta det du längtar efter bland hundratals weekendpaket på olika teman – från rogivande spahelger och romantiska weekends till lärorika temahelger under ledning av kända profiler. Varmt välkommen!

Kontakt

  • Stationsvägen 18, Åkersberga
  • 031 - 13 18 70
  • info@countrysidehotels.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss

Facebook-f
Instagram
Twitter
Pinterest

Agent login

Vår policy

© 2021 Countryside Hotels. Webbplats från Shiki

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nej tack, kanske en annan gång!